Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnými událostmi vypráví o dvou nejlepších kamarádkách žijících v L.A. Extrovertka Corinne přesvědčí Jane, stydlivou nadanou pekařku, aby celý rok nosila dorty do barů, aby přitom poznala nové lidi a našla sebejistotu. Pak ale diagnóza obrátí Corinne život naruby a dvojice musí čelit výzvě, jakou si nedokázala představit. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol pomerne zvláštny film. Príbeh o koláčoch, baroch, priateľstve, ... a rakovine. Corinne s Jane boli temperamentne poriadne odlišné, no napriek tomu zdieľali veľmi pekné priateľstvo a jedna druhú vedeli vzájomne vždy podporiť. Tak vznikol aj bizarný plán o rozdávaní koláčov v baroch, o čom bol v podstate celý film. A keby do deja nezasiahla Corinnina krutá diagnóza, tak by to bolo podľa mňa dosť monotónne. Ale ani tento zvrat v deji neodvrátil celkový pocit z tohto filmu, ktorý mal pôsobiť síce takým bitter-sweet dojmom, ale na mňa to akosi nezabralo. 2* ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Amazon si nechal natočit netflixovskou spotřebku a vy se do světa pohledných laskomin, mileniálského pozlátka a povrchních emocí klidně můžete vypravit také. Nic víc od něj však raději neočekávejte. Více zde. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo, že jste se dívali na film, kde jste už od dvaceti minut věděli, že je v něm všechno špatně? Mě se to stalo právě u filmu Sezení v barech s dortem. A přitom to nedávalo vůbec smysl. Protože přesně podle veškerých daných věcí, má film všechny důvody, aby byl dobrý. Co tedy cestou, kromě smetany, zkyslo? Příběh filmu je adaptací stejnojmenné knihy od Audrey Shulman. Ta se ve své knize inspirovala skutečnými událostmi a vážně by mě zajímalo, jak je kniha napsaná. Proč? Film totiž nefunguje na žádné emoční úrovni. Přičemž zrovna u tohohle příběhu by to mělo být automatické, protože je lidem téma strašně moc blízké. A to hned z více důvodů. ***** Na jedné straně je Jane (Yara Shahidi), plachá introvertka, která ráda peče. Její nejlepší kamarádka Corinn (Odessa A’zion) je její přesný opak. Sebevědomá a cílevědomá. A přestože jsou holky tak odlišné, rozumí si. (Tento druhu přátelství pochopí vážně jenom ženy.) Obě se tedy rozhodnou chodit po barech, kam bude Jane nosit své dorty, poznávat nové lidi i sama sebe. A Corinne bude dělat dál, co umí nejlépe. Užívat si života a všechno to pozorovat. Začátek je tedy jedná velká párty, kde se pouze mění místa a muži. Je to prapodivná koláž divných míst a mužů, mejdanů a dortů. A přestože přijde ta těžká rána s nemocí Corinne, rozhodnou se v tom pokračovat. ***** Největší problém tohohle filmu jsou emoce. Považuji se za normálně fungující lidskou bytost, ale necítiila jsem vůbec nic. Film si na emoce pouze hraje, protože pracuje s premisou, že když vidíte stěně, automaticky se usmějete. A když vidíte tragédii, automaticky vám zvlhnou oči. Bohužel nedává žádné konkrétní důvody, proč se tak cítit. Pouze jenom to, že pokud se nezachováte podle daného mustru, budete společensky odsouzeni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľké priateľstvo a ťažký osud, ktorý má diváka dojať k slzám  zároveň mu navodiť chuť na sladké aj v horkých chvíľach. Emocionálne, ale nie prehnane dramatické. O tom, že skutoční kamaráti ostávajú svoji doma, v bare aj v nemocnici. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pribeh je neco mezi smichem a slzami a je zalozeny na postavach. Vse se toci okolo zenskeho multikulturniho pratelstvi v podani Yary Shahidi a Odessy A'zion. Je tu par hezkych scen. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka Trish Sie o tom, prečo sa oplatí film pozrieť: "Rozosmeje vás aj rozplače. Budete si chcieť ísť upiecť tortu – aj keď netušíte, ako na to. Prinúti vás to objať svojho najlepšieho priateľa a zamilujete si život. A ak ste trochu zablúdili, pretože svet bol temným miestom, dúfam, že toto je zrnko svetla." (Arsenal83)

Reklama

Reklama