Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Příběh sleduje fungování amerického soudního procesu očima Ronalda, soudního porotce, který si není vědom, že celý případ je falešný. Všichni kromě něj jsou herci a vše, co se děje, je pečlivě naplánováno. (mikki089)

Recenze (3)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Reality show jsou něco, čemu se spíše vyhýbám, ale když jsem zjistil, že tu máme hoax reality show AKA Truman Show z prostředí amerického soudního systému, musel jsem to zkouknout. Koncept je to rozhodně zajímavý, protože člověk pochopitelně soud pořád prozkoumá, ale většina situací je tam sehraných... a některé jdou až do extrému. Ronald jakožto sympatický správňák, který o ničem neví, se snaží všechno řešit srdcem a o tomhle celý experiment byl... zjistit, jaký člověk "hrdina" vlastně je. Poslední díl pak krásně ukázal, jak to celé vypadalo v zákulisí, případně i k jaké psychické manipulaci docházelo, aby jediný neherec něco udělat a nebo řekl. Hodnocení: 80 % ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Konečně pořad o klasickém americkém rituálu - vybrání náhodných 12 lidí, aby odsoudila nebo zprostila viny jednoho člověka. Ale bacha 11 z těch dvanácti rozhněvaných mužů a žen jsou herci. A ten poslední je týpek jménem Ronald, který si myslí, že tohle všechno je doopravdy. Není to nejoriginánější premisa - je to dost navázání na Joe Schmo Show, která měla podobný koncept s jedním skutečným člověkem, akorát s reality show. Nakonec je ale překvapivé, že to ve výsledku funguje spíše jako mockument ve stylu Office nebo Trailer Park Boys a celá premisa je jen třešničkou na dortu. Opravdu jsem si užil charaktery, které herci znázorňovali. Ať už šlo o naivního mladíka, herce z filmů o ježkovi Soňíkovi nebo nadšence do kybertechnologií. Skvělá ukázka jak si hrát s něčím životem jen s malým televizním rozpočtem. Jen to za mě trochu zakopne před koncem. Snaží se to o happy end s pěkným poselstvím, což mi přijde jako promarněná příležitost. Jako upřímně bych rád viděl následek na Rolandův život, poté co zjistí, že ho neustále může někdo sledovat a jeho nejbližší kamarádi mu můžou celou dobu hrát a být jen herci. To by asi udělal jako závěr Nathan v The Rehearsal, tenhle seriál, ale nechce donutit diváka přemýšlet, jde mu jen o to bavit. A komedie v prvních 6 epizodách mě mnohokrát rozesmála. PS: Jinak trošku neodhalili jako to bylo s tím Jorf? Byla majitelka firmy rasistka nebo pracovala pro rasisty a potom to chtěla zatajit? TO SE ASI NIKDY NEDOZVÍME. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele

Zajímavý výtvor, který jsem shlédl na jeden zátah. Nahárvá tomu fakt, že díly jsou relativně kratší, ani ne půlhodinové. Je to vtipné, dobře natočené, má to slušný scénář, orpavdu jsem se bavil. A to i u posledního dílu, který je ale podle mě prostě navíc. A tím se dostávám k záporům tohoto dílka - naprosto nenávidím ty pseudodoku kamery, a také nerozumíím tomu, proč se tvůrci rozhodli z toho udělat reality show. PS: Všímavý divák si určitě všiml, že to, jak to bylo s Jorf, tam vysvětlili. A zda byla majitelka firmy rasistka nebo pro rasisty pracovala, je v konečném kontextu naprosto triviální záležitost, o kterou tam vůbec nešlo. ()

Reklama

Reklama