foto

Yara Shahidi

  • nar. 10.2.2000 (20 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA

Biografie

Původním celým jménem Yara Sayeh Shahidi se narodila 10.února 2000 v Minneapolis, v Minnesotě, afro-americké matce Keri-Salter Shahidi a otci - fotografovi íránského původu, Afshinu Shahidimu. Celá rodina se přestěhovala do Kalifornie právě kvůli otcově práci, když byly Yaře čtyři roky. 

Svou kariéru začala v šesti letech, kdy objevila se v televizních reklamách a také v tisku pro kampaně společností jako je McDonald, Ralph Lauren, Target, GapKids, Disney, Guess Kids, apod. Často také společně se svou matkou a mladším bratrem spolupracovali na různých televizních a rozhlasových pořadech.

Svůj filmový debut (když nepočítáme epizodní role v seriálech) si odbyla v Imagine that, kde zdatně sekundovala Eddiemu Murphymu, a odkud také vzešla nominace Young Artist Award. Taktéž se mihla ve filmech Salt (2010) a Unthinkable (2010).


Ondra "herr_carter" Šich

Herecká filmografie

Filmy

2019 Slunce je také hvězda
2018 Yeti: Ledové dobrodružství
2011 Máslo
2010 Odpočítávání
Salt
2009 Tak si představ

TV seriály

2020 Grown-ish (TV seriál)
Episode 13 (S03E13)
Episode 12 (S03E12)
Episode 11 (S03E11)
další epizody (13)
2019 Grown-ish (TV seriál)
Dreams and Nightmares (S02E21)
Mind Playing Tricks On Me (S02E20)
Only Human (S02E19)
další epizody (21)
Black-ish (TV seriál)
Feminisn't (S06E03)
2018 Grown-ish (TV seriál)
Back & Forth (S01E13)
Crew Love (S01E12)
Safe and Sound (S01E11)
další epizody (13)
Black-ish (TV seriál)
Purple Rain (S05E04)
Don't You Be My Neighbor (S05E02)
Gap Year (S05E01)
další epizody (6)
2017 Lovci trolů od Guillerma Del Toro (TV seriál)
Just Add Water (S02E08)
Hiss Hiss, Bang Bang (S02E06)
Black-ish (TV seriál)
Sugar Daddy (S04E09)
First and Last (S04E06)
Public Fool (S04E05)
další epizody (21)
2016 Lovci trolů od Guillerma Del Toro (TV seriál)
A Night to Remember (S01E25)
Party Monster (S01E21)
Where Is My Mind? (S01E20)
další epizody (8)
Black-ish (TV seriál)
Just Christmas, Baby (S03E10)
Nothing But Nepotism (S03E09)
Being Bow-Racial (S03E08)
další epizody (24)
2015 Black-ish (TV seriál)
Stuff (S02E10)
Man at Work (S02E09)
Chop Shop (S02E08)
další epizody (24)
2014 Black-ish (TV seriál)
Black Santa/White Christmas (S01E10)
Colored Commentary (S01E09)
Oedipal Triangle (S01E08)
další epizody (10)
The Fosters (TV seriál)
Play (S02E03)
Adoption Day (S01E21)
2013 Skandál (TV seriál)
YOLO (S03E09)
Icarus (S03E06)
2012 The First Family (TV seriál)
Šestej smysl (TV seriál)
The Conversation (E10)
2011 Griffinovi (TV seriál)
Je to past! (S09E18)
2010 $#*! My Dad Says (TV seriál)
Anatomie lži (TV seriál)
Čtení z nehybné tváře (S02E15)
2009 In the Motherhood (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Číst mezi řádky (S07E07)
2007 Kouzelníci z Waverly (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Cannes ano, Cannes ne (S04E11)

Dokumentární

2020 Dear... (TV seriál)
Yara Shahidi (E09)
2018 This Changes Everything

Hudební videoklipy

2018 Drake - Nice For What (hudební videoklip)

Producentská filmografie

TV seriály

2020 Grown-ish (TV seriál)
Damn (S03E02)
Crunch Time (S03E01)
2019 Grown-ish (TV seriál)
Mind Playing Tricks On Me (S02E20)
Only Human (S02E19)
Nice For What (S02E18)
další epizody (19)

Host

TV pořady

2020 Thanks a Million (TV pořad)
2018 MTV Movie & TV Awards 2018 (TV pořad)
2017 2017 American Music Awards (TV pořad)
2017 MTV Video Music Awards (TV pořad)
MTV Movie & TV Awards 2017 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2017 (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)