Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (414)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Mám rád Fallout na čtyřce jsem strávil skoro 200h, u 76 jsem již přes 400h. Paradoxně pro mnohé nejoblíbenější díl New Vegas jsem nedohrál i když jsem skončil v pokročilé fázi hry. Trojku jsem hrál, ale taktéž nedokončil, tady šlo ale spíš o to, že to bylo mé první setkání se sérií a měl jsem tehdy jiné oblíbené hry k hraní. Po tomhle zdlouhavém úvodu vám mohu říci, že seriál jsem si užil, myslím že pěkně vystihuje ducha hry a vlastně je to Fallout se vším všudy, takže mu občas odpustíte to, že něco vypadá trochu lacině nebo nedotaženě, ale osobně si myslím, že v tom seriálu se muselo utopit tolik peněz, že prostě ani nešlo vše udělat perfektně. Já jsem spokojený a stálo mi za to si zase předplatit Amazon, který je tak levný, že jsem ani neuvažoval o tom, jestli mi to za to stojí a nebo si počkám až tam budou dva seriály které chci vidět.

plakát

Peníze těch tupců (2023) 

Někdy ještě než se to pořádně rozjelo jsem jednoho investora slyšel říkat, že se hodně mluví o GameStopu a že si trochu koupil, jako sázku na to, že je to až moc podhodnocené, shortované možná až tak, že by mohlo dojít k Short squeeze. Já se na tu akcii podíval a říkám si, že to má od Short squeeze ještě daleko. No mělo, ale nakonec k němu došlo. Co se týče filmu, čekal jsem to lepší, takže jsem spíš trochu zklamaný, ale rozhodně to bylo zajímavé.

plakát

Zalez do spacáku - Epizoda 2 (2024) (epizoda) 

Představte si, kdyby toho Ivana hrál někdo kdo umí hrát, to by to byl snad i dobrý seriál ostatní osazenstvo celkem dobré a i ten scénář není tak pitomí (tedy ta barva by se čtyřicetiprocentním etanolem drhla fakt blbě). Některé postavy jsou zbytečně karikaturní, zejména pak mužské. A celé je to takové pomalé.

plakát

Sedm schodů k moci (2023) (seriál) 

Fakt dobrý seriál. Dobře zahrané, až na pár míst to stojí na zajímavém a dobrém scénáři. Jen škoda, že to Klíma nenapsal ještě přesněji dle tehdejšího dění, i tak se na to musí lidem z ODS a nejspíš i z TOP09 hodně špatně koukat a to v praktikách těchto stran se škrábalo jen hodně lehce po povrchu a Anička většinu času bruslí u těch slušnějších.

plakát

Zalez do spacáku (2024) (seriál) odpad!

Dám filmařům jednu radu. Už přestaňte obsazovat Kluse, ten chlap je v herectví uvěřitelný, jen když hraje naprosto slizkého uchyláka, jinak zkazí snad každý počin kam vleze. Měl nějaké mindráky, nějakou dobu si pohrával s "ezoterikou" trochu mu z toho hráblo, ale protože ho část populace ještě bere, tak se obsadí a dopadá to jako v tomhle seriálu. Možná tomu seriálu křivdím, kazí to scénář, ale místy je to i vtipné a ne všichni herci hrají tak odpadově jako Klus, který to táhne někam k zemi.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Trochu tomu filmu přidávám, ale já po pravdě čekal podstatně horší film a tohle jsem si vlastně užil. Myslím že motivace záporáků šlo scénáristicky zvládnout lépe, a asi si za pár týdnů nevzpomenu na většinu filmu, ale třeba vizuálně to bylo nápadité a třeba spolupráce bratrů mne bavila. Spoiler, ale spíš, v tom, že to tam pak uvidíte: Předpokládám, že nejsem jediný kdo tam několikrát viděl motivy Warcraft Frozen Throne až jsem se musel podívat, zda na tom nedělal scénárista a nebo režisér Warcraft filmu a neplní si tímhle svoje přání v univerzu Warcraft pokračovat, no tak asi ne.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Dobré, jen tedy už mohli najít jen pár horších sportů pro budoucího neurochirurga než je ragby. Fascinující je, že na tom dělá scénárista stejnojmenného Belgického seriálu, takže takový remake.

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Poměrně příjemná komedie. Kecal bych kdybych řekl, že jsem se nebavil. Dál budou mírné spoilery, pokusím se psát trochu nejasně, aby jste si film užili i po přečtení. Trochu mi vadilo, jak na sílu (nevím jak to lépe popsat) prostě až jako stereotypní sexistické ztvárnění hraje část filmu Jennifer svou postavu, před touto pasáží a po ní je to mnohem lepší a moc mi to tam nesedělo i když to děj trochu vysvětluje. Pěkná scéna na pláži, osobně jsem nevěděl, že tam něco takového bude a vzhledem k tomu, že jen chvíli před tím bylo vše skrýváno to bylo pěkné překvápko. Ale to že Jennifer nemá problém s nahotou už víme i z jiného filmu, jen kdo by to čekat tady :-). Andrew hraje dobře. Možná se film měl vykašlat na některé vedlejší linky a víc se soustředit na posun u Andrewa, někdy to byly až moc prudké změny.

plakát

Blue Beetle (2023) 

Kupodivu, za mne celkem v pohodě film. Je to skoro jako by někdo vzal opravdu hodně námětů a scén z jiných DC a Marvel filmů, slepil to mexickou rodinou a tématikou a udělal to pro DC netypicky tak že ten film tahá ta kladná strana a ne záporák. Po pravdě kdyby se scénáristi víc soustředili na záporáky a jako že dobré myšlenky se špatným provedením tam byly, tak by to byla nadprůměrná komixovka, takhle je to film, který dopadl ještě celkem dobře. Ale škoda, potenciál byl větší a to to vlastně od počátku stálo na trochu chabých základech a zdálo se, že tam potenciál není.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Já mám jasno, po incidentu kdy byl Henry Cavill tak zabraný do World of Warcraft, že málem přišel o roli Supermana si Snyder řekl, "sakra to si také musím zahrát" a proto hned několik vizuálních prvků filmu připomíná něco z WoW. Jinak co se týče filmu, je to až moc na sílu rozděleno na dva filmy, takže v prvním je obrovská část věnována "složení party" a ač je to zajímavé tak to je místy takové, nepropracované, nelogické prostě to moc nepasuje. Až na začátek ten film drží poněkud divně, i tak bych ho doporučil zkouknout. Zajímalo by mne jestli nevznikne "Snydercut" kde budou mít oba díly dohromady 6 hodin a bude to poslepované lépe. :-)