Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prchající psanec Steve, který měl být oběšen za krádež koně, narazí na umírajícího konfederačního důstojníka. Ten mu před smrtí řekne o zlatě ukrytém u jeho slepého otce Sama. Podnikavý zloděj si vezme oblečení mrtvého vojáka a vydává se před slepým starcem a hospodyní Katy za jeho syna. Po zlatě však jdou také dva zběhové z armády a tlupa bandity Ashera, který nelítostně odstraňuje všechny, kteří mu stojí v cestě. (Mariin)

(více)

Recenze (6)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western ze zločineckého prostředí v době konce občanské války. Zloděj Steve usiluje o armádní zlato a o peníze slepého starce Sama, před nímž se vydává za jeho syna. Po penězích však jdou také dva zběhové z armády a tlupa bandity Ashera. V řemeslně zvládnutém filmu s dobrou hudbou převažuje destruktivní atmosféra a je tu řada brutálních scén. Rozbahněné prostranství opuštěného městečka evokuje atmosféru z Djanga. Režiséru a producentovi filmu bych přál, aby se na onom světě za "odměnu" museli na své dílo stále dívat. ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Vše co máme na italských westernech rádi. Jedná se o jeden z deseti nejoblíbenějších westernů Q.Tarantina. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne neznamy reziser Ugo Guerra natocil slusny spaghetti western na cele s podivinom Andrea Giordanom. Typicky talianska amerikanofilia je aj tu, pribeh sa odohrava pocas US obcianskjej vojny 1861 - 65. No dobre, aspon ze je to kvalitne natocene, dialogy vyborne, chlap musi utekat so zlatom a ma za sebou dva nohsledy ..... beriem ako namet na film, hlavne za tam nedali tu otrepanu kradez koni . 79 % ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Giordana je podivný týpek s vážně podivnými filmy, v nichž všichni v kol mívají prapodivný přebarvený make up a celková barevná kompozice bývá chvílemi dost šílená. Příběh v sobě mívá něco duchařského a hrdina není sympatický (zvlášť na začátku, ale to tady asi ani neměl být). Ale začíná to poměrně zajímavě, uprchlý trestanec Giordana se od umírajícího vojáka dozvídá o ukrytých financích a aby je získal, vydává se za něj. Je to jednodušší, než se zdá, protože jeho otcem je slepý Piero Lulli v zatraceně neobvyklé dramaticky dojemné roli. Hrdina je rozhodnut uzmout prachy a zmizet, je tu ovšem jednak dívka starající se Pierovi o domácnost a Piero, jemuž se něco nezdá. Perfektní drama připraveno, nebýt toho, že se zde náhle střetávají dvojice polokomických vojáků a banda vedená Giordanovou bývalou. Chvílemi dost hnusné mučení, střílení, vzájemné olupování, válení hrdiny v bahně a všeobecně divné události bohužel úplně zašlapou dramatickou první část - jako by scénáristé už nevěděli, co dál, pročež Piero pouze popochází v budově a je mu vždycky oznámeno, že se venku nic neděje. Pak už tam není vůbec, prozměnu se na solidní cestě pomsty (jedna bitka v hospodě je jako vystřižená z komedie) setkáváme s Giordanovým přítelem vypadajícím jako úchyl, škoda, že tomu nepovolili nic udělat. Takže Giordana přiměřený, záporáci jedni z nejhnusnějších, skvělý Pierro v moc malé roli ale koho tedy ne, tak ženskou táhnoucí zároveň se záporáky i s hrdinou, to byl výkon... Ale tradičně zajímavý Ferriův song. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama