Reklama

Reklama

České chaty snů

(pořad)
TV spot
Reality-TV
Česko, 2023, 40 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Češi jsou národem chatařů, a tak se trojice kamarádů Sebastian, Petr a Martin rozhodnou lidem chaty impozantně zrekonstruovat, aby se z českých chat staly chaty snů. (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (26)

Honzíno odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli si na to kluci z Norska fakt nedali registracni znacku a temhle 3 zoufalcum nehrozi zaloba, je to jeste smutnejsi. Moc jsem tomu chtel dat aspon hvezdicku, ale nejde to. Kdyz pomineme skoro uplne vsechno, tak hudebni dramaturg vikendoveho Radiozurnalu by toho mistniho vykostil i po slepu a po hluchu pri random vyberu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenhle typ pořadů kde jsou šikovní řemeslnicí ...a je mi bližší než Norská verze... V první sezoně seriálu nás přestavbou provázeli: Ing. arch. Petr Portych, MgA. Sebastian Wojnar a Ing. arch. Martin Štrouf- ten záhadně zmizel přímo v jednom z dílů a nahradil jej Ing. arch. Ondřej Zdvomka.  Petr Portych pochází z Českých Budějovic. Absolvoval studium architektury. Už od střední školy se pohybuje v oboru, kde si postupně vyzkoušel všechny možné profese a výstavbu si osahal v praxi. Spolu s Martinem Štroufem provozuje ateliér Apostrof architekti. Martin Štrouf se narodil v Praze, kde také absolvoval Fakultu architektury ČVUT. Po studiu založil ateliér Apostrof architekti.  Působí jako pedagog na Fakultě architektury ČVUT a je autorizovaným architektem České komory architektů.  Sebastian Wojnar je absolventem Akademie výtvarných umění Praha – Školy Jindřicha Zeithammla a Školy Vojtěcha Míči. Ondřej Zdvomka žije a pracuje v Bohumíně. Architekt, který se soustředí na věci podstatné pro život, a neřeší ty, na kterých tolik nezáleží. Zejména při navrhování. Svého času hlavní architekt Frýdku-Místku, dnes architekt na volné noze. ()

Reklama

Erutan_Revol 

všechny recenze uživatele

Za mě to není zdaleka taková tragedie. Jasně, humor je dost trapný a propagce sponzorů do očí bijící, takže v takových scénách má člověk nejradši chuť to vypnout. Jinak je ale pořad pěkně natočnený, kamera i střih povedené, takže to příjemně utíká a pěkně se na to kouká.  Co mi přijde ale nejdůležitější, renovace jsou dobře předvedené, vysvětlené a provedené s citem, kdy proti norskému originálu nemají potřebu celý prostor úplně změnit podle své vize, ale respektují jeho původní podobu. A aspoň v dílech, které jsm viděl se mi líbí ukázka řemesel (kovář, sklář). 5/10 ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jsme národem chatařů a chalupářů." Na to abych si na chatě vyměnil podlahu, střechu, nebo ji natřel nepotřebuji tři suchary a televizní štáb. Stačí mi na to parta kámošů a jde se na věc. Katastrofálně sestříhané. Plno keců bez vtipu a jen malá ukázka prováděné práce. Finální předělávky bez inovace a nápadu. 0/10 ()

SlyBruArMan odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát šanci kvůli originálu, ale... Trapnost nad trapnost. Tři rádoby vtipálci, co opakují poučky svých dodavatelů, kterým dělají vskutku ,,nenápadnou" reklamu na všechny ty úžasné produkty od dlažby po střešní krytinu. To že to dělají sami tři taky nevěřím. Oproti originálu, kde opravdu tvoří kluci všechno sami a z původních materiálu, tak česká verze je pouhou vykrádačkou a hodinovou reklamou. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrce hudby k cyklu si půjčil i slavnou melodii z filmu Zvíře (1977). (sator)
  • Vůz, který používají řemeslníci, je Jeep Gladiator Overland. (sator)
  • Z pořadu by se mohlo zdát, že přeměna chaty trvá pár dnů a přeměňují ji tři kamarádi. V realitě však přeměna trvá téměř rok a jsou najaty různé stavební firmy a designéři, kteří se na práci podílí. (Aporol)

Reklama

Reklama