Reklama

Reklama

C'était un rendez-vous

  • USA Rendezvous
Krátkometrážní / Akční
Francie, 1976, 9 min

Hlavní hrdina absolvuje ve svém sportovním voze zběsilou jízdu probouzející se Paříží. (Snorlax)

Recenze (36)

PavelR 

všechny recenze uživatele

Divoký osmiminutový průjezd Paříží v brzkých ranních hodinách. Po širokých prázdných bulvárech i uzounkých uličkách, na zelenou i na červenou, jednosměrkami i v protisměru. To vše proto, aby řidič stihl rendez-vous u Sacré Cœur. Kamera je upevněna na předním nárazníku auta, takže divák vidí jen světelný kužel a ubíhající silnici. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak asi kazdy trosku znaly priznivec motorismu rychle uhadne, ze auto nejede zas tak rychle (efekt nizke kamery) a hlavne nedpovida zvuk motoru... A jak se muzeme docist napr. na wiki, je to tak. Natacelo se z Mercedesu 450SEL 6.9 a zvuk je dodan z Ferrari 275GTB. Jinak jde ale o zajimavou motoristickou jednohubku s prima zaverem. ;) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Každopádně zážitek, po kterém budete ještě chvíli nevěřícně zírat před sebe. Auto jede neuvěřitelnou rychlostí po Paříži, ignoruje "červené", sem tam i protisměr. Chudáci chodci uskakují, namáhané pneumatiky protestují. Lelouche prý po uvedení hned zavřeli, aby taky ne. Vynikající nápad na krátký film. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Zběsilá jízda probouzející se Paříží. Přes Champs Elysses, široké magistrály až po úzké pařížské uličky bez ohledu na semafory a křižovatky. Podle jedné z legend řídil vůz sám Lelouch, podle jiné řidič Formule 1. Nicméně jde o velice adrenalinový a fascinující zážitek, i když vlastné vidíme jen ubíhající silnici (jediná kamera přidělaná na předku auta). Navíc podpořenou malou, ale typicky francouzskou pointou. ()

Jiri_Jaros 

všechny recenze uživatele

Zběsilá jízda, která začíná na Boulevard Périphérique a vede centrem Paříže až na Sacré Coeur. Motor Ferrari 275GTB burácí ulicemi a pneumatiky kvílí. Hlavní hrdina spěchá a čas běží. Tento snímek, který díky autentičnosti a způsobu produkce dostal autora do křížku se zákonem, zachycuje nebezpečně rychlou a strhující jízdu ranní metropolí. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (12)

  • Jelo se pravděpodobně s autem Mercedes-Benz 450SEL 6.9, které se ovšem vyrábělo pouze s třístupňovou automatickou převodovkou. Ve filmu ale jasně sylšíme, že vůz řadí až do 5 stupně. Zvuk je praděpodobně použit z Lelouchova Ferrari 275GTB, které má 5stupňovou převodovku a odpovídá svým charakterem typickému zvuku motoru V12, který se liší od motoru V8, který má použitý Mercedes. (Hawaj)
  • Roku 2003 dokumentarista Richard Symons kontaktoval Claude Lelouche a po šesti měsících svízelného telefonování ho přemluvil, aby byl film zrestaurován z originálního 35mm negativu a byl vydán na DVD. Nyní je vydán i na Blu-Ray. (Hawaj)

Reklama

Reklama