Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (174)

Olík 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení……i když tohle německé hölle je všechno možné jen ne milé. Jako by si Sergio Leone pustil na svém starém gramofonu poslední album Rammstein a společně s Tommy Wirkolou a Jalmari Helanderem začal plánovat společnou letní dovolenou. S nadsázkou o tématech neveselých aneb krev a zlato, to je oč tu běží….a že té krve budou potoky. Ten druh „umění“, kdy jde samotný příběh na druhou kolej za vizuální stránku a nikdo nemůže říct ani asche. Určitě se tady objeví spousta komentářů o německém kopírování Quentina Tarantina….nutno dodat, že já jsem se bavil víc, než u jeho posledních kousků. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix doručil nečekané překvápko s náckama z Německa. Blood and Gold dalo by se říct, že je bratříčkem nedávného Sisu. I zde máme poklad, po kterém náckové prahnou a sympatického hlavního hrdinu, který si to tady s němi rozdá, jen s tím rozdílem,že zatímco Sisu představil téměř nesmrtelného hrdinu v God módu, tak zde se sází více na realističnost a autentičnost, ale je tu tímpádem i méně gore, ale já jsem spokojen s oběmi verzemi. Vizuálně je Blood and Gold na slušné úrovni, má to příjemný Western feeling a Tarantino tu je místy vskutku cítit, občas si tvůrci vypomůžou černým humorem a velmi se povedly postavy. Krom sympatického hlavního hrdiny se povedli i náckové, především Generál bez oka či ten hajzl s obvazem kolem hlavy, ten si kradl většinu scén pro sebe a bavil mě. Akční scény jsou povedené a realistické. Překvapily mě kontaktní souboje, které jsou dynamické, drsné, mají skvělou kameru a vidět fighty s náckama je zkrátka radost. Přestřelky jsou taky hezky dynamické, pěkně ozvučené i realistické a je jich dost. Zkrátka jde o příjemnou a nečekanou žánrovou jednohubku, která potěší fanoušky akce, westernů i válečných filmů. 7/10. ()

Reklama

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Zkraje se to jevilo jako dobře našlápnutá Tarantinovka, postupně ale ten drive vyčpěl. Asi to bylo až příliš překombinované. Původně jsem vůbec nečekal, že se jedná o německý film, navíc s českou koprodukcí. Do bošů bych vůbec neřekl, že něco s podobným tématem dají dokupy. Je to pro ně přeci stále citlivá záležitost. 6/10 ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Krev a zlato se nehodnotí jako klasický film s duchaplným dějem. Je to "jen" snůška postupné likvidace osob, které touží po zlatém pokladu. A právě to je uděláno přímočaře a tvrdě a záměrně (s nadsázkou) to balí do hávu Tarantina, westernů a filmových melodií. Proč se to tak Němcům podařilo je asi v důkladné české pomoci, včetně lokalit. Zajímavá jednohubka. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně pozdní příspěvek do Tarantinem inspirované vlny neo-grindhousů, kdy to vrství prvky různých žánrů přes sebe ve zdánlivě brakoidním celku. Druhoválečný western je tady moc hezky usazen do válečného bezčasí, kdy je pro nacistickou jednotku válka už sice prohraná, ale na toto místo jejich prohra ještě fyzicky nedoputovala, takže mají poslední okamžiky na to vyždímat z jedné vesnice pár cihel zlata. To je krásně tenzní vymezení časoprostorul pro děj plný překvapivě funkční (a choreograficky kvalitní) akce, zajímavých scén a sympaticky neprofláknutých herců. Bohužel, i na takhle jednoduchou zápletku je těch 100minut docela dost a i když mě to v jednotlivých aspektech zaujalo a nerad bych od toho někoho odrazoval, jako celek jsem to měl problém ukoukat. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)
  • Ve filmu je skrytá pocta americkému režisérovi, producentovi a milovníkovi westernů Walteru Hillovi, viz náhrobek u hrobu, kde trojice hledala zlato. (SsgtJira)

Reklama

Reklama