Reklama

Reklama

Donna Summer: Love to Love You

  • Maďarsko Donna Summer: Love to Love You (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Intimní portrét legendární umělkyně Donny Summer, která se z avantgardní hudební scény v Německu dostala až do nablýskaných newyorských klubů a ohromila celý svět. Její hlas a písně se tak staly soundtrackem jedné éry. Hluboce osobní dokument vytvářejí fotografie a dosud nikdy nezveřejněné domácí záběry - často natočené samotnou Summer. Snímek zachycuje její vzestupy i pády, stejně jako překvapivě všestranný talent. Nechybí ani vzpomínky zpěvaččiny blízké rodiny, přátel a spolupracovníků. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Královnu disca, Donnu Summer, jsem objevila ve filmu Spinning Gold. Tuhle nevšední zpěvačku, jejíž americkou kariéru předznamenala kariéra v Západním Německu. Příběh dokumentu se napsal sám, stačilo jen představit všechny ty jednotlivé složky. Jako dítě byla šikanovaná a celý život si nesla na tváři jizvu z ostnatého drátu. Na konci éry hippie se stala tváří německého nastudování muzikálu Hair a zažila osvobozující časy jako jedna z mála černošek v Mnichově. Provdala se za Helmutha Sommera a měla s ním první dceru. Následoval rozvod a zlatá éra s tou neuvěřitelnou erotickou vypalovačkou, která měla v plné verzi celých 17 minut. A zbytek už jsou jen klasické vzestupy a pády. Domácí násilí, duet s Barbrou Streisand a nové manželství... Jestli tohle není materiál na celovečerní dokument, tak už nic. ()

Annaroz 

všechny recenze uživatele

Dost nepovedený dokument. Jednak na začátku slibuje odhalení tajemství. No tak toho jsme se moc nedočkali - krom zmínky o zneužívání knězem. Ale jinak? Chaotické, nelogické přeskakování v ději, povrchní, takže dostat se D.S. pod kůži, odhalit její "tajemnou" osobnost se rozhodně nepodařilo ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy s docela odřenýma ušima. Dokument může potěšit nějakého skalního fandu, ale celkově je chaotický, nelineární, avšak nikoli nějak artistní či alternativní, až příliš často informačně i emočně jen klouže po povrchu. Opakovaně se např. dozvíme, jak to Donna měla těžké jako umělkyně a černoška, ale musíme se domýšlet proč a vlastně nemáme žádné příklady oněch ústrků. Tím neříkám, že nebyly, ale prostě tohle párkrát za dokument někdo jen tak plácne do větru. O její kariéře od druhé půle 80. let až do předčasné smrti se nedozvíme prakticky nic. Zřejmě zásadní spor s vydavatelstvím Casablanca vlastně nevíme o čem konkrétně byl, jen, že jí nějak podvedli, že to byl náročný proces a pak se vše nějak urovnalo. Takto bych mohl pokračovat dále a dále. Jsou tam i hezké momenty, hlavně ze začátků Donniny kariéry a jejích vystoupení či z rodinného kruhu, ale celkově se jedná o nepříliš zdařilý dokument a asi i dost promarněnou šanci s ohledem na širší zapojení celé rodiny a řady kolegů. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o disco kraľovnej 70-rokov, kto ju mal rád a jej pesničky určite odporúčam pozrieť aj keď mohlo tam byť viac jej hitov  4* ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama