Reklama

Reklama

Ten sportovní život

  • Velká Británie This Sporting Life (více)
Trailer

Adaptácia rovnomenného románu Davida Storeya, predstaviteľa hnutia "mladých rozhnevaných mužov". Príbeh drsného baníka Franka zo severoanglického Yorkshiru, ktorý sa vďaka ragby stane športovou hviezdou. Hoci na štadióne slávi úspechy a okolie kvôli športovým výkonom toleruje jeho hrubosť, v ľúbostnom živote nenachádza naplnenie. Má síce pomer so svojou domácou, vdovou Hammondovou, tá však napriek milostnej afére odmieta akékoľvek city. Frankova impulzívnosť napokon vedie k ich tragickému rozchodu a Frankovi zostáva v živote jediná istota - svet ragby, v ktorom je rešpektovaný len natoľko, ako jeho posledný gól. Na MFF Cannes získal Richard Harris za stvárnenie rozporuplnej postavy Franka cenu za najlepší mužský herecký výkon. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

-soch-

-soch- (hodnocení, recenze)

Ony: Ten starý slovenský dabing na STV vôbec nie je až tak zlý. Richarda Harrisa daboval Ivan Rajniak, čo je absolútna rarita, pretože on sa v dabingových štúdiách príliš neobjavoval. Ďalšiu hlavnú postavu dabovala napríklad Viera Strnisková.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Ony: Možná jsou pravičáci na Lindsaye Andersona nějak hákliví. Sledoval jsem kdysi s mým výborným přítelem O Lucky Man. Po skončení utrousil něco nelichotivého o levičácích. Pokládám se spíš za apolitického člověka, ale asi ve mě nějaké levičáctví bude, protože sám jsem si při sledování Andersonových filmů jejich levicovost nijak výrazně neuvědomoval. V každém případě mají někteří pravičáci sklon reagovat podrážděně na cokoliv, v čem se vyskytuje nějaká sociální kritika nebo když jde o dílo vyžadující jisté sociální cítění. Je to ale z jejich strany podobná reakce, jako za komunismu: Na nic si nestěžuj, tento režim je nejlepší a nikdo na tvé skuhrání není zvědavý! Že je to jednoduše ze života, který (jak většina ví) není vždycky jednoduchý, si odmítají připustit.

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

winstonik: Tak buď se to tu ufony přímo hemží, nebo jsi nějak vtipný. Spíš předpokládám to druhé, a proto mi prosím vysvětli, co je na tomto filmu neuvěřitelného. To, že mladý člověk musel jak blb dřít za málo peněz? Nebo to, že tento člověk chtěl žít lépe? Že využil svých schopností a chtěl si vydělat jako sportovec? Že když si něco vydělal, stejně se ukázalo, že v tom neumí chodit? Že toužil po lásce? Že jeho starší společnice po předešlých životních zkušenostech měla z lásky strach, neměla na city sílu? Nebo co? Co bylo tak "hlúpe a celkom od veci"? V té době jsem nežila, ale to, že za tuhle situaci částečně může kapitalismus nebo britská politika (především dlouhá vláda konzervativců), mi nepřipadá nemožné. To, že něco nebylo v pořádku, se přece ukazuje docela mohutně (rozhněvaní mladí muži). Je jasné, že se to našemu minulému režimu líbilo. Ale to taky není důvod, aby se to nelíbilo mně. Samozřejmě beru, že máš na film jiný názor, ale nemůžu ho pochopit, proto se tolik ptám:-) Není to přece žádná levicová propaganda, je to hlavně o lidech.
Jinak koukám, že se potvrdily mé obavy, že STV (navíc tedy s předabováním nejkrásnějšího hlasu, co znám) mému milovanému dílu neprospěje:'-(

Reklama

Reklama