Medvědí vodopády

Medvedie vodopády

Dobrodružný

Velká Británie / Kanada / USA, 1999, 94 min

Stewart Raffill

Rozpočet $-miliónovTržby USA $168,874Tržby Celosvetovo $-(7.6.2009)

„Keď spadneš z koňa, musíš čo najrýchlejšie znova nasadnúť.“ Mám rád, keď je vo filme príroda, zvieratá, dobrodružstvo a nostalgia, ale toto ma napriek krásam americkej divočiny z čias, kedy ešte nebola (z)ničená automobilmi a veľkomestami, príliš nebavilo, čo ma mrzí o to viac, že som sa na snímku tešil. Predsa len... lesy Severnej Ameriky... drsní lovci... Bryan Brown... so psami, chlapcom a indiánskym priateľom... neporaziteľná medvedica... neviem, ten film ma nevtiahol, prišlo mi to príliš rozprávkové (únos medvedicou, to iste). A nemám rád medveďov.(19.5.2010)

Sympatičtí medvídci, nemusím se ani dohadovat, že v mém dětství by to byl pro mě šťastný den vidět tento film. Je proto nasnadě, že i pro dnešní děti to představuje solidní podívanou, ale přeci jenom ve srovnání se slavným filmem od Jean-Jacques Annaud MEDVĚD bych řekl, že je to poněkud slabší.(7.5.2010)

Pěkný snímek s dobrou kamerou.(14.1.2010)

Dle názvu filmu jsem předpokladala, že film bude mít (kromě děje), lepší přírodní scenérie. Byl to pouze "špacír lesem a řekou s medvědem". Tím nemám na mysli, že by to bylo špatně, jenom kdybych to točila já, tak bych rozhodně více využila nádherných kanadských hor. Jak píše kolega "tahit", film MEDVĚD je skutečně lepší. Zanechá v člověku větší dojem. Nicméně dětem se to určitě bude líbit, protože děti jsou nejvděčnější diváci.(9.4.2011)

Spolu s dvojicí zkušených lovců chytí dvě medvíďata. Jejich bezmocná matka se však rozhodne oplatit stejnou mincí a unese malého Harryho. Hodnotené ako dobrodružná rozprávka :)(11.7.2011)

Uvažoval som o 2* hviezdičkach,ale nakoniec som sa zmohol na tri,pekné spracovanie aj ked sa striedal čo raz viac stereotyp za tých medvedov plus jedna.(14.9.2009)

Rodinné filmy rada hodnotím s malými členmi rodiny, keďže u mňa napriek neplnoletosti majú volebné právo. Vďaka tomu sa tri hviezdy zaštyrhviezdičkovali, pretože fantastická kanadská príroda a ešte úžasnejšia medvedica láme detské srdcia. Tým pádom aj moje ..... :-)(3.4.2010)

Veľmi pekný snímok, videl som ho niekoľko krát, hlavne keď som bol mladší.(20.5.2011)