Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Talita1 

všechny recenze uživatele

Knihu som čítala už dávnejšie. Teraz prichádza poľská produkcia s novým filmovým spracovaním. Lekár, ktorý stráca pamäť sa prediera životom.  O niekoľko rokov však dôjde k osudovému stretnutiu s dcérou. Herecké obsadenie bolo fajn, páčila sa mi aj príjemná hudba s poľskými ľudovými piesňami. Chirurg Wilczur je jednoducho sympatický literárny hrdina a jeho príbeh nenudí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ja viem, ja viem, nepamätáš si..." Kto by nepoznal starší dvojdielny film Mastičkár?, aj u nás veľmi populárny a často vysielaný. Že sa Poliaci pokúsia o remake som netušil a po prvých zmienkach som to dosť spochybňoval. Načo prerábať dokonalosť? Samozrejme, prišli nové generácie divákov, ktorí sa nechcú vracať do minulosti, takže rozhodne pre nich a možno aj pre mňa, pretože ma zožierala zvedavosť...Dopadlo to výborne, ja fakt neviem ako to Poliaci robia, ale my sme oproti nim asi 100 rokov za opicami...Ich filmy, nedávna Jagna teraz toto, to je proste bezchybná dokonalosť v každej filmovej zložke. L. Lichota stvárnil Antona Kosibu bezchybne, problém som mal iba s jeho dcérou a príliš mladým zbohatlíkom, ktorí mi trošku tipovo nesadli, ale nerušili mi zážitok. Oproti originálu tam sú nejaké zmeny, no nie príliš zásadné. Príbeh je neskutočný, stále silný a chytľavý, herci skvelý a hudba krásne dopĺňa nádherné scény z poľského vidieka a často brnká na citlivú strunu. Slzy som mal na kraji, takže emócie filmu rozhodne nechýbajú. Chýbali mi nejaké scény, ktoré sú pre mňa nezabudnuteľné, ale samozrejme nikto asi nechcel presnú kópiu. Tak či tak, Poliaci dokázali urobiť remake, ktorý môže byť reklamou na remaky. Keď to porovnáme s pokusmi z Hollywoodu tak sa chce niekedy plakať. Bravo Poliaci, barzo dobre. 90%. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

"Těžké je srdce obelhávat, je moudřejší než ty, těžké je srdci odporovat, když jak o závod běží.” Osud “mastičkára” mi nebol ľahostajný a tak to má byť. Dobrým ľuďom by sa mali diať dobré veci. Poliaci sú topkou medzi eurokinematografiou a hoci tento príbeh srší miernou naivitou, tak stále platí, že je pekne natočený. Vlastne to bolo veľmi láskavé. Tie poľské chorály počas nehody boli waaaaaw. Prekrásne. Také filmy majú svoj zmysel. Také filmy ROZHODNE majú svoj zmysel. “A v tom mlyne žijete na stálo?” “Chcel by som.” Krásne emócie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výpravná epická záležitost, ze které je cítit až ten francouzský romantismus, a u které mě vůbec nepřekvapuje, že se ji chopili zrovna Poláci. Pátou hvězdu nedávám jen proto, že si tu některé momenty pro chod jasně patrného příběhu tvůrci hodně usnadňovali. A když pak finále mělo ždímat emoce, sfoukli to nečekaně za tři minuty. Jinak ale dvě a půl hodiny krásného historického příběhu, který ukáže Polsko ve městě, ale i na venkově ve 30. letech. minulého století. Přidá výborné herecké výkony a námět, který pro svojí klasickost musí bavit každého diváka očekávající dobrý film. ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě zdejší poměrně vysoké hodnocení tohoto průměrného dílka. Jde o zcela tuctový film. Polská produkce patří mezi ty lepší v evropských vodách, proto je tohle pro mě spíš zklamání. Děj je snadno předvídatelný, postavy jsou vykresleny ploše a nevýrazně, herecké výkony jsou spíš podprůměrné. Jdu asi proti proudu, ale, ač bych rád, víc jak dvě hvězdy fakt nedám. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Artur Barcis je jediný herec, ktorý hral aj vo verzii z roku 1981. Tentokrát hral komorníka Józefa, predtým mal úlohu Wasylka. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až ve 24. minutě. (pornogrind)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama