Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slaboučké tři hvězdičky v podstatě jen za vysoce nadprůměrné herecké obsazení, lokaci, kdy záběry severské krajiny, ledovců a vůbec neokoukanost prostředí hrají pochopitelně pozitivní roli, a koneckonců i za režijní zručnost, kdy August dokáže dlouhou dobu udržovat v divákovi napětí a vzbuzovat větší očekávání, než přinese klišoidní závěr. Předlohu jsem neznal, a tak mě odhalení téhle slibné mysteriózní podívané dost zklamalo. Posledních 15 minut filmu jednoduše snímek potápí. Chtělo to víc zapracovat na scénáři a vyvarovat se předvídatelných scén v závěru, které jakoby vypadly z nějaké filmové parodie. Celkový dojem: 50 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Aj keď filmu by možno stačili 4 hviezdičky, nemôžem nepridať tú poslednú za poctivú snahu o vystihnutie knižnej atmosféry. Kto Smillu čítal, zostane mu s filmom už navždy spojená. To je len dobre, pretože to svedčí o vysokej úrovni prevedenia do filmu. Kniha je niekoľkonásobne lepšia, ale to je takmer samozrejmé. No Stopy v snehu sú aj tak veľmi slušnou adaptáciou, ktorej sa podarilo na plátno dostať aj kus "Smillovského" knižného feelingu a navyše podfarbiť príbeh úchvatným ústredným hudobným motívom, ktorý bohužiaľ pri čítaní nepočuť :-) Poučte ma niekto, ak viete, čo je to za božský dychový hudobný nástroj, ktorý tam znie... Hercom takisto nemám čo vyčítať, Julia Ormond odvádza dobrý výkon a Gabriel Byrne vynaložil všetko úsilie, aby sa svojmu Petrovi Foljovi čo najviac podobal. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Film, který tak trochu zavání seriálem Akta X, má dobrý scénář a dokáže divákovu pozornost udržet po celé bezmála dvě hodiny své stopáže. Skvělá je hudba Harryho Gregsona-Williamse (mj. Shrek 1 a 2), kladné hodnocení náleží také hereckým výkonům. Julii Ormond se tvrdou a nesmlouvavou Smillu podařilo zahrát velmi dobře, v jejím stínu se pak ocitla další známá jména - Tom Wilkinson, Richard Harris nebo Gabriel Byrne -, byť i oni se svých partů zhostili znamenitě. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k téměř nezfilmovatelnému románu-detektivce od Petera Hoega jsem velmi mile překvapena kvalitním zpracováním tohoto filmu. Scenář je věrně podřízen ději v knize (no jen některé hodně velké dataily jsou vypuštěny, ale jak by ne), charakteristika postav je zachována (jen Gabriel Byrne jako koktajícíc dyslektik a mechanik mi dal chvilku zabrat), což samozřejmě hodně podpořil vhodný výběr herců do nejmenších roliček. Nicméně pro lidi, co knihu nečetli se může zdát děj tak trochu rozvláčný (snaha nacopat tam vše z románu) a nesrozumitelný. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem napínavý film, s ucházející atmosférou, která ale mohla být i silnější. On je ten hlavní problém v tom, že je ten film tak dlouhý. Příběh by bohatě vystačil nanejvýš tak na hodinu a půl a to možná i přeháním. Jenže ne, režisér to prostě potřeboval natáhnout na dvě hodiny. Díky tomu je to takové roztahané. Jinak se mi to ale líbilo, příběh to mělo zajímavý a jsem moc rád, že z toho nakonec nevypadla obyčejná detektivka. 4* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama