Oedipus Rex

USA, 1972, 5 min

Hrají:

Bruce Campbell

• Karlos80

Panejo tohleto je opravdu zláštní druh umění a já myslel že němý film, je už dávná historie..Od stolu k amatérskému divadlu, tohle by snad zvládla (ne-li lépe) každá přeci jen trochu umělecky a divadelně založená středoškolská nebo vysokoškolská grupa ne? Kam se hrabé sueralismus a avantgarda...Provokace nebo jaký-si druh umění? Pro me bohužel nekoukatelný odpad!(16.11.2009)

• Kusko.t2

Študentská verzia dejín starovekého Grécka Josha Beckera, ktorú ako 13 ročný vyprodukoval v rámci svojho školského projektu na 8 mm video formát “Super 8“ ako zábavný krátkometrážny film s úzkou skupinkou ochotníkov, medzi nimi aj mladučkým Bruceom Campbellom ako kráľom Kreónom v hábite. Keďže sa jedná o nemý film, dialógy sú s odstupom času predkladané po jednotlivých scénach pomocou tituliek – textu napísaného bielou kriedou na tabuľu. Bohužiaľ ale z veľkej časti v nečitateľnej forme z dôvodu nekvality záznamu. Preto som sa musel uchýliť k takémuto bezvýznamnému hodnoteniu, nič som z toho proste nemal.(16.11.2009)

• Socraates

http://www.youtube.com/watch?v=IutAMo45V-s Mrkni na to ......... nebo vlastně ani ne, neni proč.(13.4.2011)

• Duke90

Tak z tohohle jsem mel uplny hovno! Vzkaz pro adooo - ten napad s tabuli a kridou byl vyborny, kdyby to clovek mohl precist, nevim za co jsi dal ty 4*, at je to cokoliv....(5.6.2010)

• gjjm

Sofoklův Král Oidipus ve formě němého studentského představení. Text napsaný na tabuli je pateticky, leč bez zvuku, deklamován šílenými středoškoláky v prostěradlech před papírovými sloupy. To, čím to snímali, rozhodně nebyla kamera, osobně tipuji lopatu. Zajímavý je pro mne snad jen fakt, že někdo tak šílenou středoškolskou hříčku bere vážně. Možná, kdyby se dal aspoň přečíst ten text na tabuli a ty holky se neustále nehihňaly, bylo by mé hodnocení o trochu lepší, i když zkrátit Oidipa na šest minut je dost radikální a i jako studentská hříčka je tento filmoid zcela zbytečný. Strašné. http://www.youtube.com/watch?v=qKAKkz6kUco(16.11.2009)

No tak trošku názor je každého vlastný, ale vytvoriť takéto niečo dá partii chlapcov viac než zabrať. Tak nemý a čo? Myslíte si, že mladý chalan sa dostane k špičkovej kamere? A nápad s tabulou a kriedou bol skvelý, je pravda, źe je to výrazne na prd čitatelné, skôr nečitatelné ale čo čakáte od takej kamery...ale už vtedy bol bruce predurčený na niečo vyššie..v´daka Bohu za takých skvelých kamarátov ako Becker, Spiegel, Raimiovci a ďalší :)(7.3.2010)