Reklama

Reklama

Baletka

Trailer
Jižní Korea, 2023, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalá bodyguardka oplakává svoji nejlepší kamarádku, kterou nedokázala ochránit, a pouští se na misi s jediným cílem: splnit její poslední přání. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Pokud film, který téměř nemá scénář a stojí jen a pouze na akci, nezvládne dodat ani jednu zajímavou akční sekvenci, nemůže počítat s tím, že by ho někdo bral na milost. Nemáte se čeho chytit. Akce je mdlá, slabá a tragicky roztřesená, aby zakryla absenci choreografie. Záporáci jsou směšní a hlavní hrdinka nedostane dostatečně rozvinutý příběh, abyste ji dokázali fandit. Tohle se nepovedlo. 40% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a nekomplikovaný revenge film z Južnej Kórei, pre ktorú, mimo iné, inšpiráciou boli filmy ako John Wick alebo Nobody. Scenár a motivácie hlavnej hrdinky sú však trochu iné. Spíš menej, ale solídne vypracované akčné a bojové scény. Záverečná scéna s ohňom ešte mi zostane v pamäti nejaký ten čas. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Psychedelický trailer mě navnadil na něco honosnějšího, ale Ballerina se nakonec zařadí mezi průměrnější příspěvky do jihokorejské filmografie. Rozhodně mě bavilo sledovat ten vizuál. Po formální stránce si s tím autoři vyhráli, ty rozmanité a extravagantní barvičky měly něco do sebe. A taky ten slizký záporák, kterého se herecký představitel zhostil na jedničku. Ale ostatní aspekty už na tom tak slavně nejsou. Akčních sekvencí zde člověk moc nenajde, ale v tom bych hlavní problém neviděl. Spíše mi vadil ten chaotičtější střih (z toho hned divák pochopí, že herečka v hlavní roli nemá zkušenosti s tímto žánrem), kde málokdy rozumíte, co se na obrazovce děje. Aspoň ta stylizace prostředí a brutalita (viz. rozkousané střepy) samotnou akci zachraňovala. A ten závěr s plamenometem též kladně překvapil. Takže v souhrnu jednohubka, co neurazí, ale ani nenadchne. Za mě dávám 5,5/10 ()

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

///   전종서 je opravdu pohledná a talentovaná herečka, tudíž když jsem viděl poprvé trailer a zjistil jsem, že bude hrát v nadcházejícím Netflix korejském trháku, rovnou jsem věděl, že to může být opravdu zajímavé. Navíc musím vyzdvihnout její skvělý výkon v korejském Money Heist. O další důvod navíc, proč jsem se chtěl na tento film vrhnout a zjistit, zda-li bude stát za Váš čas či ne. Odpověď na tuto otázku - ano ne. Pokud máte v oblibě akční momenty plný krve a skvělé, originální kamery, tak mohu lehce doporučit. Pokud Vás ale všechno vyjmenované nezajímá, tento film můžete s klidem přeskočit. Co za mne tomuto snímku hodně ubírá, je jeho příběh a hlavní premisa. Přeci jenom je hodně jiných titulů, kde revenge story je pojata o dost líp, než v případě filmu "Ballerina". I přes to, že má film pouhou hodinu a půl, kdyby v něm bylo obsaženo vícero akčních sekvencí, vůbec bych se nezlobil, protože ty byly natočené na jedničku. Takto budu muset dát dílu pouhých |5/10| a doufám, že příště 전종서 předvede opět skvělý výkon v oněco lepším akčním trháku než je právě tento. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Režisér/scenárista Chung-hyun Lee bol jasným ťahákom. Jeho Telefon (2020) radím medzi špičku v rámci filmov s tematikou cestovania v čase. Zároveň opäť obsadil herečku Jong-seo Jun, takže vábenie bolo dvojnásobné. Bohužiaľ však sklamanie. Príbeh tuctový. Vizuál vydarený, ale akcie vlastne dosť málo a bohužiaľ zostrihaná ako piate pokračovanie 96 hodin. Bolo totiž treba zamaskovať, že bojová zdatnosť hlavnej hrdinky nie je topová. Rádoby cool vybíjaná, ktorá vďaka vhodnej minutáži utečie, ale ešte rýchlejší vyfučí z hlavy. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Jong-seo Jun (Okju) měsíce intenzivně trénovala v bojových uměních v rámci přípravy na bojové scény. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama