Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po tolika pochvalných prvních reakcích je When Evil Lurks pro mě solidním zklamáním. Námět démonické posedlosti šířící se jako epidemie je super, ale jak to tak bohužel bývá, převedení nadějného námětu na plátno a zvlášť cesty, jakými se s ním tvůrci rozhodli ubrat, šly s přibývajícími minutami víc a víc mimo mě. Postavy dělají prapodivná rozhodnutí ovlivněná pohnutkami, které nechápeme, k tomu z děje mizí a zas se objevují, jak jen se to scénáři hodí, a celé je to dějově tak podivně vystavěné, že po absolutním vyvrcholení celého snímku jsem byl přesvědčen, že musí následovat ještě aspoň jeden akt, který to vytáhne z mdlého podprůměru a dodá nějakou celkovou rezoluci. Nenásledoval. [Sitges 2023] ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Zhruba do poloviny mi to vyráželo dech, nic jsem o tom nevěděl a netušil jsem co čekat, ale tak pěkně podané násilí jsem rozhodně nečekal. Velké plus, že se tu nešetří ani děti. Jen lore kolem Hniloby bylo na můj vkus až moc over the top a ke konci to vyprávěním ztrácelo dech a člověk byl chvilkama i zmaten, proč se určité věci dějí a proč se 90% postav chová jak dement. Chvilku jsem uvažoval nad 3*, ale za ty vynikající masky a chvilkama mrazivou atmosféru musím dát 4* a.k.a 70% Edit: Už mi to dává smysl, režisér natočil i super Terrified! ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Bacha, spoilery: Démon si pro své fyzické zrození nemohl vybrat nikoho lepšího než Pedra. Pedro je totiž docela dost magor. Impulzivní, násilnický, hysterický a neovládající se slaboch, kterej ať už dělá cokoliv, udělá to tím nejhorším možným způsobem. A tak umetá cestičku na svět antikristovi (či co to bylo), a vrství jednu fatální chybu za druhou, v čemž mu zdařile sekundují oficiální úřady, a jeho spoluobčané, neschopní jakékoliv spolupráce. Rugna je talentovanej týpek, kterej mě velice potěšil svým předchozím snímkem Aterrados. Ale tady se bohužel poměrně dost utrhl ze řetězu, a výsledkem je chaos. Jasně, že to byl tvůrčí záměr, ale i tak by film měl mít nějakou pevnou strukturu. Jinak je výsledkem jen na originální námět navěšená série více či méně šokantních scén. Třeba ta pomalá noční projížďka autem okolo posedlé matky nesoucí v náručí své dítě, kdy kamera postupně odhaluje naprosto hrůznou scenérii, je absolutním vrcholem filmu. Je to škoda, ale nedokázal jsem se emočně napojit na postavy, který dělají jednu tragickou chybu za druhou, i když ví, že je to špatně. Jen se prostě nedokážou ovládat. Tak snad příště, Demiáne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi nepříjemný film, který vás umlátí atmosférou, atmosférou bezvýchodnosti a bezútěšnosti. Explicitnost dávkuje tak akorát, ale skvělá hra s příběhem, hodně dobrými a přirozenými herci, výbornou hudbou a tím, že film diváka hodí přímo doprostřed v podstatě již probíhajícího příběhu a poskytnu jen přesně tolik informací, aby se mu z nich sevřela prdel a naježily i ve vaně oholené chlupy. Na jihoamerické horrory možná běžný standard, ale pořád skvělý a působivý standard. Někdy jsou pravidla prostě důležitá. Někdy má člověk však chuť se vysrat na všechno, včetně pravidel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hororov roka 2023. Sranda je, že máme dočinenia oficiálne s vymetačksým hororom resp. s hororom o posadnutí, ale je to napísané natoľko sviežo, inovatívne, originálne a proste „inak“, že si to možno ani poriadne neuvedomíte a bude vám to pripomínať skôr Bird Box. Staval som sa k tomu skepticky, ale potom som si povedal, že keď to odporúča Honza Vojtíšek (tu na čsfd ako eraserhead666), s ktorým som strávil pár rokov spoločného písania historického hororového románu Ďáblův hřbet, tak to snáď úplná sračka nebude. No a nebola. Pretože to bola jazda. Sympatické postavy, nepredvídateľný dej, žiadny trápny humor, nulové otravné (pseudo) odľahčenie. Na mnohé nápady sa mi nepozeralo dobre, ale čosi zvrhlé a zverské vo mne odmietalo odvrátiť zrak (kladivo, sekera, pes). Sklamalo ma finále, kedy sa istá postava začne správať ako pako, čo je síce realistické a tým pádom uveriteľné, ale aj tak naštve. ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno