Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

sud 

všechny recenze uživatele

Netradiční, dalo by se říci sportovní western. I přes pomalejší tempo a nenáročnou dějovou linku ale dokáže udržet diváckou pozornost, hlavně díky rozmanitosti charakterů postav. Vynikající Gene Hackman v jedné z mála svých čistě kladných rolí, pohledná Candice Bergen, bezchybný zarputilec James Coburn či westernová legenda Ben Johnson v nostalgické roli starého kovboje - tuláka. P.S.: Po letech jsem si film opět připomněl a díky výše zmíněným charakterům a silnému finále beze slov zvyšuji na maximum. 90%. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Toho, kdo čeká nějak obzvlášť napínavý závod na koních, film asi zklame. Já jsem na něm kdysi byla v kině kvůli Genu Hackmanovi a nezklamal mě tenkrát ani teď. Film ani Gene. Byl velice sympatiko. Volné tempo vyprávění dalo příležitost krajině, hercům i koním, a i když tohle jistě není vrchol žánru, svou sympaticky odlehčenou "jinakostí" se zařazuje mezi moje oblíbence mezi westerny. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi nostalgický snímek o konci divokého západu, vztahu muže a koně, o přátelství a taky o jednom velkém závodu. Všichni zde hrají velmi uvolněně, kamera se kochá nekonečnou krajinou, ať už v horách stepi či poušti. Závod utíká a vedlejší linie osvěžují hlanví děj. Jenže přiznejme si, jet na koni 135 minut, je trochu přes čáru. Tvůrci se občas pokoušejí o přidanou hodnotu a zásadní sdělení/poselství, ale podle mne by to šlo dělat šikovněji a během 90 minut. Dostih napříč (dříve) divokým západem, jenž baví, ale občas se až moc snaží o více a déle, přitom v dostizích jde hlavně o rychleji... 75% ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní western se zábavně úsměvným finále. Hackman a Coburn jsou herci- chlapi, kteří prostě nezklamou. Po zhlédnutí tohoto filmu mi ale najednou došlo, odkud tvůrci Ohnivého oceánu s Viggem Mortensenem vzali inspiraci (byť natočeno podle skutečné události), tady těch podobností bylo nějak nápadně moc. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Kovboj se obléká odshora dolů, nejdřív klobouk... a svléká se od bot nahoru. Jako poslední klobouk!" A ve vaně se samozřejmě koupe taky s kloboukem...! :o) Brooksův dobrodružný kousek, výpravou zasazený do předválečných časů, se nese takřka po celý čas ve znamení cvalu a klapotu koňských kopyt, prachu, vyčerpání a kolem přítomné nádherné přírody. Nasmínání projížděk takovou krajinou s řadou napínavých zvratů krásně vyniklo na širokoúhlem formátu a společně s hudební složkou vytvářelo podmanivou podívanou, v oddechových chvilkách vhodně odlehčenou nenásilným humorem. Jeden z těch nemnoha westernů, na které jsem se po čase rád podíval znovu, i přes hodně rozsáhlou stopáž, pěkné obsazení v čele s Hackmanem a Coburnem i retro atmosféra tomu u mně též napomáhají. Jenom příliš ve filmech nemusím ty spomalené záběry ve vypjatých momentech a uvažoval jsem-li místy i nad pátou hvězdičkou, asi mi malinko celkový dojem pokazily. 85% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • V januári 1976 sa tento film spolu so snímkou Muž v kamióne (1975) premietal v amerických kinách ako dvojprogram. (m.a.t.o.)
  • Priemerná dĺžka jedného záberu je 5,5 sekundy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama