Vlakoví lupiči

Train Robbers, The

Western

USA, 1973, 92 min

Burt Kennedy

Možná, že jsou Vlakoví lupiči opravdu svým tempem pomalejší, divoké přestřelky tu nemáme až do posledních pár minut, kdy se nějaké to pravé waynovsko-westernové peklo rozpoutá, ovšem i přesto jsem se dost bavil. A vůbec mi nevadilo, že se minimálně střílí a více se mluví. Příjemná hudba, sympatičtí kladní hrdinové plus ženská postava jako koření, tohle všechno mi to vynahradilo. Solidní 4*.(25.12.2011)

Byla to v podstatě zatraceně průměrná podívaná, ale jen do chvíle, kdy v posledních dvou minutách promluvil Ricardo Montalban a rozesmálo mě, že jsem na to nepřišla sama. 70%(24.2.2009)

Pořád ještě poměrně kvalitní western se zralým Johnem Waynem. Tempo je sice hodně utahané (na film se lze podívat od 60. minuty a celkem o nic podstatného nepřijdeme), ale výborní herci a řada nádherných krajinných scenérií. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.(30.3.2012)

• YURAyura

2/10 Natahovana nuda, kde se porad jede na koni - jedna skupina pomalu a druha rychle - vystrihat tyto zabery, tak jsme se stopazi tak na polovine. Zapletka je jednoducha - postavy klasicke a nebyt poslednich 2 minut, tak to poslu do odpadu. Od zacatku jsem si rikal, proc asi postavili to "mestecko" uprostred niceho, ze se tam vyjima jako cernoch na srazu kukluxklanu... A ta otresna vecne nalicena kozata pani s krasnym ucesem - no tfuj!(21.5.2011)

Za tu znamenitou pointu dávám čtyři hvězdy. Ale i bez ní je to pohledný western.(6.1.2012)

Co na tom, že J.Wayne hrál (téměř) celou svou kariéru tutéž postavu, ve westernech ze 60. a 70.let dokonce ve stejném kostýmu- ve Vlakových lupičích je navíc pěkný motiv dvojice stárnoucích pistolníků (R.Taylor a B.Johnson) a v poslední půlhodině (konečně!) také pár zdařilých přestřelek.(14.5.2010)

Tři přátelé s Johnem Waynem v čele se spojí s vdovou po vlakovém lupiči,která chce očistit svého muže ,,aby objevili ukryté zlato v hodnotě půl milionu dolarů..Bývalí společníci mrtvého,ale chtějí zlato za každou cenu... Trošinku slabší western,kde musím souhlasit s ostatními uživateli,že se film zbytečně natahoval,,našla se i hluchá místa,,,Mé hodnocení je za 3 ***(4.1.2012)

Velmi nudné až na pár přestřelek, ale jak psali jiní, tu pointu jsem nečekala a byla třešničkou na dortu. Vlastně celý film vás uspává a na poslední minuty probere.(10.3.2011)

Oproti šest let staršímu a podobně odlehčenému Kennedyho snímku The War Wagon jsou The Train Robbers znatelně slabší. Může za to scénář (z pera pana režiséra) a Kennedyho představa, že westernové nostalgie utáhne celý film - velkou část poměrně krátké stopáže tvoří záběry na dvě skupiny projíždějící krajinou (klasicky doplněné o dva hudební motivy - klaďas X padouch), bohužel tomu tak není. Navíc Wayne za těch šest let dosti zestárnul, což se naštěstí odráží jen na jeho vizáži, páč na svůj věk se ohání stále sakra dobře(3.5.2008)

Slušně ostrý western.(28.4.2010)

Priemerný, zľahka odľahčený, western. Nezachránia to ani exteriéry, a už vôbec nie westernové mestečko pozostávajúce z troch! stavieb + zásobníka na vodu pre parné lokomotívy, pripomínajúce skôr mesto duchov, a postavené uprostred ničoho . Snáď len záverečná pointa pridáva jednu hviezdičku k celkovému hodnoteniu filmu.(12.8.2011)