Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Giovanni (Nanni Moretti), známý italský filmař, se chystá natáčet svůj nový film. Jeho manželství je však v krizi, jeho francouzský producent je na pokraji bankrotu a dcera ho opouští – zdá se, že vše pracuje proti němu! Giovanni, který se vždy pohybuje na hraně, bude muset přehodnotit svůj způsob jednání, pokud chce svůj malý svět navrátit do lepší budoucnosti. (mac000)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (3)

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že mám italské filmy ráda, a že jsem se účastnila tiskovky, kde novináři tento film velmi vychvalovali, měla jsem asi příliš velká očekávání. Námět filmu mi přijde povedený: filmový režisér se potýká s nástrahami, které přináší filmové natáčení, ale zároveň se potýká s osobními problémy a čelí rozpadu filmové kultury, která kvůli soudobým trendům ztrácí své kouzlo. Jedná se o komedii, ale za veškerý vtip vděčíme převážně Morettimu jakožto herci, který film táhne svým osobitým šarmem. Bude asi hodně záležet na divákovi a na jeho smyslu pro humor, protože vedle mě v kině bylo mnoho lidí, kteří se smáli v momentech, kdy já vůbec… takže, zkuste a uvidíte 😊 Za mě tomu něco chybělo. [Festival de Cannes 2023] ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Poledne se v poště s kolegou bavíme o tom, jak je většina tvorby Nanniho Morettiho pro běžného našince až na pár novějších výjimek hůře dostupná (jen s anglickými titulky) a že ani Netflix, ač distribující i různé italské filmy, to zatím také nenapravil... a pár hodin poté vidím v kině, jak si obvykle poťouchlý Nanni ve svém nejnovějším filmu střílí mj. z Netflixu! Ten se s tím opravdu nepáře... Naštěstí mu u toho nechybí ani jeden opravdu nečekaný (záměrný) WTF moment, protože to by jinak vážně mohla být pro současného diváka nezajímavá nuda. :o) Já se těším, že jsem se po delší době v kině na nějakém novinkovém filmu tak nasmál (byť zdaleka nešlo o komedii po celou dobu) a že se úplně nevyplnily mé obavy, že si pan Moretti zvolil oblíbené téma filmaře jen proto, že už neví kudy s tvorbou dál a tak pouze reflektuje vlastní krizi, jak to občas někteří režiséři mají. Ve finále jsem takto ale Světlou budoucnost určitě nevnímal, už jen díky té lehkosti a vtipu, s jakými zobrazuje Moretti filmařské zákulisí a také přidává zvláště v první polovině hromadu filmových odkazů – na ty sice poslední dobou bývám už mírně alergický, pokud film na ničem jiném nestojí, ale tady jsou často zakomponovány nejen funkčně, ale i vtipně (telefonování Scorsesemu!!). Ve druhé vrstvě pak celý film ještě reflektuje povstání v Maďarsku v roce 1956 a současně působení komunistické strany v Itálii (i s pořádně sarkastickým dovětkem), takže rozhodně má co nabídnout i vedle hlavního tématu. A jelikož sám Moretti v hlavní roli hýří často nákažlivým vtipem, odcházím z kina také skvěle naladěn, mj. směrem k poznávání starší tvorby pana režiséra a herce, kterou budu dohánět určitě rád. [85%] [Art Film Fest, Košice 2023] ()

Reklama

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Na natáčaní tohto filmu sa tuším celý štáb bavil od začiatku do konca. Netuším, či je režisér skutočne taký, ako sa prezentoval vo filme, alebo v ňom ukázal len svoju karikatúru, ale takto inteligentne si robiť srandu sám zo seba, to chce naozaj veľkú osobnosť. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama