Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přepálený začátek a stále více ospalý konec. Dnešní filmy gradují úplně jinak než kdysi. Dříve film šponoval napětí a závěrečné minuty představovaly pomalu infarktové napětí, oproti tomu v Nikdo tě nezachrání vlastně posledních 20 minut sledujeme kterak se příběh poklidně uzavírá a divák musí dostat všechny nezajímavé odpovědi na otázky, které mu byly po celou dobu vyloženě u zadku. Disney se snažil natočit horor, ale dopadlo to neslavně. 40% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi úplně první NĚMÝ sci-fi horor, co jsem viděl. Hlavní hrdinka za celou dobu nepromluví, ani těch pár vedlejších postav neřekne ani popel. Nelze se tedy divit, že do takhle tiché scény dorazí vesmírná delegace už po úvodních 10 minutách, přičemž vesele a hlavně potichu obsadí celé městečko. Škoda, že emzáci mají dost klišoidní design (snad jen ta "pavoučí matka" se vymykala), protože jinak jsou to docela kluci pracovití a naši hrdinku nahání téměř ustavičně. Škoda, že tahle svižně odsýpající jízda v závěru citelně přibrzdí a finišuje trapným, sluníčkovým epilogem, v němž budou šťastné obě strany (lidstvo i marťani), diváci ale nikoliv. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

No One Will Save You je tak trochu jiná UFO žánrovka, která je hodně svá až alternativní (celý film je téměř bez jediného slova…), ale na druhou stranu se z hlediska vyobrazení vrací do původních kolejí a ukazuje emzáky jako ty divné šedé mužíčky lítající v talířích, což někdo sice kritizuje, ale já naopak oceňuji, jelikož poslední dobou je trendem ukazovat alieny jako co možná nejzvláštnější a nejvíc trendy kreatůry, ale od původní podoby se ustupuje. Díky své osobitosti je pak film celkem zapamatovatelnou a zábavnou jednohubkou, která se dále vymyká tím, že prakticky nonstop jede emzácké naháněčky po baráku a tím, že se zde nemluví, se film šikovně vyvarovává i výplňových míst a prakticky vše, co nám chce říct, nám podává úžasnou formou v podobě neustálého, perfektně šponujícího hudebního podkresu (a ten tady hraje obrovskou roli), emocí hlavní postavy a nebo šikovných hrátek s okolím. Ve výsledku jsem byl v průběhu filmu až nečekaně překvapen, o jak dobrý kousek vlastně jde, a to až do té doby, než všechny mé pozitivní pocity nakonec spláchlo sentimentálně odfláknuté finále, které celou předchozí napínačku říznutou akcí a skvělým vizuálem zruinovalo svým prapodivně natlačeným finálním putování do emočního nitra hrdinky a jejího bolestivého traumatu. (?????) Věčná škoda a promarnění šance vytvořit tady novou UFO áčkovou podívanou, kterých tady bohužel moc nevzniká… ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nápad s lesmi izolovanou oblasťou s rodinnými domami, na ktorých obyvateľov pod rúškom tmy zaútočí agresívne naladená mimozemská civilizácia, je rovnakou mierou neoriginálny, ako nepríjemný. Mne ako obrovskému fanúšikovi Shyamalanových Znamení okamžite zaplesalo srdce, keď som sa dozvedel, že takýto film vzniká. A treba povedať, že tvorcom sa podarilo dať dokopy viacero mrazivých nápadov a znepokojivých scén (ako je tá s autobusom). Žiaľ, čo sa ústrednej hrdinky týka, nemali po kastingovej stránke práve najšťastnejšiu voľnu. Kaitlyn Dever nie je zlá, ale je taká nejaká... nijaká. Dobrý dojem nezanechajú ani efekty, ktorých je žiaľ ku koncu čoraz viac, ich úroveň rapídne klesá a už na začiatku nebola valná. Pár dní som premýšľal, ako hodnotiť. 2* sa mi zdali predsa len málo, ale napokon ich musím udeliť, pretože to na mňa celé pôsobilo značne béčkarský, triky boli fakt mizerné, scenár divný a herečka neveľmi sympatická. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jestliže v rámci své verbální komunikace používáte slovní výplň, tak je zřejmé, že si nejste něčím jistí, nebo potřebujete čas na zformulování toho, co chcete vyjádřit. Brianovi Duffieldovi se vycpávková slova bohužel vkrádají do filmové řeči, v důsledku čehož protagonistka svým zvukovým projevem občas připomíná Dartha Vadera. Akustická vata v podobě amplifikovaného dýchání či různých pazvuků působí velmi rušivě a samotný bezdialogový koncept snímku lze označit za hrubě nedopracovaný a nedomyšlený. Pokud někdo kupříkladu ústřední postavě plivne do tváře před celým policejním sborem a všichni přítomní celou situaci přejdou pouhým mlčením, tak divák okamžitě nabývá dojmu, že takhle by se to ve skutečnosti nikdy stát nemohlo. Jakožto zdejší hororový expert jsem se během podobných scén doslova chytal za hlavu, jelikož zásadním způsobem nabourávají věrohodnost daného fikčního světa. S ohledem na tyto skutečnosti tak sci-fi (nikoliv hororovému) snímku No One Will Save You uděluji jednu slabší hvězdu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Mimozemský dizajn je do značnej miery založený na náčrtoch urobených v Amerike v 50-tych rokoch opísaných údajne unesenými ľuďmi a ľuďmi, ktorí mali blízke stretnutia tretieho druhu. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v New Orleans od apríla do júna 2022. (Arsenal83)
  • První okamžik oficiálního dialogu nastane až v čase 01:09:05. (Lajty)

Reklama

Reklama