Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní pohádka o splněném přání, oživlém sněhulákovi a také o tom, co je v životě opravdu důležité. Hlavní postavou rodinného příběhu je bluesový muzikant Jack Frost, který se probíjí tak akorát, aby dokázal uživit rodinu - manželku Gabby a jedenáctiletého syna Charlieho, který je nepříliš úspěšným členem místního žákovského hokejového mužstva. Chlapec touží po tom, aby táta trávil méně času na cestách a víc se mu věnoval. Právě před Vánocemi to začne vypadat, že by se Jackova kapela mohla konečně prosadit, když si jich jednoho večera všimne zástupce velké nahrávací firmy. A tak Jack nesplní svůj slib a nepřijde se podívat na Charlieho důležitý hokejový zápas. Místo toho hraje a snaží se získat smlouvu. Jako omluvu daruje Charliemu foukací harmoniku s tím, že je kouzelná, a když na ni zahraje, splní se mu to, co si bude v té chvíli přát. O Vánocích, kdy opět tráví většinu doby bez své rodiny, si najednou uvědomí, že takhle to nechtěl, a přímo uprostřed štace se otočí a vydá se domů. Bohužel tam nedorazí, protože zahyne při tragické autonehodě. Uplyne rok, opět se blíží Vánoce, Charlie hraje na harmoniku od otce a má velké přání. Chce, aby se táta vrátil domů. Velký sněhulák před domem ožívá. To se vrací Jack, aby dal do pořádku vztah se svým synem. Dělá s ním vše, na co si neudělal čas, dokud ještě žil. Jenže co se stane, pokud se nečekaně oteplí a přijde obleva? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Siri69 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl tento film moc rád a i teď se na něj dokážu dívat... Má to poměrně hezký příbeh o chlapci který přišel o otce a ten se pak vrátí v podobě sněhuláka... (no když teď koukám na to co jsem právě napsal,tak si říkám že ten příběh je opravdu blbost) :-) Ale to nic nemění na tom že mám tento film rád a pokaždé když ho dávají v TV tak se musím dívat... 3,5* ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Spíš lehce podprůměrná rádoby vánoční komedie se scénářem bez scénáře, sympatickým Michaelem Keatonem, několika neherci, otravným nagelovaným floutkem a pro děti ucházejícím polo-animovaným sněhulákem v podání Keatona. Jindy než o Vánocích rozhodně nedoporučuji, abyste měli alespoň nějakou možnost si film patřičně "užít". ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Niekde medzi 2 a 3*. Priklonim sa ale k slabšiemu hodnoteniu lebo ma napadá množstvo filmov (aj priemerných) s vianočnou tématikou ktoré si v budúcnosti určite pozriem radšej. Jack Frost je ultra jednoduchá rozprávka čo nikoho výrazne nenaštve, no po pravde, dlho som nevidel takto predvídatelný príbeh. Humoru je málo a sentiment nezabral. Rozbeh bol trochu zdĺhavý, no paradoxne ma asi na celom filme bavil najviac. Obživlý snehuliak mohol byť postavička s ktorou sa dá vymyslieť kopa vtipných situácii, tu som ich videl možno tak 3.(maximálne). Pochválim aspoň za to že som sa nenudil. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Gimme Some Lovin' - Hanson [2:48] ,2. Frosty The Snowman - The Jack Frost Band [3:27] ,3. How - Lisa Loeb [3:51] ,4. Father's Love - Bob Carlisle [4:22] ,5. Hey Now Now - Swirl 360 [4:41] ,6. Sleigh Ride - Spice Girls [2:40] ,7. Good Lovin' - Hanson [2:39] ,8. Five Candles (You Were There) - Jars Of Clay [3:51] ,9. Can't Let Go - Lucinda Williams [3:31] ,10. Leavin' Again - Steve Poltz [2:31] ,11. Have a Little Faith - The Jack Frost Band [4:00] ,12. Merry Christmas Baby - Hanson [3:14] ,13. Wait For You - Fighting Gravity [4:17] ,14. Frostbite - Trevor Rabin [3:37], ()

obedovapauza 

všechny recenze uživatele

Daddy jako creepy sněhulák aneb další vánoční guilty pleasure. V téhle vánoční klasice, která je pro mě už několik let každoroční povinností sledujeme malého Charlieho, jehož otec aka Jack Frost je poměrně oblíbeným zpěvákem a na syna tím pádem nemá moc času. Přestože je Jack zaneprázdněný a vypadá to, že i na Štědrý den nebude s rodinou, nakonec se odhodlá a odjede při ošklivé vánici zpátky za ženou a synem. Domů však už nedorazí, jelikož díky nepřízni počasí nezvládne řízení a zemře. Když se po roce opět blíží Vánoce, Charlie z toho není moc nadšený, jelikož se stále srovnává ze ztráty svého otce. V pocitu nostalgie aspoň postaví sněhuláka podobného tomu, kterého s otcem stavěli rok zpátky a když při jednom večeru zahraje na harmoniku, kterou od otce dostal, Charlieho otce to jako zázrakem vrátí zpět mezi živé. A ne jen tak ledajakým způsobem, je z něj totiž onen sněhulák, kterého chlapec postavil. Jack má tak šanci znovu prožít ještě pár chvil se svým synem, při kterých si jistě oba užijí spoustu zábavy. Musím uznat, že s ohledem na ročník snímku je animace sněhuláka pozoruhodná i v dnešní době. Herecké obsazení jednoznačně výborné. Budete se smát, budete plakat, budete chtít aby Michael Keaton byl váš taťka. I po letech se na film ráda podívám, i po letech si pokaždé popláču. Moje masochistická dušička jen plesá. (by Kristýna) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Tento film bol uvedený necelé 2 roky po filme s identickým názvom Jack Frost (horor o zmutovanom snehuliakovi). (rador)
  • Film se natáčel v Truckee, v Los Angeles, v Burbanku, v Long Beach a Tahoe City v Kalifornii a v Renu v Nevadě v USA. (rafix)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama