Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (128)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica svojou akčnosťou a intenzívnosťou navnadí pomaly na hororový zážitok roka, aby sa následne tempo náhle spomalilo, začala sa riešiť mytológia a atmosféra sa stala tak zameniteľná až šedá, až som neveril, že celý film nakrútil jeden režisér. Nakoniec ide v jadre o problémy jedného rozvedeného chlapíka s bývalou manželkou a deťmi, ak by ste náhodou vopred premýšľali, o čom, respektíve čoho môže byť toto argentínske hororové šialenstvo metaforou. Film tak poteší skôr v maličkostiach než ako celok, ale chápem, že odvaha tvorcov môže oprávnene potešiť mnohých fanúšikov otupených hororovou mainstreavou tvorbou. Už len kvôli prostrediu a napríklad prekvapivému prvému útoku psa. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Patagonští Římané Dezyder a Mylan mají vážný problém! V sousední holounimobuňce totiž maligně hnije Kotlár, čímž plaší všechny jídelní psy, zavřeli kvůli němu sběrnu, a i kozy jsou z něho nějak divně plesnivé, tudíž kluci mohou zapomenout na dříve tolik vášnivý méééézidruhový konsenzuální seks. Ovšem Mylan s Dezyderem jsou cigoši činu, takže neváhají, a než bys řekl „měděny okap“ naloží Kotlára na dvoukolák a štandopéde jej vyeksportují až za matiční zeď, ať si s ním užijí i ti zkurvení rasističtí gadžove. A milý Kotlár začíná dělat pořádný bordel, bo je přecy more demonycki bojovňyk … Já vím, zní to dost nežvýkatelně, ale jedná se o naprosto pekelně libovou argentinskou svíčkovou, nenadálé překvapení a jednoznačně horor roku, ne-li pětiletky! Originální, svižný, bezútěšný, surový, brutální, temný až hnusný, sírou smrdící a s rozkošným heavyendem. Prostě něco, o čem si mohou plagiátoři, artoví myslomrdaři a bolševičtí cenzoři v Holém údu nechat akorát tak korektně zdát. Já sám jásám! Demian va bombas! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Demián si už svojim menom povedal o horory a darí sa mu to naozaj obstojne. Keď na vás zlo číha, buďte si istý, že posadnutie môže byť všade, dokonca aj v koze a nemusí to byť zákonite vaša manželka. Slušný film o démonoch, ktorí nemusel ani využiť klasické vykrútenie hlavy ako vrchnákom od coly a chýba mu aj náboženský presah, ale dostatok krvi sa tu pre lačné žalúdky nájde, pár scén môže vydesiť aj zvyknutých a realistická hniloba môže byť nechutná aj pre leproikov. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další horror o posedlosti? Ale kdeže. Tedy aspoň ne o takové té klasické posedlosti, kterou my všichni horroroví diváci přece moc dobře známe. Tahle posedlost je jiná. Její průběh i cíl jsou jiné. Její projevy jsou jiné. Jinak děsivé i jinak nechutné, než bývá obvyklé. Vlastně nechutnost je asi leitmotivem celého filmu. Señor Uriel, ehhh... Nechutnost a taky jakási bezvýchodnost, způsobená snad osudovou předurčeností nebo čím, protože postavy přesně ví co mají a co nemají tváří v tvář posedlosti dělat, a stejně většinou všechno dělají špatně. Alternativní reality a zneklidňující fantazie Demiána Rugny se mi zamlouvaji, po Aterrados další skvělá a originální argentinská pecka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi nepříjemný film, který vás umlátí atmosférou, atmosférou bezvýchodnosti a bezútěšnosti. Explicitnost dávkuje tak akorát, ale skvělá hra s příběhem, hodně dobrými a přirozenými herci, výbornou hudbou a tím, že film diváka hodí přímo doprostřed v podstatě již probíhajícího příběhu a poskytnu jen přesně tolik informací, aby se mu z nich sevřela prdel a naježily i ve vaně oholené chlupy. Na jihoamerické horrory možná běžný standard, ale pořád skvělý a působivý standard. Někdy jsou pravidla prostě důležitá. Někdy má člověk však chuť se vysrat na všechno, včetně pravidel. ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama