Reklama

Reklama

Černý kotel

  • USA The Black Cauldron
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasické animované fantasy dobrodružství plné magie a soubojů s mečem je jubilejním pětadvacátým celovečerním filmem studia Disney. V dávných časech žil v tajuplné zemi jménem Prydain král, který byl tak zlý a krutý, že se ho báli i sami bohové. Nikdo jeho zlobu nemohl zastavit, žádné vězení ho nedokázalo spoutat. Nakonec byl proto svržen do nádoby s rozžhaveným železem a jeho síla tak zůstala spoutána ve velkém černém kotli. Nikdo neví, kde je tento mocný a děsivý talisman schován, pouze malé čarovné prasátko. Malý chlapec Taran byl legendou předurčen k tomu, aby ochránil nejenom prasátko, ale především černý kotel, po kterém pátrá další mocný král, bažící po zlé síle. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

jděte se vycpat s kýčovitým pánem prstenů.. prostě ve spoustě pohádek jde o záchranu světa před temňákem.. podle mě to v těch klišé brousí perfektně.. nikde nic extra originálního (postavičky, děj..) ale přitom všechno je hodně neotřelé.. (tak neotřelé že sem ani netušil jak to s tím sebebětováním nakonec dopadne - to co řekne postava před skokem do kotle je fakt drsné) hlavně na děti je to dost dark underground ..a nakreslené skvěle taky.. !!! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začalo to krutě o kotli ve kterém vařili krále jehož se báli i Bohové. A nechybí upozornění, že kdo kotel najde ovládne celý svět. Pak přišlo prase. Ale ne tak obyčejné prase, to prase má moc. A já mám hlad. CITÁT - Já tě považoval za obyčejné prase........ Tak jsem čekal nějakou akční srandu, ale velkou část příběhu jsem celkem protrpěl. Strašný dialog, někdy až příšerná hudba a příběh je spíš pro mladší diváky. CITÁT - Hamáníčko, papáníčko......... Já si jdu udělat vepřovou kotletu. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá a zapomenutá Disneyovka. V hrané verzi by mohla být fajn, ale na dnešní děti by to byli asi moc temné a strašidelné. Postavy by to chtělo určitě dokreslit, charakterově nejsou moc výrazné a některé jsou v příběhu jakoby navíc. Také by to chtělo vysvětlit postavu princezny/služky, protože jsme se o ní pořádně nic nedozvěděli. Padouch ji lapil, ona nějakým způsobem unikla, ale její pravá identita nám zůstává skryta. Dávám tomu slabší 4* ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka ? to by mě zajímalo v čem... Animací to hravě strčí do kapsy i Avatara, ale to osatatně libovolná klasicky animovaná pohádka. Jinak jde spíš o běžnou disneyovku, párek lidí, svítící mrňousové a pár vtipných postaviček provázející naše hrdiny. Dobře to dopadne, Jako pohádka je to hezký, ale na víc jak lepší 3* to nevidím. Ta barevná světélka vypadají stejně líp malovaná, než jen párek poloprůhledných textur a pronásobení několika matic 4x4. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Animace je opravdu skvělá (taky ten film položila, protože byla velmi drahá), ovšem tak zfušovaný příběh bez napětí bych od Disneyho nečekal (autor knižní série o zemi Prydain prohlásil, že snad film donutí diváky vrátit se ke čtení). Hlavní hrdina nebudí žádné sympatie (je předurčen máchat magickým mečem, tak proč by se snažil), postavy se objevují a mizí dle potřeby a nikoliv dle nějaké logiky fantasy světa, a celé to jde vlastně odnikud nikam. Chybí timing, napětí, gradace... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Román "The Chronicles of Prydain" Lloyda Alexandra, podle kterého je film natočen, čerpá z Waleského bájesloví. (Terva)
  • V roce 1986 byla na motivy filmu vydána stejnojmenná videohra. (Terva)
  • První Disneyovka, která obdržela rating PG (některé sekvence nemusí být vhodné pro děti) – všechny předchozí obdržely rating G (vhodný pro všechny věkové kategorie). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama