Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Van Damma mám prostě rád, je to můj nejoblíbenější herec. Takže jeho filmy hodnotím vždy o pár procent více, než by bylo zdrávo a méně jak 4 hvězdičky nechci nikdy dát :) I když tenhle film by si to možná zasloužil :) Uznávám, že tady bylo akce málo, hodně keců, ale já prostě nemohu jinak. 70% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film, který docela dobře imituje drsnou atmosféru evropských krimi filmů ze 70. let. Van Damme má jako stárnoucí ranař charisma a jeho herecký výkon se dá bez přehánění označit za velmi dobrý. Režisér se také vcelku snaží, ale proti tak zmatlanému střihu, je to bitva téměř marná. Vznikl tak příjemný snímek, jehož tvůrci měli evidentně ambice, které se jim ovšem napodařilo zcela naplnit. Jinak mě poměrně baví naivita filmařů, kteří si myslí, že jim divák sežere úplně všechno. Tohle se má odehrávat v L.A., ale to že, je to natáčené v Jižní Africe, by poznalo i děcko... ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna filmu je ta v bordelu, kde si Van Damme, s kuklou přes obličej a brokovnicí v ruce, klestí cestu nahoru po schodech tím, že v každém patře zabíjí čínské záporáky. To nemá chybu, stejně jako dobře natočený výbuch cisterny (nejhnusnější je pak sekvence s vrtačkou). Probuzená smrt patří i po opakovaném zhlédnutí k tomu lepšímu, co svalovec z Brusselu v novém miléniu natočil. Úplně v pohodě béčko, s povedenou hudbou. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Dlho som žiadny nový film so Jeanom nevidel a vôbec som k nemu nepristupoval s apriori negatívnym očakávaním, čo sa vyplatilo. PREBUDENÁ SMRŤ je skvelý priamočiary tradičný akčný film o pomste, ktorý si nechá čas na atmosféru a city ( a to ja na akcií vždy mimoriadne ocením ) a v ktorom je akcia parádne načasovaná, nie je trápna, nudná ani jednotvárna, ale zato je zručne natočená. Aj vďaka šarmantným marseillským gangstrom a zaujímavému prostrediu je preto veľká škoda toho triviálneho finále, ako vystrihnutého zo začiatku 90. rokov, ktorý film ako celok poriadne sťahuje. Nechápem, ako k nemu prišli... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

odpad to nie je, videl som to (na veľké šťastie toho filmu) po príšernej segalovke, po ktorej sa mi toto akčné béčko zdalo ako vydarený film; s odstupom času mi hrebienok klesol, hmla sa rozostúpila a ja som si uvedomil, že to bola riadna blbosť (aj keď aj tak nie až taká, ako tá so segalom - "Tajný agent Jack T."), každopádne z produkcie pána Vana Damma posledných rokov asi to lepšie, povedal by som, napriek slabému a nebojím sa povedať, že hroznému scenáru spod pera nejakého dyslektika (pravdepodobne, aj keď nechcem nikoho urážať!) tomuto filmu nechýba akcia, i keď miestami mizerne zrežírovaná, ale predsa akcia! a Jean v prekvapivo nie kladnej úlohe ako riadne (sprepáčením) nasratý chlapík, ktorý sa mstí šikmáčom, to je pre nenáročného televízneho diváka aká taká záruka víkendového béčkového oddychu plného hnevu; ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co Ringo Lam odstoupil, se režie ujal Cess Silvera, ale po dvou týdnech natáčení v Kapském Městě byl vyhozen. (Cheeker)
  • Ben (Jean-Claude Van Damme) hraje se svim synem Nicholasem hru „Tekken Tag Tournament“. (SeBig)
  • Původně režíroval film Ringo Lam, ale po pár týdnech natáčení v Kanadě od projektu ustoupil. (Cheeker)

Reklama

Reklama