Reklama

Reklama

Zátoka ticha

Trailer

Obsahy(1)

Sam nemůže zapomenout na den, kdy byl zbit ve škole třídním rváčem Georgem. Ani jeho starší bratr Rocky nechce, aby zapomněl. Společně se svými nejlepšími kamarády Rocky naplánuje pro George nevinný vtípek s lekcí pokory. Plán se však tragicky zvrtne a všichni musí projít skutečnou lekcí o nesení odpovědnosti za své činy. Snímek o přátelství, toleranci a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

marvan 

všechny recenze uživatele

Film iniciační, kde dětství není předmětem idealizace, ale tíživým stavem, ze kterého je třeba vyrůst. Vykreslení krajiny dětské duše je prosté jakýchkoli sladce melancholických filtrů. Nejprve sledujeme děti připravující pomstu svému tyranskému vrstevníkovi, která spěje k nezamýšlenému vyvrcholení. Druhá část, tak trochu poznamenaná autorskou svévolí, popisuje zánik dětského světa pod tlakem okolností. Moralita v tom nejlepším slova smyslu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Samotný názov presne vystihuje celkovú náladu filmu. Pomaly tečúca voda, ovplyvňovaná svojimi spodnými (pred svetlom skrytými) prúdmi je dokonalým symbolom ponurosti a vláčnosti príbehu ako i alegóriou k fantónom resp. vnútorným démonom jednotlivých postáv. Nad kompaktnosťou celku víťazí sila jednotlivých častí. Trocha zamrzí zbytočne popisný záver, ktorý len duplikuje posolstvo príbehom jasne predtým tlmočené. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Atmosférou poetického mládí podtrženém tragickou událostí tohle (bohužel) neprůbojné drama vzdáleně připomíná Kingovo "Stůj při mě".. "Zátoka ticha" se může pochlubit poctivým příběhem, super atmosférou a báječnými hereckými výkony vycházejících hvězd.. Jediné, co mne kapku zamrzelo byl příliš uspěchaný konec.. "Zátoka ticha" by si rozhodně zasloužila dvojnásobnou stopáž, ve které by se mohli tvůrci vyřádit také v soudní síni.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Utopenie je vraj jedna z najpríjemnejších smrtí a pre toho tlusťocha hnusného to bola príliš príjemná smrť. Neviem, prečo sa tá mládež nad tým tak trápila, jeden tlustoprd hore dole. Apropo, niekto tu pred 14 rokmi napísal, že o týchto skvelých hercoch budeme ešte počuť... Trikrát som prešiel zoznam a naozaj som o nijakom z nich doteraz nepočul. Niektorých má problém spoznať aj Google. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Sofistikovanější verze "I know what you did last summer". Ovšem pouze stylem natočení, hlavně odtažitou kamerou, která velmi umě dokáže navodit celkovou ponurost snímku, nikoliv podprůměrně až hanebně sepsaným scénářem. Dialogy jsou víc než jen příšerné. Drtivá většina postav je nezajímavých, plochých a nesmírně jednoduchých. Psychologická propracovanost postav prachbídná. Občasným světélkem v šedi buranských charakterů je postava Millie, která je však pro celkový děj postradatelná. Velkou prohrou je pak samotný George, osamělý tlouštík s kamerou a bez přátel postrachem celé školy? No nevím. A konec (hlavně Marty) je typicky americky (ne)uvěřitelný. Zklamání jako hrom. Slabší 3* ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama