Reklama

Reklama

Černá bible

(seriál)
  • Japonsko Bible Black (více)

Série(4) / Epizody(16)

Recenze uživatele pekas k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2001) (S01) 

Nepřestávám žasnout, jak se s tím japonci nepářou. A právě proto mám jejich tvorbu čím dál raději. U nás považuji vydání prvního dvoudílu ve stáncích za lidovou cenu za REVOLUČNÍ počin. Díky vydavateli! Jedině díky Tobě jsem zjistil, že něco takového existuje a začal se pídit po dalších dílech. Celá série má sice jednoduchý, ale přeci jen děj. Ty dvoučásti jsou čtyři - tedy 8x28 minut. V druhé a třetí dvoučásti se dozvídáme zajímavou minulost a ve čtrvrté celé dění vyvrcholí - jak jinak Walpružinou nocí. Vzhledem k tomu, jak málo u nás tato tvorba je k mání, dávám pět a předpokládám, že drtivá většina těch, kdo to viděla, bude buď nadšena, nebo naprosto konsternována. Nic moc mezi nebude. Musím se opravit - Bible Black Origins je tu jako samostatný film, já ho měl jako třetí ze čtyř DVD. Otázka zní, co je lepší vidět dřív, protože vše spolu úzce souvisí. ()

Gaiden (2002) (S02) 

Trochu jsem byl ve zmatku, než jsem si dal sérii do kupy - já měl k dispozici Bible Black jako 4DVD a Origins bylo jako třetí. Do děje celkem zapadlo, ale pokud je jako sólo, nemám nic proti. Rozhodně pro pochopení celé Bible Black nutné vidět. Hodnotím jako zbytek - plný počet. ()

Only Version (2005) (S04) 

Paráda. Už zde není skoro žádná černá magie a jednotlivé příběhy se soustředí na jednotlivé, řádně nadržené aktérky. Je to hodně jiné, než původní série - teda co se týká příběhu. Kvalita všeho ostatního zůstala zachována, já bych skoro řekl, že je i lepší. Rozhodně plný počet. ()

Reklama

Reklama