Reklama

Reklama

Spy/Master

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Victor Godeanu, pravá ruka prezidenta Nicolaea Ceaușesca, vede dvojí život jako tajný agent Sovětů... Má jedinou šanci uniknout z Rumunska, než bude jeho tajemství prozrazeno. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pod scénářem jsou podepsáni dva tvůrci, neměl jsem ale pocit, že výsledek je plodem jejich spolupráce. Spíš mi přijde, že každý psal polovinu a nedomluvili se na základních pravidlech. První díly se nesou v duchu rafinovaného soupeření čtyř tajných služeb, mezi kterými obratně proplouvá a rozehrává své hry dvojitý agent Viktor, který už zase touží změnit vlajku svého chlebodárce. Je to napínavé, uvěřitelné a podepřené neokoukanými rumunskými herci.. Ve druhé půli se to překlopí v naivní popkornovku  se schématickými postavami a absurdními nápady jako je přepadení amerického velvyslanectví rumunskými špióny. Nehodnotí se to lehce, přikloním se ke kompromisním 3 hvězdičkám a 55% celkového dojmu. ()

zavackyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný špionážní seriál založený na skutečných událostech z dob Studené války. Victor Godeanu, který je pravou rukou rumunského diktátora Ceaușesca to hraje na všechny strany (vč. KGB) a snaží se dostat do USA za svým americkým snem. Příběh je výborný a napínavý se skvělou atmosférou. Některé praktiky, typicky zasévání dezinformací na západě, využívají nadále Sověti a na slabší část populace to stále funguje. Nadšení ze skvělého seriálu mi však zmírnil poslední díl, který byl velmi přehnaný a přepálený. Část potenciálu zůstala nevyužita, některé příběhové linie mohly být více rozvedeny. I přesto však jako celek hodnotím velmi pozitivně. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Vynikající špionážní drama ze studený války v Rumunsku. Vidět život Rumunského diktátora a jeho šílenou manželku, která byla snad ještě horší než on, bylo zajímavé. K téhle zemi mám určitý vztah, jako malý kluk jsem tam čtyřikrát byl s rodiči a sestrou u moře. A život tam neměli vůbec lehký oproti tomu co bylo tady. Tady to snad ani nebyl dvojitý agent ten to hrál na všechny možné strany jen, aby mohl z toho kolotoče ven. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Tak vypadá solidní špionážní seriál. Žádná bombastická akce, ale spíše hra na důvěru, či pravdu, okořeněná prostředím komunistického , až diktátorského režimu Ceausesca. Příběh má věrohodný základ, dokáže být napínavý a hlavně odpovídá době. Victor Godenau je pak přesně vyobrazen jako typ muže, který hraje o hodně a na všechny strany. A na něm to celé stojí. Škoda finále, které bylo zbytečně přepálené, jako by tvůrci chtěli divákům vynahradit předchozí epizody bez akce. Hit z toho nebude, ale příznivce žánru seriál nezklame. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá Studená válka. Spy/Master je slušné špionážní drama, kterému byl inspirací skutečný příběh, kdy na Západ z Rumunska přeběhl generál Pacepa a Východ se trošku zatřásl. Nicméně tvůrci asi měli "vyšší" ambice, takže drama se postupně mění ve zbytečný akční thriller, a to je náramná škoda. Na straně druhé ale seriál nabídl přece jen i něco zajímavého. Zatímco střety Západ – Východ jsme už viděli x-krát, tady byl vidět zajímavý zápas rumunské Securitate s KGB (a Stasi v roli komparsu) a to už si hvězdičku zaslouží. A druhou za manžele Ceaușescovi a co kolem sebe vybudovali, tuhle část si rumunští filmaři asi užili. Ve výsledku spousta zajímavých a koukatelných jednotlivostí, ale jako celek moc neohromí. ()

Galerie (186)

Reklama

Reklama