Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Miluji tento seriál, jeden z nejlepších animáků, co kdy povstal. Ano, animace je někde z doby pravěku, ale ten perfektní děj a ty jejich hlášky nemají chybu. Ládínek a Týna, pes Zorro a kočka Mafie, povedení rodičové a soused Halíř - zde navíc i potomek z třicátého století, tak přesně ti mi dokázali vždy povznést náladu a dokážou to po dnes. ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Upřímně když jsem byla malá, tak jsem tenhle seriál ze srdce nenáviděla. A dokonce si myslím, že právě tento seriál měl na svědomí moji budoucí nedůvěru a v určitých chvílích až odpor ke scifi filmům, pod kterými si taktéž kvůli tomuto filmu představím jen naprosto ztřeštěnou budoucnost, která ani v nejmenším nedává smysl a v níž se pohybuje horda robotů a hloupých vědců či vynálezců. Jaký je tento seriál ve skutečnosti asi nikdy nezjistím, protože sledování toho seriálu v dětství ve mě zanechalo dost otřesné vzpomínky, takže vůbec nemám chuť se znovu podívat byť jen na minutu téhle hrozné matlanice. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tento již dnes už legendární tří sériový Maďarský seriál, sedmdesátých let u nás vysílaný až někdy po revoluci. Vždy když Ládínek startoval stou svou raketou do vesmíru, tak jsem musel bejt při tom a kolikrát jsem si představoval že letím sním za všemi těmi jeho velkými dobrodružstvími. Hlavou rodiny je pan Smolík, ale krkem, který s touto hlavou hýbe, je samozřejmě paní Smolíková. Jejich dvě děti - nesmírně zvídavý a své experimenty provádějící Ládínek a to ve své laboratoři označené lebkou a zkříženými hnáty a jeho pubertální sestra Tína a pes Zoro, věrný pomocník Ládínka, se vždy postarají o nějaké to neuvěřitelné dobrodružství. Už jsem to neviděl zas spoustu let ale už teď slyším tu kultovní hlášku která mě provázela každým dílem tohoto seriálu:"Proč jsem si jen nevzala "Pištu Hufnágla" pronesla vždy Gáby Smolíková-rozená Rezková.Pišta Hufnágl byl první láska Gáby Rezkové. Ideál všeho lidství, krásy, talentu a inteligence. Tedy patrně, nebo alespoň v jejích očích; víc se o něm bohužel nedozvíme a v žádném ze seriálů se neobjeví. Takže zas někdy příště a jak jinak než: "S dobrou náladou a s trochou smůly v patách"....Za 5* a to bez nějakých velkých debat. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Tento seriál patří neodmyslitelně k mému dětství a tak je vysoká známka pochopitelná. Bylo to citelné zpestření mezi tou šedí, která se tehdy pouštěla v televizi. Ty fantastické příběhy a humor mi byli hodně blízké. Nejvíc mě bavila druhá série, kterou si i nejvíc pamatuju ... Ládínek a jeho Guliver 5 . Stejně tak i třetí, kdy cestuje celá rodinka po světě, což tehdy bylo nepředstavitelné. První sérii, jsem snad viděl až jako poslední. Dabing byl taky slušný, tak co si víc přát. Nevím jak tento seriál osloví dnešní mladou rozmlsanou generaci, ale to je mi vlastně jedno.... za sebe prostě nostalgické TOPka. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Aleshgang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nadčasový seriál. Jsou to starší Simpsonovi. Narozdíl od Simpsnů tady postavy nevypadají jak divní LEGO panáčci ( Omlouvám se předem fanouškům novější verze smolíkových). Děje v jednotlivých epizodách mají Pointu (ne prásk a z důchodců se stanou dinosauři).Taky nesmí chybět super humor. A nadčasová postava Nuny. A postavy se chovají normálně. Záleží čistě na vás jestli si vyberete Simpsny nebo Smolíkovi. Já osobně preferuji tuto verzi. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Dabing k 11. epizodě s názvem „Robot“ se z achrivu České televize ztratil, a tak musel být pořízen znovu. (hrac)
  • Před vydáním na DVD nosičích došlo k pečlivému remasterování celého seriálu, který byl po 40 letech existence již značně nekvalitní. (sator)
  • Když se spojují se svým příbuzným z budoucnosti z třiatřicátého století, používají termín prapředek, ale to slovo je špatně zvoleno, používá se pro příbuzného z minulosti. Pro příbuzného z budoucnosti by se dalo použít jedině „prazadek“,  tenhle novotvar by ale v ústavu jazyka českého nesjpíš neprošel. (sator)

Reklama

Reklama