Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Dva námořníky na norské obchodní lodi zastihne začátek druhé světové války naprosto nepřipravené. A v brutálních podmínkách budou mít co dělat, aby vůbec přežili. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

david141474 

všechny recenze uživatele

Norové ty filmy a seriály opravdu umí. Ta atmosféra v tomto filmu neskutečná, hlavně v posledním díle. Tento seriál má 3 díly a teď řeknu to samý jako u Titánovy nevěsty a Já jsem naděje, chtěl jsem vidět nějakej krátkej seriál a tenhle se perfektně hodil. Postavy jsou fajn. Herci jsou skvělí! I když válečné akce tady moc není, ale je to příběh z války takže se to počítá! Já jsem spokojenej a už nevím co bych k tomu víc napsal. 8/10 Norové se nezdaj. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Norové zase a opět nezklamali ba naopak, překvapili. Že točí vysoce nadprůměrná díla, už jsem si zvykl, ale zde to bylo ještě o chlup lepší a autoři nám servírují jeden z nejsilnějších pohledů na WWII. Mistrovská režie, bravurní kamera a precizní scénář dokonale rámují bezchybné herecké výkony skvěle zvolených protagonistů a celé to kryje atmosférická a silná hudba. Tady si vše dokonale sedlo. Krigsseileren je dílo, které vás nemůže nechat chladným, protože tak věrně vystihnout tu nepředstavitelně trýznivou skutečnost tehdejší doby, to se snad nikomu takhle dokonale ještě nepovedlo. Zapomeňte na Ryana, Pearl Harbor, zapomeňte na Enemy at the Gates a podobné ptákoviny. Chcete-li vědě, o čem byla válka, pusťte si Krigsseileren! Ani nedávné, byť událostmi o pár let dřívější 1917 a Im Westen nichts Neues, se na tenhle majstrštyk nechytají.  Je to jiné, je to své, je to perfektní! ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatá filmová minisérie, u které si nejsem kvůli formátu jistá, zda bych dokoukala původní film. Nemám tušení, jestli si v téhle verzi nějak pohráli se střihem, jestli je tady něco navíc, nebo tady něco chybí. Jak je příběh vyprávěný právě tady, by rozhodně nefungovalo ve filmu, protože všechny ty tři hodinu dlouhé části jsou úplně jiné a působí úplně jinak, a jsou diametrálně odlisné. Až na těch pár minut v první části z třetí části. Čili v tomhle formátu to dává smysl. ***** A co že jsem to viděla? Příběh lidí, sice ne přímo účastných války, ale kdyby nebylo jejich, celá Evropa by byla řádně v hajzlu, a jejich následků. Nejenom na moři, ale i na souši. Příběh dvou námořníků na námořní lodi a rodiny jednoho z nich, která na něj doma čeká. První díl se tedy soustředěný především na jejich námořní cestu, druhý díl je soustředěný na přežití na moři stejně tak pevnině, protože válka je v té nejhorší možné fázi a třetí díl je o návratu domů. A především o těch špatných následcích návratu. Ale je to střihlé právě podle těch tří částí a další díl začíná vlastně prací s napětím úplně od začátku. A celý výsledek je sice válečný film, ale na druhou stranu to je vlastně drama o lidských rozhodnutích ve válečných podmínách. ***** Celý příběh mě strašně dojal. Především druhá a třetí část. Co si budeme, každý, kdo už viděl příběh o "dvou přátelích ve válce", musel tušit, kam to celé bude směřovat. Ale nechala jsem se příjemně překvapit, že se jim to povedlo moc dobře a nebylo to laciný. Natočené to bylo taky dobře, byť chápu, že proč někomu může vadit především první část. Tam se skáče časově hodně často, narozdíl od zbytku, kde se v určitých dobách zdržíme mnohem déle. Zahrané skvěle od všech hlavních postav a bylo to moc příjemně koukatelný. Jenom je to strašně pomalý, víc o lidech, takže proto mi to moc sedlo. Byla jsem spokojená :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POTOPILO SE TOLIK LODÍ A JE V TOM TAKOVEJ CHAOS…“  Tak začátek je celkem vlažnej… teda na to, že to má „jen“ tři díly… vlastně dost dlouhej. Ve druhý části je už větší drama, páč jsme na moři a sledujeme, co se asi tak děje po zásahu torpédem, nebo po zásahu školy ve městě, kde žije Alfrédova rodina. Takže je to o neštěstí, trochu o válce… jo, jo, tohle se odehrávalo všude, nejen v Norsku. Na sračky jsem ze třetího dílu, kterej je takovej telenovelovej. Vo hovně! Prostě seriál věnovanej norský obchodní flotile a jejím námořníkům, ve kterým jde především o člověka. Ať už si pod tím představíte cokoliv… ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Scénář je založen na základě skutečných příběhů 30 000 norských civilních námořníků, kteří se účastnili spojeneckých konvojů během 2. světové války.  2.) S rozpočtem 11 milionů dolarů jde o nejdražší norskej filmovej projekt. 3.) Thx za titule „Vojtěch Ulrich“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez mučení se přiznám, že mě vývoj příběhu do jeho poloviny poněkud rozladil, protože jsem od této minisérie očekával něco výrazně odlišného. Pak jsem ale zapomněl na vysněné konvojové bitvy a sledoval osudy lidí, o kterých v naprosté většině nikdo nezúčastněný neslyšel, protože se jejich jména neobjevovala v pochvalných hlášeních z bojových akcí a protože bylo jejich hrdinství jen málokdy oceněno medailí nebo něčím jiným kromě poplácání po zádech od jejich kamarádů. Oni to totiž nebyli vojáci, nepatřili ani k válečnému námořnictvu; byli to obyčejní civilisté, kteří při každé plavbě riskovali životy, aby udrželi v chodu protinacistický stroj. A já jsem rád, že se o těchto příslušnících norského (v tomto případě) obchodního loďstva, kteří mnohdy umírali nesmírně ošklivou smrtí (zejména na tankerech) natočila záležitost, za níž se její tvůrci nemusejí stydět. Velmi se mi líbily předvedené herecké výkony, a protože nejsem dvakrát velkým fanouškem dětských herců, pokaždé, když mě takovýto herec opravdu zaujme, dám to najevo. A tak oznamuji, že se mi zdála být představitelka Magdeli, Henrikke Lund Olsen, skvělá. P. S. Já mám tedy k RAF velmi pěkný vztah, ale začínám nabývat dojmu, že byli jeho příslušníci příliš zaujatí vůči školství. / Poučení: I přežití může být tragédií. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama