Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Richard Burton ve slavném snímku v roli muže, který má schopnost způsobovat katastrofy. Jeho John Morlar je tak přesvědčivý a děsivý, že vám během filmu bude běhat mráz po zádech, jen když se mu podíváte do očí. Lino Ventura, jako francouzský vyšetřovatel na tzv. brigádě, je také výborný a hraje moc dobře, čímž přispívá k hereckému minimalistickému koncertu Burtona, jemuž stačí jen jeho pohled. Scéna s havarovaným letadlem, patří mezi nezapomenutelné a nejděsivější vůbec, jaké si jen divák dokáže představit. Nestárnoucí klasika. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Od začátku je to příjemně zlověstné a tajemné, ke konci silně mrazivé a pesimistické. Richard Burton a Lino Ventura jsou oba skvělými tahouny, a to ve filmu spolu nesdílí prakticky ani jednu dialogovou scénu. Během sledování se sice dá celkem dobře předvídat, jakým směrem se to celé ubírá, nicméně úplný závěr je solidně překvapivou tečkou. Pro celkově hutnou hororovou atmosféru mám hned den po zhlédnutí chuť si to dát ještě jednou, tak proč se neuchýlit k vyššímu hodnocení. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Geniální. Vše vystihující slovo pro tento film. Tak úžasnou atmosféru, která se postupně zahušťuje a graduje k velkolepému finále, jsem snad ještě neviděl! To vše je podpořeno vynikající hudbou a dokonalým, démonickým výrazem a hereckým výkonem Richarda Burtona, kterému bych se po zhlédnutí tohoto snímku rozhodně do očí nepodíval. Jeho uhrančivý pohled a mrazivé výroky pronikají až do morku kostí. Poslední scéna je tou nejlepší možnou tečkou za takto vydařeným mystickým thrillerem, jenž nemá obdoby. Zaslouženě dávám plný počet hvězd. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ohromně působivý mysteriózní náhul, který se může opřít nejen o vynikající herecké výkony a hudbu, ale hlavně o promyšlenou režii gradující pozvolna až do mrazivého finále, jež zabouchává nahromaděné depresi a tísni dveře před nosem a nechává s nimi vyjukaného diváka v jedné místnosti. Chytrá struktura syžetu a postupné poodhalování či dovysvětlování různých motivů nenechává i zásluhou mistrovsky provedených časových přechodů čas na vydechnutí a Jack Gold si dokáže udržet charakteristickou autorskou tvář navzdory neustálé práci s očekáváním a žánrovou dualitou. Navíc Richard Burton v jeho možná nejikoničtější a rozhodně nejděsivější roli... 90% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu mi naskakuje husí kůže (a to i po více zhlédnutích). Burton působí opravdu ďábelsky a pohled do jeho děsivých očí je nepopsatelný. Naprosto skvělá mrazivá hudba, která podporuje hustou a napínavou atmosféru. Naštěstí jsou tu i sympaťáci Lino Ventura a Gordon Jackson. Výtečný thriller, který možná není zase tak známý, ale rozhodně ho doporučuju. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)
  • Arnon Milchan, producent, si vybral pro roli inspektora Brunela Lina Venturu, protože mu jeho styl připomínal jednoduché, nekomplikované americké herectví. (Snorlax)

Reklama

Reklama