Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

poz3n 

všechny recenze uživatele

A přesně proto nejím vanilkovou zmrzlinu. Po ultra stylovém začátku (úvodní Carpenterův hudební motiv v kombinaci s titulky) jsem byl opravdu natěšený. Narozdíl od Halloweenu, který je zábavný ve své přímočarosti a naivitě, se Assault on Precinct 13 chvílemi ocitá v ranku regulérního béčka. Týká se to především "akčních" částí, které mají řemeslné rezervy a působí úsměvně. Občas mi přišlo, že má Carpenter problém třeba i s osou (při běžném záběrování prostoru a dialogu 2 lidí v něm). Abych ale jen nehanil, přese všechny chyby a béčkové atributy má film atmosféru (opět hlavně díky hudbě) a takový zvláštní dějový vývoj, který nelze neocenit. 6/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zdatně odvedená režie, která stupňuje napětí, buduje bezútěšnou atmosféru a často si uleví černým humorem, dokáže zaplátovat i chatrný děj, nevěrohodné postavy, logiku a hysterický výkon jedné z hlavních představitelek. Za doprovodu vlastní hudby (ten ústřední motivy je dokonalý) si Carpenter hraje jako malé dítě, avšak spolehnutí se pouze na vlastní síly se mu vyplatilo. Film, který staví na celkové jednoduchosti vás rozhodně naučí, že koupená zmrzlina se nevyměňuje a že na otázku „Anybody got a smoke?“ se bez otálení odpovídá: „Yes! Here!“ ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, predpokladám, že budem upálená, ale tak prenudný prepad a chorýýý scenár som snáď v 1 ešte nezažila. Občas fajnové čiernohumorné momenty skoro zašliapa absurdný scenár s priblblými dialógmi, fakt. Pôvodne som mala v rukáve aj nejaké citácie ale ubehlo už pár dní čo som to videla a nechala som si zájsť chuť citovať film, ktorému dávam *. Vlastne... ja dávam 1,5. Zdá sa absurdné, že sa obťažujem s pridávaním tej 1/2*, ale tá je priam zásadná! Za to, že som to (už v úvode) nevypla, toto lacné (ekonomicky, hoci pre tangerine1 i kvalitatívne:)) béčko má totiž hovadsky vtipný charakter a tiež za zázrak, že moja hlava dokázala 91 minút potláčať gravitáciu, paráda! "Nekoukejte na mě tak ušlechtile," hej, 30% je tiež krásnych. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Uchazejici akcni film od Carpentera podtrzen jeho hudbou, klidne si jej pustim nekdy znova ale na 4* to nedosahuje i kdyz se nutkani snazi abych dal 4* stejne jako gang chtel dobyt policejni stanici. Ale ja pouziji vsechny prostredky abych odolal i kdyz mam rad beckove filmy tak tady mi neco chybi abych dal 4* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se dost těšil. Jednak se mi kdysi líbil remake, jednak tenhle jediný film jsem od Carpentera nikdy neviděl a marně sháněl. A bylo to moc dobré i když jinak, než jsem čekal. Carpenter sice uměl sci-fi i další žánry, ale v jádru to byl hororový režisér. A tohle je akční film s několika přestřelkami, ale v jádru horor, či spíše zombie horor ale Noc oživlých mrtvol. Na opuštěné policejní stanici je jeden polda, dva muklové a jedna sekretářka a dovnitř se dobývá gang. Nejsou tu ovšem žádné debaty, ultimáta, taktika... gang útočí jako zvířata, derou se dovnitř okny, kanály jako bez rozmyslu či strachu o život, závěrečný útok na barikády jakoby ze zombie hororu vypadl. I přes prkenné herce, dlouhý rozjezd a nulový příběh je to prostě parádní syrová béčková jízda s nádechem nastupujících osmdesátek. A samozřejmě nechybí minimalistická Carpenterova "hudba". Solidní 4* a akční film roku 1976. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Několik členů gangu si zahráli studenti Univerzity Jižní Kalifornie. (HellFire)
  • John Carpenter se při vyobrazení členů gangu nechal inspirovat filmem Noc oživlých mrtvol (1968). Stejně jako zombie, i útočníci jdou vstříc jisté smrti, aniž by vyjadřovali lidské emoce. (HellFire)
  • Režisér filmu John Carpenter se ve filmu objeví jako jeden z členů gangu, který se snaží vlézt do policejní stanice oknem. (pUnck)

Reklama

Reklama