Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Darby Hartová (Emma Corrin), amatérské soukromé očko a technicky zdatná hackerka z generace Z, je spolu s dalšími vyvolenými pozvána na soustředění na odlehlém místě. Když je však jeden z pozvaných nalezen mrtvý, musí Darby využít všech svých schopností, aby dokázala, že šlo skutečně o vraždu, a to dřív, než vrah udeří znovu. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Jako jeden průměrný celovečerák by to šlo. Ale takhle, vyvatěné do 7 dílů, to ne. Příběh ušel - takové komorní, velmi pomalé drama s kriminální zápletkou, jen ta stopáž a ty otravné flashbacky a další kecací a čumící prostoje, to vůbec nebavilo a moc se to vleklo. Taky mohli do hlavní role, asi to byla žena, vybrat někoho trochu pohledného, nikoli tuhle anorektickou potetovanou osobu. ↘️ 23% ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení: tenhle sedmidílný seriál, bez ohledu, zda jsem či nejsem cílovka, mě až nadchnul a pokud ne nadchnul, určitě připoutal a užil jsem si ho. Především díky kouzlu skvostně vybrané dvojice mladých herců Emma Corrin a Harris Dickinson, kteří jsou uhrančiví a působiví. Ale i ostatní atributy (scénář, CGI, hudba, kamera, střih) jsou na úrovni a rozhodně neurazí. 'Poirot třetího tisíciletí'.. Vřele doporučuji, ač mnozí jistě nebudou mou spokojenost kvitovat. Dokonce flashbacky, které nemám vůbec rád, mě tady bavily! ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

v době agresivní woke politiky jsem se naučil posuzovat knihu podle obalu. A pokud název říká "jsem vykrádačská Aghaty Christie" a plakátek zase "put a chick in it and make it lame and gay", režie a scénář ženská… kamera, ženská… bylo mi jasno že opět forma zvítězila nad obsahem. A nespletl jsem se. Po 40ti minutách se nudím… ale hlavně, že máme pečlivě diverzní osazenstvo letadla, ženu co se procházela po měsíci (?!), ženu co je vždy ta nejchytřejší v místnosti (ale vzorek DNA odevzdá dobrovolně a měření teploty považuje za “lékařské vyšetření”), ženu super-hackerku, ženu (giga-zazobanou) co v Číně buduje “chytrá města”, ženu co je průkopnicí šifrování v Íránu (!?)… uf. Ukázková feministická agitka, kde groteskní idiocie doslova křičí pravidelně co pár minut. A už jsem zmínil nesympatickou hlavní postavu? Když se nadnést nad zmíněnou nechutností, máme tu idiocii s vyprávěním dvou příběhů (které fungují nezávisle a vzájemně se “nepotřebují”). Zbytečné a otravné. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Výborné moderní, futuristické krimi. Hackerský sraz na odlehlém zimním sídle, kde se začne vraždit. Vědátor ala Elon Musk si pozve špičky a průkopníky z různých oborů a začne jim prezentovat svou vizi a ve všem mu asistuje umělá inteligence. Pozvána je i detektiv amatér Darby, která né úplně zapadá do konceptu pozvaných. Jakmile přijde první oběť, spirála se může roztočit a Darby se v sídle, i mimo něj, bude snažit vypátrat vraha a přijít všem věcem na kloub. Jak už to bývá, každý z hostů může, či nemusí, mít nějaké tajemství. Do toho se nám tu začne promítat flashback Darby a jejího kamaráda Billa, kdy se snaží v minulosti vypátrat sériového vraha žen, takže tu máme hned dvě vražedné linie. Vizuálně jeden z top seriálů letoška se skvělými hereckými výkony, líbili se mi všichni hlavní představitelé ale nejvíce určitě Emma v roli Darby a hlavně Harris, který exceloval v loňském Trojúhelníku smutku. Konec jsem tak docela tipoval, takže se překvapení nejednalo a linie se sériovým vrahem mohla být lépe zamotanější. Ale je to samozřejmě jen můj subjektivní pocit. Jo, tohle je taková letošní nenápadná pecka. Rozhodně doporučuji. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka, která se bohužel ke konci lehce rozpadne. Tvůrci si rozhodně zaslouží pochválit za to, jakou hru rozehrají s divákem. Divák jaksi předpokládá, jakým směrem se to bude stáčet, kdo asi bude záporák atd., a nakonec přijde nečekané rozuzlení, které jsem opravdu nečekal. Nicméně samotné rozuzlení patří k tomu nejslabšímu na celém seriálu a cesta k němu skrz poslední dva díly nebyla, tak zábavná jak jsem doufal. Osobně se mi moc líbilo herecké obsazení (Emma Corrin, Clive Owen nebo Harris Dickinson), atmosféra (studený a temný sever vs. osvětlená a teplá poušť), vizuál a parádní flashbacky, které krásně pomáhají budovat hlavní postavu. Mrzí mě, že musím napsat, že to místy drhne, fungovalo by to lépe na jeden zátah, a samozřejmě to má o dva díly více, než je třeba. Pokud chcete detektivu, kde herci jedou na maximum a má to velmi dobrou atmosféru, tak tento seriál zkuste. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ve scénách natáčených mimo hotel v mrazivé krajině Islandu, kde je teplota pod bodem mrazu, se ani jednou neobjevuje „kouř“ z úst při vydechování či mluvení. (NumeranS)
  • Hlavní natáčení seriálu začalo 7. února 2022, přičemž probíhalo na Islandu a v amerických státech New Jersey a Utah. V dubnu 2022 natáčení probíhalo také tři dny na Readington River Buffalo Farm v Readingtonu, New Jersey. (NumeranS)

Reklama

Reklama