Reklama

Reklama

Divoké ostrovy

(seriál)
  • Velká Británie Wild Isles
Trailer
Velká Británie, 2023, 4 h 49 min (Minutáž: 57–58 min)

Epizody(5)

V tomto pětidílném seriálu představuje David Attenborough divokou britskou přírodu a její pozoruhodnosti, které jsou zrovna tak exotické a fantastické, jako jiné úžasné věci, jichž byl svědkem po celém světě. Od dravých kosatek přes obrovská ptačí hejna, až po soukromí vzácných motýlů. Prvotřídní příběhy ze života britské přírody odhalují její celosvětový význam, ale i život ohrožující problémy. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nemá to takový rozmach jako Planet Earth a ani to není tak akční jako třeba The Hunt, ale tím, že se dokument zaměřuje na tematicky mnohem užší celek, paradoxně přináší mnohem víc dosud neviděných a ve "velkých" dokumentech jinak opomíjených rostlin a živočichů. Pro mě osobně je i plusem, že přírodu a scenérie konkrétně britských ostrovů miluju, takže mi Wild Isles velmi padli do noty i svým zaměřením. Minimálně poslední díl je fakt mistrovská jízda - úžasně nasnímaná, skvěle sestříhaná i nazvučená. Kameraman Doug Anderson na sebe může být hrdý a to nejen za ty parádní záběry, ale i pro to, co pro ochranu oceánského habitatu ve své domovině dělá. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

S prírodovednými dokumentami podobného kalibru sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Je to aj vďaka vysokokvalitnej kamerovej technike dostupnej za "normálnu" cenu. Zábery, prevaždne z územia Británie boli aj tentorach dychberúce. Najviac ma nadchli nočné zabery života v lesoch zachytené v infračervenom spektre (epizóda 2). Avšak informácie, ktoré dokument prináša divákovi moje obzory rozšírili len nepatrne. ()

Reklama

mkee 

všechny recenze uživatele

Ako všetky dokumenty Sira Davida Attenborougha, aj tento ponúka nádherne vyrozprávaný, originálny pohľad na prírodu Britských ostrovov s imanentným cieľom jej intenzívnejšej ochrany. Pre Európana to, pochopiteľne, nemusí byť tak exotické či spektakulárne ako Planet Earth. Ak sa však divák odosobní od nepotrebnej (a hlavne nenáležitej) komparácie s predošlou tvorbou Sira Davida, nemá ho čo sklamať - naopak, čaká ho príjemne strávený čas pri sledovaní prírody, ktorú vidieť na televíznych obrazovkách len zriedkakedy. A (minimálne) Shetlandy určite stoja zato. ()

Reklama

Reklama