Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán William Lansing (STEVEN SEAGAL) žije v ústraní na Aljašce a jeho jedinou radostí je dopisování si s osiřelou Polkou Irenou. Když však od ní několik dní nedostane žádné zprávy a ze sirotčince přijde strohý dopis, že Irena mu už nebude psát, rozhodne se vypátrat proč. V Polsku zjistí, že sirotčinec slouží jako zásobárna pro rozsáhlé obchody s bílým masem a Irena zmizela v síti zločineckého gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Scénárista musí být buď velký recesista nebo naivní blb. Jak jinak si vysvětlit velkou převahu debilních dialogů nad akcí, kterou je zde po hříchu málo a která dělá právě filmy se Stevenem Seagalem více či méně koukatelné. Když k tomu přidám ještě nešikovně směšného režiséra, tak opravdu nemohlo vzniknout nic jiného, než další filmový paskvil ve Stevenově výhradně béčkoidní filmografii. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Díky za to, že tohle nebyla opravdu Seagalova poslední mise, protože to by byla neuvěřitelná ostuda rozloučit se takovým nudným snímkem. Vážně, film se celou dobu nese ve velmi pomalém tempu, kdy se Seagal snaží najít svou malou polskou kamarádku a potkává přitom spousty nezajímavých postav a nudných herců. Ani hlavní záporák nikterak nezaujme a závěrečný tolik očekávaný souboj s meči je spíš taková třešnička na dortu nutnosti. Film bych zařadil spíše k těm horším a nudnějším "seagalovkám", na kterou se podíváte jednou a bohatě to stačí. Souboje nudné, přestřelky špatné, absolutně nic, co by diváka aspoň trochu zaujmulo. 1/10. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zo Seagaloviek natocenych v srackoidnom obdobi po roku 2001 ma tento film zapletku, ktora sa mi paci najviac. Nevadi mi ani, ze je zlozena z tych najjednoduchsich klise. Proste mi sedi. O to viac ma mrzi, ze po akcnej stranke je to uplne o nicom. Okrem jednej hromadnej bitky na zaciatku a neskutocne mizernej finalnej bitky tu je len jedna vacsia priemerne natocena prestrelka. Vdaka tomu miestami film dost nudi a ja nemozem dat viac ako 2*, lebo v ziadnom ohlade tento film nie je nadpriemerny. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Další z těžce béčkových filmů Stevena Seagala. Naštěstí to tentokrát není strašná nuda, protože film je hodně krátký a i když bojových či jakýchkoli jiných akčních scén je tam jako šafránu, děj je alespoň poměrně zajímavý, nebo lépe řečeno je to natočeno poměrně zdařile a ne tak amatérsky jako „Zabiják“ nebo „Cizinec“. Něco málo k ději. Je uneseno několik dívek ze sirotčince někde v Polsku, které mají být prodány na černém trhu s lidským masem. Čirou náhodou si jedna dopisuje s bývalým vojákem, nyní na zasloužilém odpočinku, kterým není nikdo jiný než bývalý mistr bojových umění už několik let také na odpočinku Steven Seagal. Ten se vydá do Polska, nabalí si jednu policajtku, s jejíž pomocí vystřílí pár padouchů a na konci si to rozdá v trapném souboji na meče s hlavním dacanem. Film je plný nelogičností, ale na to jsme si snad už u Seagala zvykli. Např. na začátku jsou unesena 4 děvčata, pak už je řeč jen o dvou. Postavy se vynořují z ničeho nic, Seagal má všude známé (obzvláště v Polsku), polští sirotci mluví a rozumí anglicky, Seagala mluví v části filmu někdo jiný (v originále), dabing zní jako by se dělal v hale, polské policistky jsou po průstřelu ramene na druhý den schopny plně bojovat a tak by se dalo pokračovat. Co je ale důležité je Seagal a ten mě tentokrát trochu potěšil a trochu zklamal. Jednak vypadá dobře, řekl bych že lépe než v Bestii, stále umí zaujmout svým odhodlaným výrazem a svou postavou doslova přitahuje kameru. Co už je horší, je to, že v některých scénách vypadá skvěle, v jiných jako stařec nad hrobem, který se místo bojového postavení jen hrbí. V závěrečném souboji bojuje s mečem, jako by ho držel poprvé v ruce, v jiných scénách je evidentní, že to není on, v jiných vypadá zase divně. Prostě tento film ve mně zanechal smíšené pocity: z první poloviny a ze stříleček dobrý pocit, druhá polovina filmu už celkem nudila + nevěrohodnost Seagalových dvojníků. Sečteno a podtrženo, je to hodně slabých, ale přeci jen ještě 40 %, a to ještě přihlížím k Seagalově zmínce o českých hranicích. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Náš drahý Steven se tentokrát vydal do Polska potírat obchod s bílým masem (ač sám má evidentně raději vepřové) a věren svých tradic tak činí krajně zoufalým způsobem překračujícím (nyní už neexistující) hranice sebezesměšnění. Ano, takhle vypadá současné Seagalovo videoobdobí krachu, kdy "Poslední mise dne" spočívá zpravidla v tom, že si v čase 23:59 vezme z ledničky kilový kelímek vanilkové zmrzliny polité rozpuštěnou kostkou másla a 12 dietních párečků v aspiku.. Vždyť význam slova "dublér bojových scén" v jeho případě spíše znamená, že se do toho dlouhého kabátu musejí obléct dva, aby alespoň částečně napodobili tvar toho kdysi mrštného tělesa! Nechci být impertinentní, ale distribuční název měl spíše být: "K poslední obložené míse".. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Během pre-produkce měl snímek nejprve pracovní název "The Rescue" a poté "The Package". (Stocki)
  • Film měl původně režírovat Ringo Lam, ale protože se nepohodl s producenty, nahradil ho Po-Chih Leong. (ssfan)
  • Druhé meno Seagalovej postavy je Lansing. Steven Seagal sa narodil v meste Lansing v Michiganu. (Seag)

Reklama

Reklama