Reklama

Reklama

Pohlreichův souboj restaurací

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2023, 50 min

Účinkují:

Zdeněk Pohlreich (moderátor), Martin Molnár

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdeněk Pohlreich hledá nejlepší tuzemskou restauraci! V prvním dílu ho diváci svým doporučením poslali za tradiční českou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe strakonická restaurace U Jiskrů, nebo kutnohorská Na Pašince? V druhém dílu ho diváci svým doporučením poslali za italskou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe pražská restaurace Dejvická34 nebo hornojirčanská Di Nuovo? Ve třetím dílu ho diváci svým doporučením poslali za moderní českou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe strakonická restaurace Sůl a Řepa nebo olomoucká Long Story Short? Ve čtvrtém dílu ho diváci svým doporučením poslali za americkou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe pražská restaurace Dock House nebo poděbradská Obora? V pátém dílu ho diváci svým doporučením poslali za asijskou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe pražský Dům u Dvou cibulí nebo Dian? V šestém dílu ho diváci svým doporučením poslali za zážitkovou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe pražská restaurace Salabka nebo táborský Mace? Kdo si vybojuje postup do dalšího kola? ... Ze základních kol postoupilo šest restaurací, jenže v napínavém semifinále se mohou utkat pouze čtyři. Které z nich se tedy nakonec postaví čelem náročnému semifinálovému úkolu – postavit během 24 hodin v prázdném prostoru restauraci, uvést ji do provozu a naservírovat večeři hostům? ... Do finále se probojovaly přes náročné zkoušky dvě restaurace. Utkají se v napínavém souboji přímo v jámě lvové – v kuchyni Zdeňka Pohlreicha. Kdo uvaří lepší finálové menu a v souboji restaurací zvítězí? (TV Nova)

(více)

Recenze (56)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi design finální epizody, oproti standardizovaným (koncept show vypadal takto: 1) vaření ve vlastní zaplněné restauraci, 2) skrytá návštěva, 3) vaření v Pohlreichově restauraci pro gastronomické VIPky) základním kolům (celkem šest: tradiční česká kuchyně, italská kuchyně, moderní česká kuchyně, americká kuchyně, asijská kuchyně, zážitková kuchyně) a semifinále (obohacujícím show o prvek simulace založení nové restaurace) produkce konečně věnovala dostatek prostoru servírovanému menu a jeho promyšlení, díky čemuž se nakonec přeci jen vyjevil obrovitánský kulinářský talent soutěžní dvojice šéfkuchařů, Petra Kunce (Salabka) a Petra Heneše (Long Story Short). Proto taky tyhle show vznikají, no ne? Abychom mohli obdivovat vysokou gastronomii! Nepochybuji, že talentem a umem oplývali i kuchaři, kteří se do finále neprobojovali, jen to v překotném dění předešlých epizod nešlo rozpoznat, záběr show byl v začátku nastaven možná až příliš technicistně (kupř. jak rychlý je servis, jak si časově zorganizovat přípravu jídel apod.) na úkor zprostředkovaní chutí dané restaurace. I tak ale inspiraci nalézám (a hlavně za to ta třetí hvězdička + že jsem s touhle reality reality show pravidelně trávil středeční večery), Olomouc (Long Story Short) nemám tak daleko, inu, kdoví, kam mě můj mlsný jazýček zavede (a co mi má věčně prázdná peněženka povolí)... 55 % ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

To by bylo aby se tady místní burani, co jedli maximálně v místní meničkárně v těch svých vidlakovech zase nevyblili.... Jediný co mi trochu vadí, tak mi přijde, že Pohlreich je nějak špatně ozvučen. Jinak luxusní tipy na restaurace, které se chystám co nejdříve navštívit. Koncept, který je fajn, baví mě a zajímá. ()

Reklama

netahlo 

všechny recenze uživatele

"Jedeme, guys! Chop chop!" Kdyz jsem toho uchyla slysel poprvy, nekdy tusim v 6. dile, bylo mi jasny, ze o vitezi teto podivnosti je rozhodnuto. A pochopitelne jsem se nespletl. To jsou ti moderni progresivni kuchtici ze zkusenostmi ze zahranici, ty ma Zdenek rad. Zdendu strasne rad posloucham v podcastech, protoze mi kolikrat mluvi z duse. Ale tohle byl jasnej kalkul. Cilovka? Burani z malomest, kteri se nechteji smirit se svym spolecenskym statusem, a tak si jednou za rok zajedou na ten fine dining, protoze to se prece musi. Svuj oblibeny smazak si daji zase za tyden, ale Instagram si zada svy! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Některé epizody a podniky mne zaujaly více (italské, americké), jiné méně, soutěžící typu "zážitkového" restauratéra, komandujícího své "gájs" a pomlouvajícího konkurenci mne příliš nenadchli. A plky "tajné agentky", která není spokojena s "welcomingem" (česky uvítáním - to by ale neznělo tak "cool", omg!) mne nejen nezajímají, ale spíš serou. Nervy drásající souboje s časem vyvolají snad jen útrpné pousmání a jednotlivé díly byly většinou sestříhány tak, že bylo už dlouho před koncem jasné, pro koho se hlavní arbitr rozhodne a koho odbyde cenou útěchy v podobě nějaké té lichotky na závěr. Ale jako reklama na IKEU a MAKRO dobrý a jsem si jist, že zdejší kulinářské experty a gurmety z velkoměst, brněnské fanoušky Komety zvláště, tento pořad vskutku "baví a zajímá". ()

William_ 

všechny recenze uživatele

V posledních letech mě neuvěřitelně *pardon my French* SEROU pořady, kde je neustále vaření na čas, jakoby si vyhladovělí žebráci nemohli pár minut počkat na jídlo. Koncept tvářící se originálně, avšak je to jen další podprůměrná nuda, která Vám snad krom doporučení pár dobrých podniků (které si stejně můžete vyhledat sami na internetu) vůbec nic nepřinese. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama