Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začne naprosto skvěle, první díl jsem chvílemi nemohl dýchat. Pak jde napětí i logika stranou, seriál se dost vleče a já si říkal, že už to za těch pár epizod tímhle tempem nemůžou tvůrci stihnout. Poslední dva díly se ale vzchopily a tak to nakonec dopadlo dobře. SPOILER: Nejzajímavější pro mě byl vliv otce na Hannah, který švihnutím biče po jeho smrti zmizel. KONEC SPOILERU Škoda, že se seriálu nedostalo větší popularity, je to takový hidden gem Netflixovského katalogu. ()

kondor77 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný solidní filmový počin, který se mě líbil a produkovali ho čistě naši západní sousedé, byla Přehlídka nádorů a bohužel na tom nic nezměnil ani tento seriál. Táhne se jako šňůra na prádlo a narozdíl od knihy, která alespoň občas nabídla zajímavé vyprávění z perspektivy Hannah, nenabízí kromě ukrutné nudy vůbec Nic. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Príjemné prkvapenie z Nemecka, ktoré si síce v predposlednej epizóde vybralo slabšiu chvíľku ale celkovo možno príbeh a spracovanie hodnotiť veľmi pozitívne. Síce plné silných sebavedomých žien, najsilnejšej mladej slečny s IQ na úrovni 167 astrofyzikov, turbo inteligentnej policajtke, pochopiteľne imigrantky, trošku menej inteligentnej radovej policajtke, pochopiteľne bielej, keďže je hlúpejšia a plnom neschopných mužov, ochopiteľne všetkých bielej farby pleti. Okrem tohto rasizmu LIBnázkov sa na príbeh pozerá dobre, k svojskej atmosfére patrí aj predsa len pomalšie tempo, s nádychom severských kriminálok seriál možno hodnotiť viac ako pozitívne. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý na prvú dobrú ukazuje, v čom všetkom zaostáva česká TV produkcia. Seriál, ktorý ukazuje, ako veľmi vzrástli divácke nároky. 10 rokov dozadu by ohlasy boli jednoznačne nadšenejšie. Zároveň seriál, ktorý nemá prvoligové ambície ako mal napríklad Temný případ či Fargo. Páčilo sa mi to dlho udržované nejasno, kto je tým mužom. A predovšetkým veľmi dobre odprezentované mentálne nastavenie jednotlivých obetí. Dojmy však zrážala nekvalitná práca polície a amatérske zabezpečenie vo všetkých typoch budov (nemocnica,...). Ideálny počet dielov, ale bez wow momentov či rozuzlenia, ktoré by ladilo s predchádzajúcou tajomnou atmosférou. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Co se zdá ze začátku jako pořádnej mindfuck, kterej lze jen těžko reálně vysvětlit se postupem času pěkně rozplete a všechny hlavní otázky se zodpovědi. Hlavně první epizoda je taková, že si asi spoustu lidí řekne "WTF?", ale byla by fakt škoda nekoukat dál. Scénář totiž umě v ten správnej čas pouští na světlo menší či větší záhady, se kterejma si člověk může lámat hlavu. Ve výsledku tak ani příliš nevadí, že závěrečná pointa nebo příběh jako celek vlastně nejsou nejoriginálnější. Tempo vyprávění by teda občas sneslo svižnější formu až bych si dokázal představit ubrat stopáž jedný epizody. Hodně se mi ale líbila atmosféra, která byla mysteriózní i napínavá. Se svižnějšim tempem vyprávění a originálnějšim námětem (jehož zpracování však bylo fakt skvělý) bych s pátou hvězdou moc neotálel. Takhle zustanu u čtyřech jistejch hvězd. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Počas prvých dvoch týždňov vydania bol seriál na Netflixe najsledovanejším seriálom v neanglickom jazyku. (Arsenal83)
  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)

Reklama

Reklama