Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Rivalové

Rivalové (2013)

Neuvěřitelně krásný a silný film o nejkrásnějším sportu světa. Dva silné charaktery podané tak, abyste mohli fandit kterémukoli chcete. Krásné záběry, které v ostrém přenosu ze závodu neuvidíte. Skvělá práce s kamerou, s detaily, se zvukem, brilantní herecké výkony atd. Půjdu znova. Po 2. shlédnutí: Měl jsem husinu, i když jsem přesně věděl, co se stane, hltal jsem každý záběr, každý detail a kochal se neskutečnou propracovaností tohoto filmu! Pevně věřím, doufám v Oskara za nejlepší film. Protože když ne tohle, tak co?

Počátek

Počátek (2010)

Nolanovi se podařily dvě dost neuvěřitelný věci: Zaujmout mě na 148 minut tak, že jsem hltal děj a vůbec nepomyslel na čas a při závěrečných titulkách jsem si řekl: To už je konec? Za druhý ve mě film vyvolal řadu otázek, takže jsem o něm přemýšlel až do teď (koment píšu zhruba 20 hodin po shlédnutí filmu) a jen tak na něj myslet nepřestanu. Nabízí se porovnání se dvěma jinými skvělými filmy: Matrix a Prokletý ostrov. Dá se říct, že Počátek je Matrixem nového tisíciletí, ať už originalitou, nápadem, provedením či efekty a oba filmy jsou rozhodně (narozdíl od pseudotrháku Avataru) milníky kinematografie. Srovnání s Prokletým ostrovem se nabízí za prvé v tom, že v obou filmech je v hlavní roli DiCaprio (to ovšem není důvod pro srovnání), ale taky proto že si vyčítá smrt své manželky a oba filmy uzavírá neurčitý konec. Na tento film ovšem jen tak nezapomenu a velmi rád se na něj podívám znovu. Rozhodně ale poputuje do mojí Top 10.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Asi jedinej film podle komiksu, kterej se mi líbil, protože jinak komiksovejma filmama pohrdám... Tohle je ale výjimka, ať už kvůli obsazení, režii nebo úchvatnýmu grafickýmu zpracování. Tenhle film putuje do mé TOP10, protože celej film jsem koukal s otevřenou hubou a nemohl jsem se odtrhnout! Nemůžu se dočkat dvojky!