Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Mazeeeeec!! :-)) Mel jsem z toho strach, ale od zacatku me to chytlo a dost jsem se celou dobu bavil a smal. Opravdu me to zaujalo. Prvni hodina mi utekla silene rychle, pak uz se to zacalo trosku vleci, a Cary Grant chvilemi opravdu pusobil az moc komicky, ale jinak se mi to fakt dost libilo. Je to opravdu silena a blazniva komedie, ale zdaleka nejvtipnejsi z tech, ktere jsem z tohoto obdobi videl! ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dvě pozitivní věci se téhle komedii nedají upřít - velice vtipné situace a gagy a vynikající obsazení. Co se týká prvního, chtěl jsem napsat nějakou dobrou hlášku, která ukáže, jak vtipný tenhle film je. Jenomže to všechno by se do tohohle komentáře nevešlo, tak snad jenom ,,Mortimere!! Tvůj bratr mě chtěl uškrtit!!" ,,Počkej Elaine, neslyším telefon, je to důležitý hovor." A co se druhého, tedy obsazení, týče, úžasný je nejen Cary Grant a jeho dvě tety, ale i blázen Teddy, doktor Einstein a zlý bratr Jonathan. Ten mi přišel asi ze všech nejlepší; na jeho hlášky pronášené záhrobním hlasem se jen tak nezapomíná (,,Nesahej mi na nos!"). Jediné, co trochu nechápu, je ta svatba na začátku, ta mi přišla jaksi navíc a kdyby se od sňatku Mortimera a Elaine upustilo a film byl o dvacet minut kratší, byla by to správně svižná podívaná. ()

Reklama

kyselina 

všechny recenze uživatele

Další divadelní hra převedená na plátno, která si zachovala všechny své prvky, aby nebylo pochyb, že scénář není psán původně pro film. Tuto skutečnost nelze přehlédnout stejně jako fakt, že Cary Grant tentokrát nehorázně přehrává. Já to nemůžu považovat za zcela geniální výkon, když hollywoodskou hvězdu prvního formátu hravě překryje famózní Peter Lorre. Není film, kde by nezapůsobil více než hlavní hrdina (mimo Maltézského sokola). Nicméně to jsou jen malinké negace v jinak nádherně vyfigurkovaném snímku, kde každá postava dostala tolik místa, kolik si zasloužila. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Caprova čierna komédia plná narážok a mnohovýznamovosti prirodzene nemusí ulahodiť každému. Šlo o akési odpútanie pozornosti od vojnových útrap a navodenie dobovej atmosféry, kedy hollywoodsky systém prežíval zlatú extázu. Jedna scénka nahrádza druhú, podaktoré sú banálnejšieho, podaktoré zábavnejšieho charakteru, príde i na divokú expresívnu štylizáciu. Ale len málokomu to pálilo tak ako Caprovi, ktorý z najbláznivejších konotácií dokázal vystrieľať loveckú trofej. Jezinky bezinky pôsobia divadelne, ale sú natočené veľmi nápadito, veselo a komu neulahodí spomínaný humor, tak tu má paralelný hybrid napätia v podobe nedoriešených vrážd. Výborná klasika koketujúca s eskapizmom bratov Marxov. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Další vysoce nadstandartní kousek z Caprovy filmové líhně. Tahle komedie je tak šílená, že jsem při jejím sledování rezignoval na hledání chyb a plně se ponořil do víru zábavy a vykonstruovanosti příběhu. Nutno poznamenat, že bez Caryho Granta by byl film poloviční (něco takového se musí vidět!). Scénář napěchovaný hláškami mi dovolil zapomenout na divadelnost filmu a také mě znovu přesvědčil, že kouzlo klasického Hollywoodu přetrvá snad věčně. 9/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Cary Grant ve filmu přehrával a byl to jeho nejméně oblíbený film, ve kterém hrál. (Kulmon)
  • John Alexander (Teddy Roosevelt) a Josephine Hull a Jean Adair (Brewsterovy sestry) byli kvůli natáčení filmu z divadla uvolněni. Boris Karloff, který měl také zájem zopakovat si ve filmu svou divadelní roli, však povolení nedostal, neboť se divadelní společnost obávala, že by dlouhodobá absence jejich hlavní hvězdy ublížila návštěvnosti. (liquido26)

Reklama

Reklama