Reklama

Reklama

One Percenter

  • Japonsko 1%Er ワンパーセンター (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Akční herec Takuma Toshiro (Tak Sakaguchi) chce natočit opravdový akční film, ale nemá dostatek finančních prostředků. Se svým učedníkem Akirou (Kohei Fukuyama) se proto vydává obhlédnout lokace do uzavřené továrny na ostrově, kde krátce po svém příjezdu zjistí, že tam nejsou vůbec sami... Slabší příběh zachraňuje akce, které mohlo být více. S řadovými soupeři nemá Sakaguchi nejmenší problém a jsou pro něho pouze rozcvičkou. Vrcholem je finální téměř šestiminutový souboj jeden na jednoho (Zero Range Combat versus Jeet Kune Do), kde se střetnou Tak Sakaguchi a Togo Ishii (Sensei). Zvrat v závěru filmu příběhu také moc nepomůže. Na světě je mnoho bojových umělců, ale pouze jeden ze sta se může stát mistrem. 1%Er ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Japonská pocta filmovému natáčení i akčním filmům jako takovým se zkušeným martial arts expertem Takem Sakagučim, který si ve filmu zahrál hrdinu akčních filmů, který je nespokojen s tím jak se akční filmy v současnosti natáčí a rád by si natočil svůj film, který bude sázet na "real action" a to se uskuteční v zinkové továrně na opuštěném ostrově, jenže natáčení vyruší Gang Yakuzy, který má unfinished business a Sakaguči se rozhodne zakročit a vyzkoušet si akci doopravdy. Film má pár popkuluturních referencí a prozkoumává esenci akčních filmů ( velmi potěšilo právě probíhající natáčení japonského kultu Rurouni Kenshin) a zaujme netradiční bojový styl hlavního hrdiny- zero close combat a assassination-Jutsu, který masteruje dokonale, svou rychlostí a svižností připomíná Bruce Leeho, na kterého se zde také vtipně odkáže a akční sekvence mají velmi propracovanou a zajímavou choreografii. Zaujalo mne využití baterky ve tmě, které hlavní hrdina využívá k oslepování nepřátel. Není tu sice moc násilí a trochu jsem tu postrádal "tvrdost" ty rány mě zkrátka tolik nebolely, byť vypadaly efektivně. Vrcholem je finální dlouhý fight s tzv. Senseiem, kde si na choreografii dali opravdu záležet a potěší nejednoho martial arts fanouška. Jde docela o zásadní film pro Japonsko, který přináší trochu netradičního čerstvého závanu do martial arts žánru, má to srdíčko a Sakaguči má nevídaný talent. 75% ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Pocta akčním filmům a příběh o herci co chce v akčních filmech dodržovat poctivost a autentičnost bojových umění. Tohle je prostě žánrová jednohubka, která nenabízí nic objevného, ale v daném žánru je to poctivá práce. Hlavní hrdina tu používá originální formu bojového umění a vypadá to skvěle (občas připomíná opilého mistra). Škoda jen jak tu píšou uživatelé, ty rány nejdou většinou moc cítit. Což ve výsledku žádný extrémní problém není, jelikož film rychle odsýpá a nabízí i pár dost povedených scén. Jako třeba bitku s baterkou (výborná věc) či finální fight který je jednoduše umění a krása. Také mě potěšilo to, že tu jsou jemné průblesky humoru a i zvrat ke konci filmu. Který i přes to že byl poměrně zbytečný, tak mě docela potěšil. Prostě příjemná akční jednohubka z japonska, kterou by každý fanda žánru měl vidět. 8/10 ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama