Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

papadoce 

všechny recenze uživatele

"Těžké je srdce obelhávat, je moudřejší než ty, těžké je srdci odporovat, když jak o závod běží.” Osud “mastičkára” mi nebol ľahostajný a tak to má byť. Dobrým ľuďom by sa mali diať dobré veci. Poliaci sú topkou medzi eurokinematografiou a hoci tento príbeh srší miernou naivitou, tak stále platí, že je pekne natočený. Vlastne to bolo veľmi láskavé. Tie poľské chorály počas nehody boli waaaaaw. Prekrásne. Také filmy majú svoj zmysel. Také filmy ROZHODNE majú svoj zmysel. “A v tom mlyne žijete na stálo?” “Chcel by som.” Krásne emócie. ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Koľko ešte filmových adaptácií sa dočká tento príbeh? Toto je už minimálne tretia a priznám sa, že som si ju pozrel hlavne preto, aby som zistil, v čom sa líši od tej predchádzajúcej a od knižnej predlohy. Nuž, bolo pár odlišností, ale hlavná osnova príbehu ostala zachovaná. Takže mi nie je jasné, načo sa s tým tvorcovia trápili, keď nepriniesli nič zásadne nové. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„A CO TEDA DĚLÁŠ?“… „NĚCO HLEDÁM.“…“ A CO HLEDÁŠ?“… „NEPAMATUJU SE…“  Milej, hezkej, lidskej … a taky červenoknihovně dojemnej příběh o tom, že kdo hledá, najde. Vzhledem k tomu, že je to už třetí filmový zpracování stejnojmenný knihy, je nutno podotknout, že jde o profláklý a léty prověřený téma. Ovšem zrovna dneska na mě sedla jakási melancholická nálada, a přiznávám, že i já jsem uronil kroupu! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je natočen podle stejnojmenné knihy, kterou v roce 1937 napsal Tadeusz Dołęga-Mostowicz. 2.) Jde o třetí filmové zpracování. Odlišnosti najdeme zejména v důrazu na nezávislost a práva žen. 3.) Thx za titule „Jan Kavalec“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, má to pekný romantický príbeh. No videl som originál a pravdou je, že ten je tak o triedu lepší. Takže vyššie hodnotenie by nebolo celkom kóšer. Ale aj napriek tomu, že ide o takú poľskú telenovelu, je to určite pozerateľné a môžem len odporučiť. Lepší priemer. 65/100 ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Román ani předchozí filmy neznám, tak jsem nevěděl do čeho jdu. Od první minuty mě film chytnul pustil až po titulkách. Skvěle natočený film, s podmanivou hudbou, což bych od Poláků nečekal. Výborné herecké výkony a i překvapivě dobrý dabing. Děj je drama více či méně uvěřitelné smíchané s červenou knihovnou, ale nijak otravně a i přes svojí délku rychle utíká. Jeden z nejlepších filmů za poslední dobu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Podle datumů na bustě Rafała Wilczura (1885–1920), která je umístněna na klinice pod schody, film začíná v roce 1920 a pokračuje v roce 1935. (Jirka_Šč)
  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)
  • Tadeusz Dołęga-Mostowicz napsal své dílo „Znachor“ v roce 1937 původně jako filmový scénář. Když byl odmítnut, přepracoval ho na román. Finálně však spatřil světlo světa stejnojmenný film v roce 1937, v roce 1981 a v roce 2023. (Jirka_Šč)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama