Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

t0ny 

všechny recenze uživatele

This is developing into a very bad habit! Pohříchu bláznivá a vysoce absurdní komedie, která mě zpočátku tolik nechytla, ale po rozdání karet docela nabrala obrátky. Chvíli jsem si musel zvykat na Grantovu atypickou roli, ale nakonec jeho výkon do celé taškařice dobře zapadl. Škoda přítomnosti několika slabších "scének", protože některé byly naopak výborné. Takto zůstanu u 4*, ale mám takový pocit, že filmu dlužím ještě jedno shlédnutí - alespoň budu vědět, do čeho jdu a naplno si ho užiju! ()

sud 

všechny recenze uživatele

100% za: na plné čáře excelujícího Caryho Granta v roli absolutního sympaťáka Mortimera, roztržitého zakrslého dr. Einsteina, hrůzostrašného Jonathana co je tak podobný Borisi Karloffovi, neodolatelně potrhlé i když nebezpečné tetičky, přitroublého Teddyho "Roosevelta", trhlého divadlofila policistu O´Haru, bezinkové víno, schodiště, sklep plný tajemství, čajovou konvici...tuto nestárnoucí klasiku. ()

Reklama

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Mazeeeeec!! :-)) Mel jsem z toho strach, ale od zacatku me to chytlo a dost jsem se celou dobu bavil a smal. Opravdu me to zaujalo. Prvni hodina mi utekla silene rychle, pak uz se to zacalo trosku vleci, a Cary Grant chvilemi opravdu pusobil az moc komicky, ale jinak se mi to fakt dost libilo. Je to opravdu silena a blazniva komedie, ale zdaleka nejvtipnejsi z tech, ktere jsem z tohoto obdobi videl! ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jsem udiven, že už ve 40. letech Capra točil crazy komedie. No a panečku jaké! Mám rád filmy zpracované podle divadelních her jako Kočka na rozpálené střeše nebo podobně laděný Oscar. Jezinky a bezinky však stavím ještě o něco výš. Humor je totiž opravdu výstavní, postavy skvělé (Grant, Karlof, tetičky, Einstein), režisérova práce se světlem a stínem vynikající (scéna, kdy Karlof stojí po tmě na schodech, půl tváře schovanou ve tmě a jedna z tetiček jde za ním nahoru je nezapomenutelná). Jen mě občas u těchto starých filmů mrzí ten konec, ty tehdejší cenzoři museli být pěkně zamindrákovaní dementi. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Filmy Franka Capru /Mr. Deeds goes to Town, Mr. Deeds goes to Washington/ sice mam neskutocne rad, a tato komedia sa nesie opat v pozitivnom a miestami aj sympaticky naivnom duchu, ale na 5 hviezd to tentokrat nebude. Preco? Ponajprv nemam rad Caryho Granta, aj ked uznavam, ze vedel hrat. Za druhe, film sa odohrava len v interieroch, a minimum deja sa odohra v exterieroch. A zamyslanie sa nad kazdou vetou, ktoru kto kedy predniesol, ma zacinalo pekne otravovat. Slusne 4 hviezdy vsak film rozhodne ma : za tie dve tetky /Josephine Hull a Jean Adaire/ a ich komicke kusky a dialogy, dalej sympaticka bola postava blazna, ktory si o sebe myslel, ze je Theodorom Rooseveltom /John Alexander/. No a Caprov rezisersky talent sa proste neda spochybnit. 89 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • John Alexander (Teddy Roosevelt) a Josephine Hull a Jean Adair (Brewsterovy sestry) byli kvůli natáčení filmu z divadla uvolněni. Boris Karloff, který měl také zájem zopakovat si ve filmu svou divadelní roli, však povolení nedostal, neboť se divadelní společnost obávala, že by dlouhodobá absence jejich hlavní hvězdy ublížila návštěvnosti. (liquido26)
  • V roce 1958 měla hra pod názvem "Jezinky a bezinky", na které se především podílel Jan Werich, premiéru v České republice v Divadle ABC. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama