Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě 3: Proti vichru smrti

  • Japonsko Kozure Ôkami: Shinikazeni mukau ubaguruma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Legendární série podle komiksu Kazua Kaikeho. Třetí pokračování příhod vlka s mládětem omezuje v rovině hrdinových protivníků komiksovou obskurnost na minimum a naopak nechává Ogamiho v duelech s mistrovským šermířem zasmušile rozjímat o "cestě samuraje". (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve třetím díle mi trochu vadili jisté změny a mnohem méně kvalitních soubojů na meče. Konfrontace se střelnými zbraněmi mi příliš neseděly a kočárek jako ultimátní zbraň na konci filmu mne dost zaskočil ... Ovšem i tak se jedná o naprostý skvost, jen ve srovnání s předešlými díly je o trochu slabší ... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodnotím, podobně jako v Pánovi prstenů tuto trilogii jako celek, o jejíž existenci jsem tak ještě před 14 dny neměl vůbec žádné tušení. Možná pro mě byla nejlepší Řeka smrti, ale i tak jsem byl celkově velmi překvapen a vůbec jsem si nemyslel, že na mě skoro 40 let stará filmová série zanechá takový dojem. Cesta samuraje za jeho pomstou je lemována nejen krví jeho mnoha nepřátel, ale je tu i mnoho momentů, kde sice nikdo neumírá,ale stejně zanechají hluboký dojem. Pokud prominete pro dnešní dobu malinko přehnané bojové scény s hektolitry krve a pár kilo hlavního hrdiny navíc, nemůžete být s touto trilogií v žádném případě nespokojeni. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tam, kde sa prvý film mohol pochváliť osudovosťou a druhý komiksovosťou je táto časť skôr klasickým chanbara filmom. Celý čas sa tu rieši povestné Bušido a to, ako by mal správny samuraj žiť a zomrieť. Je tu väčší dôraz na intrigy, ale tiež na vnútorné cnosti a presvedčenie, ktoré stavia do opozície Ogamiho a ostatné charaktery, ktoré na svojej ceste za pomstou stretáva. Či už je to yakuza, potulný samuraj hľadajúci zmysel, alebo vystrašené dievča utekajúce pred nepríjemným osudom. Stále je tu veľa krvi ( hlavne 20 minútové finále), ale pritom sa to nesie presne v tom duchu v akom očakávame, že sa cesta tejto nesúrodej dvojice bude uberať. Je to taká prehliadka Japonska, aké bolo za čias Šogunátu. Niekde je to trošku prikrášlené. Inde zase riadne surové. Ale tak to má byť.  Uvidíme, čo prinesie ďalší diel. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

TECHNICKÁ POZNÁMKA: Napriek tunajšiemu distribučnému názvu, na DVD z LEVNÝCH KNIH je chyba. V menu je síce názov uvedený správne, ale v českých titulkoch filmu je názov nasledovný: Vlk samotář a mládě 2: Proti vichru smrti. Uvádzam to špeciálne pre "blbečkov", ktorí po mne neustále, a s vytrvalou vervou, premazávajú skutočné distribučné názvy na ich vymyslené dojmologické "rádoby" nezmysly. Ako keby som ja mohol za to, že distribútori sú diletantskí idioti. (13.10.2009) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pokud bych nevěděl, že je série podle komiksu, tak bych to tady (až na závěrečnou řež) nepoznal ani za mák. Daleko více uměřenější než předchozí dva díly, cesta temnoty, jak pouť nazval sám Ogami Ittó, vede k mnoha zamyšlením nejen diváka, ale i některýc postav v průběhu filmu. Jelikož se zde poprvé objevuje zločinecká organizace známá pod návem yakuza, rád bych něco uvedl o historii jejího vzniku apod. Její počátky lze vysledovat v počátcích 17. století, v Japonsku zpustošeném častými občanskými válkami konečně zavládl mír. Samurajové již nebyli to, co dříve. Z mnoha z nich se vyprofilovali nemilosrdní zločinci a drancovali vše, co jim přišlo pod ruku. Obyvatelům měst nezbylo nic jiného, než se poohlédnout po nějaké ochraně. A právě zde můžeme vystopovat úplné zárodky japonské yakuzy. Nejdříve nazýváni machi-yakko chránili mnohé vesnice a města před nájezdy nelítostných zločineckých band. Od machi-yakko se oddělila část, která se nazvala bakuto. Vytvořila organizaci se sofistikovanou kulturou a propracovaným systémem, mnozí z nich se zabývali karetní hrou, tzv. hanafundou. Název Yakuza se odvodil právě z této karetní hry. Krátce poté její členové vytvořili strukturu, která je bez větších rozdílů platná dodnes. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama