Reklama

Reklama

Spy/Master

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Victor Godeanu, pravá ruka prezidenta Nicolaea Ceaușesca, vede dvojí život jako tajný agent Sovětů... Má jedinou šanci uniknout z Rumunska, než bude jeho tajemství prozrazeno. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

První čtyři díly suprově budují atmosféru i příběh, aby to poslední dva dost shodily a ponížily někam k průměrnému seriálu z dob východního bloku. Je to škoda, potenciál je v tématu i neokoukaném prostředí Rumunska značný, stačilo to jen jinak uchopit/zůstat v Bukurešti o něco málo déle/natočit více dílů... Takhle je to všechno takové polovičaté, hlavně to nějak zakončit, abychom z toho mohli udělat minisérii... Jak říkám, velká škoda, propojení Victora s KGB, vztah k východoněmecké milence, snaha dostat dcerku ze spár Securitate (ne takhle odfláklej převoz), spojení dcerky s KGB - všechno jsou to linky, které by si zasloužily víc než jen vyšumění někam do ztracena... tři oriony, a to je naprosté maximum za to, že aspoň částečně tady někdo otevírá příběh z komunistickýho Rumunska... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pod scénářem jsou podepsáni dva tvůrci, neměl jsem ale pocit, že výsledek je plodem jejich spolupráce. Spíš mi přijde, že každý psal polovinu a nedomluvili se na základních pravidlech. První díly se nesou v duchu rafinovaného soupeření čtyř tajných služeb, mezi kterými obratně proplouvá a rozehrává své hry dvojitý agent Viktor, který už zase touží změnit vlajku svého chlebodárce. Je to napínavé, uvěřitelné a podepřené neokoukanými rumunskými herci.. Ve druhé půli se to překlopí v naivní popkornovku  se schématickými postavami a absurdními nápady jako je přepadení amerického velvyslanectví rumunskými špióny. Nehodnotí se to lehce, přikloním se ke kompromisním 3 hvězdičkám a 55% celkového dojmu. ()

Reklama

Isard 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá Studená válka. Spy/Master je slušné špionážní drama, kterému byl inspirací skutečný příběh, kdy na Západ z Rumunska přeběhl generál Pacepa a Východ se trošku zatřásl. Nicméně tvůrci asi měli "vyšší" ambice, takže drama se postupně mění ve zbytečný akční thriller, a to je náramná škoda. Na straně druhé ale seriál nabídl přece jen i něco zajímavého. Zatímco střety Západ – Východ jsme už viděli x-krát, tady byl vidět zajímavý zápas rumunské Securitate s KGB (a Stasi v roli komparsu) a to už si hvězdičku zaslouží. A druhou za manžele Ceaușescovi a co kolem sebe vybudovali, tuhle část si rumunští filmaři asi užili. Ve výsledku spousta zajímavých a koukatelných jednotlivostí, ale jako celek moc neohromí. ()

zavackyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný špionážní seriál založený na skutečných událostech z dob Studené války. Victor Godeanu, který je pravou rukou rumunského diktátora Ceaușesca to hraje na všechny strany (vč. KGB) a snaží se dostat do USA za svým americkým snem. Příběh je výborný a napínavý se skvělou atmosférou. Některé praktiky, typicky zasévání dezinformací na západě, využívají nadále Sověti a na slabší část populace to stále funguje. Nadšení ze skvělého seriálu mi však zmírnil poslední díl, který byl velmi přehnaný a přepálený. Část potenciálu zůstala nevyužita, některé příběhové linie mohly být více rozvedeny. I přesto však jako celek hodnotím velmi pozitivně. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Tak vypadá solidní špionážní seriál. Žádná bombastická akce, ale spíše hra na důvěru, či pravdu, okořeněná prostředím komunistického , až diktátorského režimu Ceausesca. Příběh má věrohodný základ, dokáže být napínavý a hlavně odpovídá době. Victor Godenau je pak přesně vyobrazen jako typ muže, který hraje o hodně a na všechny strany. A na něm to celé stojí. Škoda finále, které bylo zbytečně přepálené, jako by tvůrci chtěli divákům vynahradit předchozí epizody bez akce. Hit z toho nebude, ale příznivce žánru seriál nezklame. ()

Galerie (186)

Reklama

Reklama