Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Hannah Sternová slaví s rodiči a tetou Evou židovské Velikonoce. Jako každý v jejím věku nemá ráda vzpomínání dospělých, zvlášť když se točí kolem holocaustu, kterým prošli její předkové. Letos má Hannah podle starého zvyku otevřít dveře proroku Eliášovi. Právě v tu chvíli se ale záhadně ocitá v Polsku roku 1941, kde poznává stejně starou sestřenici Rivkah. Spolu pak jsou pozvány na tradiční židovskou svatbu půvabné Leah se Samuelem. Uprostřed obřadu je ale slavnost přerušena nacisty a všichni jsou násilím odvlečeni do koncentračního tábora. V nelidských podmínkách se všudypřítomnou smrtí si Rivkah přeje jediné: přežít a jmenovat se Eva. To je moment, kdy Hannah dochází, že je spojením mezi minulostí a současností a že Rivkah je ve skutečnosti její milovaná teta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nemôže ničím zaujať, tobôž nie hereckými výkonmi. Kirsten Dunst ako rodená židovka - ts ts ts .... To by ani tak nevadilo, ako to, ako tvorcovia strašne primitívne vykresľovali Nemcov a snažiac sa skrátiť minutáž dávali hercom do úst vysvetľujúce vety, ktoré však mohli pomôcť nejakému školákovi, ale hodnotu filmu zatláčali do bahna .... ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

když ona je to děsná kravina, celkem ucházející holka se přenese časem, pak přijde přihlouplá svatba, koncentrák, trapný hlášky o zapomínání, přehazování bláta na dvorku, to je skutečná práce :-) němci vykreslení jako zvířátka ale naprosto tupý, připouštím že ta výmněna a myšlenka by ještě ušla, ale realizace je děsná. Co říct na to když u plnový komory člověk přemýšlí proč jim tam vůbec svítí. ()

Reklama

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že už samotné téma koncentráků a vyhlazování Židů vždy přiláká pozornost, na to vsadili i tvůrci. Mnoho dojemných scén, které mají jediný problém - vůbec nedojímají. Možná jsem už otupělá Pianistou a Schindlerovým seznamem (vím, srovnávat tento malý film s takovými velikány není fér). Zkráceně - nenadchlo mě to a nechápu tak vysoké hodnocení. Přemýšlela jsem i o jedné hvězdičce, ale budiž. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Devil's Arithmetic z produkce Showtime je přepisem dětské knihy tematizující holocaust. Autorka Jane Yolen, sama židovka, se nejprve etablovala jako spisovatelka dětských knih, než získala odvahu zpracovat i takto osobní téma. The Devil's Arithmetic byla nominována v roce 1988 na Nebulu a vyhrála National Jewish Book Award, stejně tak se dařilo o dekádu později filmu, jehož smysl je snad každému jasný. Je to typický televizní film vhodný pro projekce v hodinách dějepisu a jiné nároky bych na něj skutečně nekladla. Jde o to zaujmout puberťáky, předat jim důležitý příběh takovou formou, aby je skrze emoce zaujal a nenechal netečné. Navíc Kirsten Dunst a Brittany Murphy jsou herecky skvělé. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Nemám v oblibě tu holku ze Spider-Mana, ale překousl jsem to a nelituju! Rozhodně se nejedná o film, který by měli vidět jen američtí teeneageři! Ono taky záleží, co v životě hledáme a jaké máme postoje?!? K zábavě, cizí krvi a utrpení, k minulosti, ke kořenům a k budoucnosti... Každopádně svou mravoučnou formou velmi pěkně polopaticky ukazuje, jak hezky se camrá a naparuje a zapomíná, když se máme relativně dobře nebo výborně, či jak prasátka v žitě - a jaké by to mohlo být, kdyby... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Po přečtení scénáře se stal Dustin Hoffman také jedním z producentů filmu. (Asmodin)

Reklama

Reklama