Reklama

Reklama

Dívka v masce

(seriál)
  • Jižní Korea Mask Girl (více)
Trailer
Jižní Korea, 2023, 6 h 53 min (Minutáž: 51–65 min)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Holka z kanceláře, která se trápí svým vzhledem, si nasadí masku a v nočním vysílání se stane senzací internetu. Série osudových událostí jí ale převrátí život naruby. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

HMTD 

všechny recenze uživatele

Za mne jedno z hodně příjemných překvapení. Přemýšlím co lidi odrazuje od toho dávat v tomto případě vysoké hodnocení. Možná tím, že se dost mění to na koho je děj jednotlivých epizod zaměřen a jsou tam velké výkyvy v tom jak děj ubíhá i v zábavnosti epizod. I tak si myslím, že to stojí za zhlédnutí, některé epizody považuji tak za 90 % celý seriál se hýbe tak od 70 do 80. A tím jak je každá epizoda určitým posunem si každý divák najde něco co ho zaujme i když třeba jako celek to u něj selže. ()

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

///   Dvě slova - nevyužitý potenciál. Tak nadějně tento seriál na začátku vypadal (až na pilotní díl, ten byl opravdu nudný a prázdný). Jakmile ale začala krev a první násilí, konečně to mělo nějaký spád a říz. Bohužel poté se naše hlavní protagonistka dala na útěk, a s tím tento pořad šel z kopce. Sice epizody s hledáním Mask Girl a se šílenou babkou byly opravdu skvělé, druhá polovina série byla zbytečně natažená a nezáživná. Je to veliká škoda, mohlo se to vyvinout o tolik lépe. Kdyby bývaly epizody kratší, nikdo by se nezlobil. Takto to je slabých |4.5/10|. ()

Reklama

WingsLotus35 

všechny recenze uživatele

Nová doba, v tomto případě digitální doba, ale staré, pořád stejné problémy. Takhle by se toto dílo dalo ve zkratce popsat. Internet, a livestreamování tvořeného obsahu na něm, je už dnes zcela běžnou záležitostí, a zde je hezky výstižně ukázáno, že i v počátcích měl a má do dneška svá úskalí. Sláva a oblíbenost získaná na internetu neznamená, že se přetaví do života mimo něj, a když je ještě k tomu schována pod maskou (jako v tomto případě), nastává, dřív nebo později, konfrontace mezi těmito dvěma světy. Dále jsou zde skvěle rozebrány činy, které v životě člověk (v tomto případě postavy) udělá, a jejich následky v budoucnu, které se táhnou až do konce života. Hříchy našich rodičů odnášíme zčásti i my, jejich děti, a dostáváme se tak do začarovaného kruhu, ze kterého se nedá vystoupit, ale snažíme se s ním bojovat. Přítomnost motivu pomsty v seriálu, která vede k vnitřnímu sebezničení člověka, a jejího táhnoucího se trvání se zde vyskytovala už v minulosti a bude se vyskytovat i nadále. Stejné je to i s šikanou, se kterou se jako lidi snažíme neustále bojovat, ale je to velmi vyrovnaný boj. Všechny tyto staré strašáky (pomsta, nenávist, šikana atd.) seriál dokázal dobře zpracovat do současnosti a ukázal, že když jsme proti nim našli řešení, dokáží se velmi dobře adaptovat, a celý boj nastává zas a znova. Nesmí se ale tento boj nikdy vzdát. Postupně budovaná pochmurná atmosféra prohlubuje jednání postav, které jsou velmi dobře napsané, pomáhá v jejich rozvoji a závěrečnému vyvrcholení. Závěrem lze jen říct, že jsem s velkým zaujetím sledoval postupný vývoj seriálu, který se ze začátku jevil jako tuctově napsaná cesta internetové pseudocelebrity za slávou, v hluboký psychologický příběh několika postav. Plný počet hvězd je za mě oprávněné hodnocení. ()

Braenn. 

všechny recenze uživatele

Úplně nechápu ta nízká hodnocení. Čekali jste porno a ono nic? Tak to pak jo. Dobře, seriál z úvodu vypadal jako klasické korejské drama "jak holka ke štěstí přišla", vzápětí to přešlo na stalking a lehkou erotiku, nějaký ty vraždy z vášně... ale když pak se třetí kapitolou převzali příběh úplně jiní lidi a zdánlivě důležití upadli do zapomnění, začalo to mít grády. Je to jako vzít to nejlepší (nebo spíš dobré) z deseti různých žánrů a uvařit z toho poživatelný pokrm. Ano, předvídatelné to je, ale jakože... způsob vyprávění je originální, ne že ne, propletení příběhů je zajímavé, z koho se stane hlavní evilák taky... a pěkně zakončeno do oblouku. Jasně, není to objev roku, ale tři hvězdy si to zaslouží. A dokonce i stopáž a počet dílů je tak akorát. Spoiler: Na závěr musím ocenit přístup, který hlavní hrdinka zvolila pro vypořádání se s šikanou ve vězení. Dobrý, dobrý! ()

monvel 

všechny recenze uživatele

Seriál mal podľa môjho názoru dobrý potenciál a myslela som si, že to bude niečo na štýl filmu Holka z livechatu. Začiatok nebol taký zlý a čakala som, kedy sa to poriadne rozbehne. Nedočkala som sa... Každou časťou seriál v mojich očiach upadal a stával sa čoraz nezaujímavejším. Zvraty úplne nezaujímavé a postavy totálne nelogické. Kľudne by som 4 hodiny z tohto seriálu vystrihla a nikto by si to nevšimol. ()

Galerie (91)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama