Reklama

Reklama

Postarejte se o Mayu

  • USA Take Care of Maya
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o neuvěřitelném martyriu rodičů z Floridy, kteří se po obvinění z týrání nemocné dcery pouští do boje s úřady, aby ji znovu získali do péče. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Je tu ešte niekto, kto neveril tomu dievčaťu ani za mak? Herečka už od malička, akurát že zlá. A celkom možné, že psychopatka. Dokumentovať to, bol nápad jej mamy, a už iba to je divné. Nechcela by som dcéru ukazovať ako v zoo, nech už by jej bolo čokoľvek. Podľa mňa jej nič nebolo, len sa akýmsi čudným spôsobom chcela prispôsobiť jej mame, alebo získať pozornosť a náklonnosť. A rozhodnutie dávať jej konské dávky ketamínu (ktorý je mimochodom fakt určený pre kone) a spraviť z nej feťáčku? Je jasné, že jej mama tiež nebola normálna, a to na prvý pohľad. Proste je ťažké presvedčiť ma o opaku, aj keď môj názor sa dá vyvrátiť. A to, že bol stále nejaký človek za kamerou od začiatku, aj keď pred kamerou s ňou boli obaja rodičia, aj keď vôbec nebolo zrejmé, aký prípad z toho bude - to je už mega podozrivé. Ako keby si máti už od začiatku chcela vytvoriť nejaké alibi. Na súd prišlo "chudiatko" dievčatko s v minišatách s výstrihom kurvy, so zázračne rovnými nohami a normálnou chôdzou. Takže nijaké divadielka so skrčenými nôžkami ma nedostali. Ani, že raz je normálna a raz je skrútená a nemôže chodiť. Bulšit! Umelé slzy, umelé reči, mimika horšia ako u Amber Heard na súde. A všetci tu im to uverili. Takže záver: Postarajte sa o Mayu. - Postarajte sa radšej sami o seba. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Netflix letos podobně jako před rokem u Ta dívka z fotky, vytahuje další špičkově zpracovaný dokument, opět z dosti silným lidským příběhem. Je to vlastně docela dost fucked up origin story mladé holky, která se snaží v americkém justičním systému dohledat spravedlnost, přičemž je zde cítit něco velmi zkaženého. Nechápu, jak může přijít soudce k líčení a jen tak podle svého vlastního úsudku soud odložit (potažmo úplně zrušit) a ani nemít soudnost si vyslechnout poškozené a jejich pohled na věc. Silně to evokuje příběh Steva Averyho, který Netflix před lety taktéž bravurně zpracoval a který má s příběhem Mayi mnoho společného. Zúčastnění natáčeli od začátku úplně vše, což celému příběhu dodává potřebnou hloubku a občas to může těžce chytnout za srdce. Velký respekt tátovi, zaslouží si ho. A co se týče těch koňských dávek ketaminu - dal bych. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od Netflixu niečo na 5 hviezd? Aj zázraky sa stávajú, ale na poli dokumentárnom vedia prekvapiť. A toto je presne jeden z tých dokumentov, pri ktorom sa rybička v kapse otvára nadzvukovou rýchlosťou. Veľký americký sen, ktorý USA reprezentovali možno tak ešte pred 60 rokmi je dnes skazený nebinárny svet s chorým systémom, ale akože demokracia. Ide o veľmi silný zážitok, kde človek nechápe, ako štát môže zasiahnuť do rodiny a spôsobiť nezvrátiteľné tragédie a ešte sa na to pozerá, že akože nič. Dokonca jedno objatie môže stáť život, také silné to je. Dokument u väčšiny divákov určite vzbudí pobúrenie a zdesenie zo systému, ktorý chladne zakrýva pravdu. Trápenie rodiny emocionálne strhne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Když příjdete do nemocnice žádat o pomoc dítěti, ale odejdete v poutech!! Šílený, mrazivý, nepříjemný emocionální peklo, které Vás rozemele na kousky, pokud máte alespoň trochu Empatie, tak tohle nemůže nikoho nechat chladným. Tady se otvírá kudla v kapse, divákovi se dělá zle, slzy tečou proudem, beznaděj z toho stříká na všechny strany, je to Síla. Red Alert s vykřičníky, že si po tomhle snad budu muset pustit nějaký zvrácený gore masakr na spravení nálady !!   Rodina Kowalských tu doslova sama bojuje proti samotnému Goliášovi- 3 těžce zkorumpované systémy, které spolu navzájem spolupracují. Cartel zdravotní péče, systém sociální péče a soudní systém. Postupně při sledování zjišťujeme, že tenhle boj zažívají stovky dalších rodin po celém USA a je to nepříjemný. Je super, že takhle silná varující zpráva přišla na tu nejsilnější Platformu ze všech, která snad pomůže v boji se zkaženým americkým systémem. Nechci k tomu příliš moc psát, tohle se zkrátka musí vidět, ale rozhodně dokument zanechá šrám na srdci i na duši. Jsem rád, že zdravotní stav Mayi se zlepšil a snad ten finální soud v září letos vyhrajou. 9/10. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Krásne dievčatko, šťastná rodinka, rozprávkový život na Floride, až kým sa jedného dňa všetko nezmenilo. Najviac na svete nenávidím NESPRAVODLIVOSŤ. Nech sa celý svet dozvie pravdu. Som veľmi rada, že tento dokument vznikol. Take Care of Maya je jeden z najsilnejších dokumentárnych filmov, aké som za posledné obdobie videla. Vrelo odporúčam každému. Ja ho musím ešte rozdýchať. Heartbreaking💔 Nenachádzam ani vhodné slová, tak budem len citovať otca rodiny: "Nothing changes if you stay quiet" a ešte "Something good has to come from all this pain". ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama