foto

Casey Siemaszko

  • nar. 17.3.1961 (56 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Casey Siemazsko /narozen jako Kazimierz A.Siemazsko/ je americký herec. Narodil se v Chicagu, ve státě Illinois, v Polsku narozeném otci Konstantymu, členu polského odboje za II.sv.války a anglické matce. Poněvadž jeho otec přežil věznění v koncentračním tábořa Sachsenhausen, získal jeho syn dostatek informací aby tuto zkušenost mohl sdělit ostatním lidem. Díky tomu dostal možnost komentovat historický dokument z tohoto období THE POLISH-AMERICANS /1998/.

Siemazsko absolvoval Goodman School of Drama na DePaul University v Chicagu stejně jako jeho sestra, herečka Nina Siemazsko. Má také bratra Corkyho Siemazska, který pracuje jako reportér/novinář pro noviny New York Daily News.

Jeho prvním filmem byl snímek CLASS /1983/, režiséra Roba Lowea, ve kterém hrál spolu s Johnem Cusackem, Andrewem McCarthym a Alanem Ruckem. Jeho nejznámějšími filmovými rolemi jsou ovšem Zemeckisova sci-fi komedie BACK TO THE FUTURE /1985/ a BACK TO THE FUTURE PART II /1989/ ve formě 3D. Jako Billy Tesio hrál ve filmu pro teenagery STAND BY ME /1986/ s budoucími hvězdami Kieferem Sutherlandem, Willem Wheatonem nebo Riverem Phoenixem. Jako Charley Bowdre hrál  v akčním westernu YOUNG GUNS /1988/ spolu s Charliem Sheenem, Kieferem Sutherlandem, Emiliem Estevezem a jako Curley v dramatu OF MICE AND MEN /1992/ podle stejnojmenného románu Johna Steinbecka. Také hrál hlavní roli v komedii THREE O'CLOCK HIGH /1987/. Měl pravidelnou roli v policejním seriálu NYPD BLUES /1993-2005/, kde ztvárnil postavu detektiva pro vnitřní záležitosti Pata Frakera. Jako hostující herec se objevil v seriálech ST.ELSEWHERE /1982-1988/, v sitcomu THE FACTS OF LIFE /1979-1988/, v krimi seriálu LAW& ORDER /1990-2010/ a LAW& ORDER: CRIMINAL INTENT /2001-2011/. V současné době /2012/ hraje Siemazsko detektiva Dana Williamse v krimi seriálu DAMAGES /2007-2012/. Svůj hlas propůjčil několika postavám v různých videohrách.

Ve volném čase se věnuje Zen budhismu, ovláda bojová umění Hapkido, Judo a Tai Chi.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2013 Vražda prezidenta Kennedyho (TV film)
2009 Veřejní nepřátelé
2007 The Boy Who Cried Bitch: The Adolescent Years
2006 Bloudící duše
2000 Akce Pelikán
1999 Bouře století (TV film)
Chameleon II (TV film)
Jezero zapomnění
1998 Taxman
Together & Alone
1997 Doteky
Rose Hill (TV film)
1996 Fantom
Lekce (TV film)
1995 Černý škorpion (TV film)
Napoleon
1994 Prostě úžasná
Tetovaná Tereza
1993 My Life's in Turnaround
Paint Job, The
1992 Amazing Stories: Book One (video kompilace)
O myších a lidech
1991 Chase, The (TV film)
Velké sousto
1990 Jedna, nebo tři ženy?
1989 Návrat do budoucnosti II
Vloupání
1988 Biloxi Blues
Mladé pušky
1987 American Harvest (TV film)
Three O'Clock High
Zahrady z kamene
1986 Miracle of the Heart: A Boys Town Story (TV film)
Stůj při mně
1985 Návrat do budoucnosti
Tajná ctitelka
1984 Hard Knox (TV film)
Mlčení srdce (TV film)
1983 Třída

TV seriály

2016 Billions (TV seriál)
Short Squeeze (S01E04)
2014 Černá listina (TV seriál)
Mako Tanida (No. 83) (S01E16)
Lovci zločinců (TV seriál)
RAM (S03E16)
2012 Jak prosté (TV seriál)
While You Were Sleeping (S01E02)
Okrsek 22 (TV seriál)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Collateral Damage (S02E21)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1985 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Prokletý let (S01E05)

Dokumentární

1999 Making of 'Chameleon II: Death Match', The (TV film)
1998 Polish Americans, The (TV film)
1995 Children Remember the Holocaust (TV film)
1983 Making of 'Class', The (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace