Reklama

Reklama

Uprostřed ničeho

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná žena na útěku ze zničené totalitní země uvízne v přepravním kontejneru a na rozbouřeném moři bojuje o holý život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Daiker 

všechny recenze uživatele

Survival film, který asi osloví více ženy. Hlavní hrdinka utíká před nějakým režimem ze Španělska (něco ve stylu Příběh služebnice) a snaží se dostat do Irska. Film má nepříjemné scény, masakr v kontejneru byl toho důkazem. Co se týče přežití v kontejneru na širém moři, tak to bylo opravdu co sledovat. Pojídání vlastní placenty po porodu asi moc lidí nechce vidět.... Využití zboží z dřevěných krabic bylo pro mě překvapivé, třeba vyrobit šitíčko a síť na ryby ze sluchátek by mě vůbec nenapadlo. Celkově jsem se bavil až do konce, který je nesmyslný a hlavní hrdinka by nepřežila ve vodě u Irských břehů ani 5 minut... Jinak Netflix vytáhl dost kontroverzní téma, co se týče uprchlíků. Ikdyž v jiné podobě a tady tento příběh nemá nic společného s aktuální situací v EU... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Strašne uplakaný survival, ktorý má dobré momenty, no keď niekto hovorí, že je to jedno z najlepších kúskov, čo vyšli na Netflixe, tak to vypovedá len o tej streamovacej službe. Prídu tu však aj zaujímavé macgyverovské invencie, ako napríklad loviť ryby osratou plienkou, takže kto nemá na drahé prúty našiel alternatívu. Že ale utečenkyňu dali rovno do kontajnera, to mi prišlo až príliš migrantofóbne. Že sa Netflix nehanbí, takto tú neomarxistickú revolúciu predsa nedáme! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, aj keď zo začiatku som vôbec nechápal, čo sa tam deje. Prečo všetci utekajú? Nemôžu byť v krajine tehotné? Alebo decká? No proste miš maš kam sa len pozrieš. Samotný survival bol ale celkom fajn, aj keď ma miestami napadlo, že je to vlastne návod, ako sa stať supermanom. Žienka mi pripadala zo začiatku taká vetchá a ku koncu hotový MacGyver skrížený s Chuckom Norrisom. Slabý priemer. 55/100 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lepší příští. No, jak kdy a jak pro koho. Mia je těhotná mladá žena, která prchá ze své domoviny před válkou i nedostatkem. Spolu s manželem vydají všechny své úspory a věří, že jinde jim bude líp. Ovšem překupníci je rozdělí, o její „spolubydlící“ se nelítostně postará totalitní režim a ocitá se tak sama uzavřená v dopravním kontejneru na palubě nákladní lodi. A vlivem silné bouře následně na otevřeném moři. S minimem jídla a pití to chce vzdát, ovšem mimčo hodlá taky zabojovat o lepší příští. Přichází drobné i velké překážky, následují dobrá i krapet horší řešení. Nicméně tvůrcům určitě patří plusové body za řadu zajímavých nápadů (co všechno a jak se dá využít), naopak ji šetří v případě nebezpečí okolních jevů (nabízí se žralok), zároveň nebudu prudit, co by s jejím tělem (a té malé) udělalo slunce či slaná voda. Netypický (originální) a řemeslně dobře zvládnutý survival. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Prakticky po celou dobu je to nefunkční nuda. Kladem je sympatická hlavní hrdinka. A druhým kladem je, že to skončilo tak, jak to skončilo. Jen musím uznat, že by mě víc bavilo, kdyby film začal tou lodí na konci. A pak by jsme sledovali, jak se zapojuje do běžnýho života. Tohle byla za vlasy přitažená blbina za 30%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal hlavne v španielskom prístave Tarragona. (Arsenal83)
  • Ačkoli se jedná o zajímavý příběh, je v něm mnoho dějových děr. Největší z nich by byl plovoucí ocelový přepravní kontejner. Je sice pravděpodobné, že by tyto přepravní kontejnery (některé z nich jsou vzduchotěsné) mohly plavat, ale při počtu děr v bocích kontejneru, ve kterém se nacházela, není možné, aby tento kontejner po všechny ty dny stále plaval. (Johnny.ARN)
  • Anna Castillo (Mia) nosila speciálně vyrobenou protézu dělohy pro scény, ve kterých se objevuje těhotná. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama