Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

What The F*ck? Ne, zřejmě nemám ten největší popkulturní záběr, jak jsem si myslel… Komiks jsem neznal, film šel úplně mimo mě. Až jednou, když jsem večer bloudil po internetech, jsem z ničeho nic narazil na článek o tomhle filmu… Nějak jsem se do něj začetl, následně jsem zamířil na ČSFD a poté bylo jasno - tenhle film musím vyzkoušet. Ani ve snu jsem ale nečekal, že uvidím to, co jsem viděl. Film má originální animaci, skvělej příběh, brutální tempo a dost dobrej smysl pro humor. Hlavní dvojci nelze nefandit a emoční stránka? Ta je naprosto skvostná, ostatně jako celý film. Nimona je neuvěřitelně zábavný a zároveň citlivý film, který naráží na hluboké otázky a krásnou formou je zpracovává. Já jsem nadšený a budu tenhle film doporučovat úplně všem, protože je vážně, ale vážně boží 😻 ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Velice průměrné. Nimona mi nesedla už jako komiks kvůli (podle mě) zbytečnému metahumoru. Ten je tu ještě o trochu nesnesitelnější, aspoň drobné zasmání aby člověk pohledal. Příběh je šablona na šablonu, postavy se chovají neskutečně hloupě a hlavně občas pro hladký průběh událostí zapřou samy sebe. Animace je příjemná, doufám, že snaha o "ne3D" vizuál bude ještě pár let pokračovat. Nijak ale neohromí, doufal jsem, že se umělci se science fantasy vypořádají odvážněji. Ještě víc mě štvala okoukanost pohybů, Nimona se často hýbe i mluví jak Disneyho princezny, Ballister zase gesty a mimikou až příliš připomíná Drákulu z Hotelu Transylvánie. Vlastně škoda, že film vznikl víc než 10 let po komiksu, protože jeho doba vzniku je cítit až příliš a film je tak ve výsledku (až na styl animace) zastaralý. ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komiksovka, kéž by takových bylo zfilmováno víc! Má to šmrnc, je to chytrý, vtipný, postavy jsou zajímavý a děj je zasazený do moderního středověku, ten mě hrozně bavil. Příběh zároveň nabízí komplexní problémy společnosti, které děti, na které je nejspíš animák mířený, asi úplně vnímat nebudou, ale je to přesně něco, co v mých očích filmu přidává na hodnotě. ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Nimona je fantastický animák. Animák je hotovou pastvou pro oči, plná skvělých vtipných, emočních a akčních momentů a hlavně naprosto nádhernou barvičkovou stylizací, která si něco málo bere ze spider-verse, druhého kocoura v botách či Arcane. Postavy jsou sympatické a okamžitě jsem si k nim našel cestu. Nejvíce mě však bavilo objevování antagonisty celého tohoto filmu. Taky se mi hodně líbilo prozkoumávání samotné hlsvní postavy Nimony a jejího parťáka Balistera kde si prostě oba rozumí, a čím si vším prošli. A konec... Ten mě naprosto dostal po emoční strance. Naprosto skvělé a doporučuji všem. 9 velryb z 10. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů co jsem za dlouhou dobu viděl. Nevím jak je to možný, že to má tak dobré ohlasy. Fakt ať hledám jak chci, tak nemůžu najít jediný klad. Podstatě jen směsice nejvíc klišé hlášek, scén, linek a charakterových oblouků co mě napadnou a ještě k tomu opravdu špatně provedené. Prvoplánové, jednoúčelové a z humoru jsem fakt měl během filmu úzkosti a to nepřeháním. Plošší charaktery už člověk snad ani vymyslet nemůže a všechno víte už 2 hodiny dopředu. Animace a vizuál připomíná youtube pohádky pro děti ve stylu binga jen s více detaily. Ze všeho jde cítit prvoplánový účel na rozesmání dětí. Netflix sice píše 10+, ale pokud má vaše dítě přes 10 let, tak bych váhal jestli mu to pustit. Ideální věk tak 6-10 max. 15% za pár scén, které se aspoň trochu blížili průměru. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Film malo točiť štúdio Blue Sky pre Disney, avšak vedenie spoločnosti výrobu pozastavilo kvôli LGBT témam vo filme. Projekt zachránil Netflix. (Arsenal83)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)
  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama