Prostě úžasná
Komedie / Romantický
USA, 1994, 104 min
Richard BenjaminHudba:
Michael ConvertinoObsah
Fenomenální úspěch komedie Pretty Woman (1990), v níž prostitutka se zlatým srdcem najde svého vysněného prince, odstartoval celou sérii podobných snímků, jež v různých variacích zkoušely tento model zopakovat a stavěly vedle sebe ženy pochybné pověsti a muže bez partnerek.
Do této škatulky patří i romantická komedie Prostě úžasná! (1994), kterou natočil někdejší herec Richard Benjamin (např. major Danby v Hlavě 22), jenž se postavil na druhou stranu kamery a jehož specializací se staly zejména komedie (Můj oblíbený rok, Krásná mimozemšťanka, Mořské panny, Made in America apod.).
Prostě úžasná je dobrosrdečná prostitutka V (Melanie Griffithová), kterou si vyhlédne dvanáctiletý Frank (Michael Patrick Carter) jako ideální ženu pro svého ovdovělého otce (Ed Harris). Tomu se synova nová kamarádka velice líbí, aniž ovšem cokoli tuší o pravém způsobu její obživy. V hodlá dosavadního života zanechat, je však otázkou, zda k tomu po násilné smrti svého pasáka a zmizení značné sumy v hotovosti vůbec bude mít příležitost. (oficiální text distributora) -
Dvanáctiletý Frank (Michael Patrick Carter) a jeho dva kmarádi to chtějí konečně dokázat: složí dohromady své kapesné, aby viděli "opravdou" nahou ženu. V hanebném velkoměstě se seznámí s tajuplnou V (Melanie Griffith), která je pouličním děvčetem. Frank však brzy dostane nový nápad: V by mohla být ideální ženou pro jeho osamělého otce. Problémem však bude gangster, který považuje V za svůj majetek... (Pohrobek)
golfista
Taková Pretty Woman s dětským motivem, ale velmi sympatická. Maloměsto obrousí hrany i prodejným dívkám :)(6.1.2003)
Tosim
Melanie Griffith je prostě úžasná ;-) ovšem zbytek je...standard.(13.4.2004)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $18,137,661║Tržby Celosvetovo $-║(29.11.2009)
Shit
Rodinná romantická komedie, kerá sice nenadchne, ale ani neurazí. Melanie Griffith tady ještě vypadá k světu a známky opuchlosti se ještě neobjevujou a Ed harris je takovej správnej taťka, u něj je snad úplně jedno co hraje, vždycky se na tu roli perfektně hodí a malcolm McDowell se jako záporák už osvědčil v mnoha filmech a ani tady moc nezklamal, i když neměl moc prostoru, protože ty jeho obvyklý záporacký praktikvy v tomhle filmu pro děti nemohl použít.(4.11.2006)
sud
Trochu mi to připomínalo "Pretty Woman", jenom to bylo více rodinné. Melanie Griffith je půvabnější než jindy, Ed Harris je sympaťák a jeho děti nejsou rozeřvaní frackové oproti jiným Americkým rodinným komediím a nechá se s nimi sympatizovat. Žádná extratřída, ale pohodovka na víkendové odpoledne.(28.10.2006)
Hunt
HUDBA: Michael Convertino(30.9.2007)
bassator
23. 1. 2010 - 35%(6.2.2010)
heyda
Objektivně - průměrný snímek, subjektivně - moje srdeční záležitost. Btw Melanie Griffith a Ed Harris se k sobě neuvěřitelně hodí. 8/10(23.1.2010)
Davies182
Zábavná komedie, jedna z mnoha podobných klasik. Tato je naštěstí o něco výše nad průměrem, a to zejména díky slušnému tempu a Edu Harrisovi.(12.6.2009)
sidzej
Producentské duo Frank Marshall a Kathleen Kennedy ma ešte nikdy nesklamalo a tento film je toho dôkazom. Na počudovanie sa mi Milk money páči viac než Pretty woman. Milujem rodinné filmy, filmy o dospievaní a obzvlášť tú starú dobrú "oldschool" réžiu, kt. dýcha počas celého filmu. Skvelé humorné vsuvky, ku koncu film miestami stráca tempo ale rozhodne zanechá vo vás kladné pocity. Melanie Griffith bola svojho času skutočne sexi a Ed Harris patrí k mojim najobľúbenejším hercom. K tomu si treba pripočítať skvelú hudbu a dostanete pohodový film na jedno pozretie kt. má svoje kvality. Skrátka začiatok 90. rokov rodinným filmom žičil a úprimne v súčasnej dobe mi podobne ladené filmy veľmi chýbajú(1.1.2008)
blackrain
Také mi to připomínalo Pretty Woman. Melanie Griffithová byla opravdu úžasná a vypadala sexy, žádná plastická oprerace, žádný botox a žádné skandály s alkoholem. Ed Harris byl roztomilý, jak se zahrabal do své práce a pak mu jedna úžasná žena změnila život.(23.1.2010)
villon17
Jednoznačně odpočinkový film pro něžnější polovičky, kterému potřebný šmrnc dodává jako vždy výborný Ed Harris...(17.12.2007)
Katarine
Film, který neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. Prostě takový typický rodinný film pro sobotní dopoledne k lehkému pobavení. Svůj účel rozhodně splnil.(4.4.2009)
otík
Perfektně zábavná a hlavně uklidňující romantická komedie o třech chlapcích, kteří tak touží vidět nahou ženu, že se z předměstí vydají do města a za ušetřené peníze hledají prostitutku, která by se před nimi svlékla. Jednu takovou najdou, ale protože má problémy, odjede s nimi z města a skrývá se v domě jednoho z nich. A potká jeho tátu, zamilují se a ... vždyť už to dál jistě znáte. Je to film a tak nevadí, že s realitou to má málo co společné. Je to moc roztomilý a rodinné hodnoty zdůrazňující film, přináší jen uklidnění a úsměv na rtech. Co od romantické komedie chtít více?(14.2.2006)
5150
Pohodová romantická komedie s krásnou Melanie Griffith (ty vlasy - nádhera). Škoda jen příliš nevýrazného písničkového doprovodu - líbila se mi pouze "Some Days Are Better Than Others" od U2, což je málo.(27.2.2006)
pufina
Musela bych být chlap, aby mi přišla hlavní představitelka "prostě úžasná" - podle které má film název. A ani celkově mi to prostě úžasné nepřišlo, jedině herecký výkon mladého Michaela (Franka) byl úžasný.(28.10.2010)
Cruise
Existuje místo na ženě, kterého když se dotkneš, tak šílí....(17.5.2007)
darwin
Naprosto pohodová komedie s neodolatelnou Melanií Griffith a pár perfektnímí scénami, jako například orální prezentace reprodukce.(28.12.2005)
Foxhound#1
Při každé repríze se mi ten film líbí víc a víc, takže nakonec hodnocení zvyšuju. Tahle romantická komedie je jednoduše pohodová a Melanie je opravdu úžasná.(4.4.2009)
corpsy
Zábavná, klasicky americká komédia. Je to príjemný snímok.(17.3.2011)